Jump to content

OlgaVan

Nariai
  • Pranešimai

    17
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    OlgaVan got a reaction from staskestas in Česnaku auginimas   
    Kaip jus tręštit?
    info internete radau  
    Pirmą kartą tręšiama, kai augalas turi 3-4 laiškus. 10-yje 1 vandens ištirpinamas 1 šaukštelis karbamido arba kristalino. Tirpalas pilamas laistytuvu po 2-3 l/m2.
    Antrą kartą tręšiama praėjus dviems savaitėms po pirmojo tręšimo. 10-yje 1 vandens ištirpinama 2 šaukšteliai nitrofoskos arba nitroamo-foskos; laistoma po 3-4 l/m2.
    Trečią, paskutinį kartą, tręšiama birželio antrame dešimtadienyje, kai pradeda augti svogūnėliai. 10-yje 1 vandens ištirpinama 2 šaukštai susmulkinto superfosfato, pilama po 3-4 l/m2.
  2. Patinka
    OlgaVan reacted to Giedriusas in Česnaku auginimas   
    Ziuriu isauso grazus rytas

  3. Patinka
    OlgaVan reacted to salamfeko in Česnaku auginimas   
  4. Patinka
    OlgaVan reacted to Zuvedra in Česnaku auginimas   
    Mano tai vat kokie.

  5. Patinka
    OlgaVan reacted to Giedrriusas in Česnakų auginimo technika   
    Tuomet pigiausias variants seti grudus
  6. Patinka
    OlgaVan reacted to aiva in Česnaku auginimas   
    Prieš savaitę vienos veislėd buvo jau tokie  apie5-6 cm , o kitos dar tik lenda iš dirvos1- 2 cm.

  7. Patinka
    OlgaVan reacted to darius09 in Česnaku auginimas   
    Sveiki česnakų augintojai. Kol kas juos  auginu tik mėgėjiškai - keletą arų. Pradėjau galvoti  apie didesnius plotus ir kiekius, tad žinių sėmiausi jūsų forume, kurį perskaičiau nuo pirmo iki paskutinio posto. Jei pradžioje tikri česnakų profesoriai buvo AG Paulius ir Staskestas, tai dabar jais tapo beveik visi senesni forumo dalyviai. Skaičiau ir žavėjausi jūsų darbu, užaugintu derliumi., kaip pradėjote nuo kelių arų, o  dabar plotus jau hektarais skaičiuojate.  
     Buvo kalbų  kažką panašaus į kooperatyvą,  tai nežinau ar pavyko įgyvendint ar ne?
        Šiek tiek pasidomėjau 2016 metų  česnakų rinka Lietuvoje .  Kas įdomiausia,  kad pagrindinis importuotojas yra Olandija,  nuo  50  iki 100 tonų per mėnesį. Iš Kinijos nebuvo importuota nei vieno kg., nors parduotuvėse kilmės šalis nurodyta Kinija. Toliau nemažai importo buvo iš Ispanijos, Italijos.  Kaina maždaug 2,5-2,8 euro už kg.    5 tonos buvo įvežta iš braliukų Latvių.  Tiesa iš Latvijos jie buvo brangesni - virš 3 eurų už kg. Exportas buvo labai minimalus.  Taip , kad rinka laisva. kas liečia pristatymo Į prekybos centrus, griežčiausi reikalavimai taikomi Maximos ir Norfos PC, liberaliau žiūri Rimi ir iki PC.
         Kitas dalykas, kas man neduoda ramybės, tai technikos pritaikymas visame šiame procese. Jei kalba eina apie  keletą  ir daugiau ha,  be  technikos būtų labai sunku. Jei sodinamąsias gali gan nebrangiai įsigyti (Lenkijoje padėvėtą galima rasti nuo 100 eurų už 4 vagų sodinamąją, naujos - apie 700-1500 eurų), tai rūšiavimo, sandėliavimo technika tikrai brangi. Čia kažkuris forumietis skundėsi nugaros skausmais po 10 arų žiedstiebių skabymo, o ką kalbėti apie keletą ha.  Tai tokios mintys apie čenakų auginimą. Dabar dar laukia vienas darbas, kurį turiu padaryti, tai dirvožemio tyrimas. ir ieškot būdų, kaip česnakų auginimą  padaryt lengvesnį su kuo mažiau rankų darbo.
  8. Patinka
    OlgaVan reacted to gediminaske in Česnaku auginimas   
    gal ka domina sodinamosios prie traktoriaus? galima ir cesnakus ir svogunus sodyt. galime ir su trasu iranga padaryt. vaguciu skaicius , tarpueiliai, sodinimo tankis - jusu pasirenkami.... Konstrukcija patikima, sukas juosta su loveliais, tik reik zmogaus/zmoniu kas deda i lovelius skilteles. Darau ir japoniskiem pirdalam tinkancias  ....
×
×
  • Create New...