Jump to content

Nissmo

Nariai
  • Pranešimai

    130
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius Nissmo

  1. On 2024-04-16 at 19:31, woldass pranešimas:

    na kovo 6 už išėjimo laisvai i laukus gavau, tai jau senokai sakyciau. o už ekstensyvu ganyma gruodžio 15, ir sakyciau senokai

    Įdomu. O už kurį ekstensyvų gavai? Ekstensyvus daugiamečių pievų ar ekstensyvus pievų tvarkymą? nes čia skirtingi dalykai.

  2. Ne variantas, žmona kol kas ne ūkininkė, o dukros  tik vaikščiot išmoko 😅

    Tai va dabar ir dilema ar trešti kviečius ar jau galvoti kaip per juos su sėjama važiuot ir žoles įsėti. kaip ir minėjau planas buvo nukulti ir tada įsėti žoles. Dabar galvoju  kažkur esu matęs ar ne iki rugpjūčio 1d. turi būti atstatyta daugiametė tiems paukščiukams, jei taip tai iki rugpjūčio 1d. ne kiekvienais metais pradedi kulti kviečius.

    Prieš 13 valandų, niino pranešimas:

    Duok zmonai ar vaikui deklaruoti 😅

  3. prieš valandą, ludditas pranešimas:

    Jei su  VR 3 nesikerta, tada taip, bet jei kertasi vistiek gausi sankciją.

    P.s

     Pasitikrinti tuos DGP plotus kur ruošies arti, ar jie nepapuola į paukščių apsaugos sluoksnį!

    Aš suariau dgp, pasejau zieminius kviecius, po to gruodi paziurejau, kad ten pauksciukas gyvena nu zodziu VR3, tai šeis metais tu plotų geriau nedeklaruoti ar vistiek jau sankcija butu? planas buvo paseti kviecius, nukulti ir atseti pieva, nes ten ravas ant ravo buvo. Kaip geriau pasielgti?

  4. prieš 49 minutes , manttys pranešimas:

    Rezultatas vidutinis. Sejamosios plotis max 4metrai, trasabarstes vid 24, tai nasumas 6 kartai, bet del greicio labiau 8. Iprastu metodu vykdomi 3-4 tresimai.tai laiko siuo metodu bus sugaista  bent dvigubau daugiau(manau, kad daugiau). Rezultatas is esmes tas pats, tai kame prasme sito ?

    Vaziuoti vieną kart ilgai ar 4 kartus greitai, nu kad ir 3 kartus, tai tie laikai susilygina tikrai. + 3-4 kartus iki lauko dasimusti reikia. Tokioms žemėms su 6,4t. vidurkiu ir tiek trasu tikrai tik vidutiniskai?

    Na jam dar ir tarabilkos uz ~20k nereikia 😅

  5. Prieš 8 valandas, ludditas pranešimas:

    Čia krone kaina paprasto turbūt, jei imsi comprima plus bus apie 95 k. Ten tipo storesnės grandinės, žvaigždės, galima rinktis apvyniojimą plėvele.

      Fusion' 4 tai ten paprasto kaina, ko gero be plėvelės. Kaip sakė daugiau jų netiekia, liko tik fusion 4+ tai ten nuo 99 k prasideda. Nebent kur sandėlyje liko.

    Pats dabar su ne nauju comprima dirbu. Spaudžia taip gerai, bet toks gan įnoringas presas, pastoviai kažkas reikia tvarkyti, ir griozdas nemažas apie 1,4m ilgesnis už  fusion'ą. Na gal, kad padrožtas gerai, nzn.

    Tai ir nulėmė pasirinkimą naujo fusion'o. Jei comprimos kaina būtų kaip anksčiau apie 70 k būčiau dar galvojęs.

     

     

     

    Jo tie stiprinti comprima ir virs 100k kainuoja, del zvaigzdziu nezinau kaip kas, bet tikrai ten eina dvigubi transporteriai, kas leidzia dar geriau suspausti ir laiko ilgiau.

    Na man apvyniojimas plevele kaip ir nedomina, vistiek nemazai dar sieno ir siaudu darau, tai kadangi kainuoja papildomus 10k galvoju, kad neverta.

  6. prieš 24 minutes , niino pranešimas:

    O tas Krone nelabiau ale juostinis skaitosi ? 

    Kaip presas McHale geras, maluos su Fusion'u 3 plus.

    Tai ta plevele vietoje tinklelio geris, nors ir daugiau pisliavos negu su tinkleliu presuojant, bet kokybe pasaro geresne, bent man. Kita presa irgi imciau su plevele/plevele.

    na jie patys juos vadina, kad ten transporterinis vyniojimas : " „NovoGrip“ transporterį, kuris pagamintas iš guma dengtų medžiaginių diržų ir horizontalių skersinių".

    Vadyba aiškina, kad spaudžia geriau uz mchale presus, o ir kaina patrauklenė, kažkas apie 81-82k. Tai dar apmastymuose.

  7. Prieš 5 valandas, ludditas pranešimas:

    Matot jei azotą kaupiantys deklaruojami kodu AKM, tai ten gali būti ne vien tik liucerna, ar dobilai, bet pavyzdžiui žirniai ir vikiai ir pan, todėl juos ir nepriskiria ganykloms, nors ir viena liucerna ar dobilai taip pat priskiriami prie ariamos žemės, į daugiamečių pievų skaičių jie neįeina.

    Įdomu kaip būtų buvę jei būtų deklaruota pievomis iki 5m metų, irgi nubrauktų balus?

     

    Tada šiek tiek aiškiau, reiškia ne visai buvau įsigilinęs, ka pasiūlė deklaruoti seniunyjoje.

  8. Apibendrinant- Projektas prašo, kad pareiškėjo pievos sudarytų, bent 50% nuo visų pievųnederlingose vietovėse. pas mane VISOS pievos yra nederlingose vietovėse, bet iš jų ~ 65% pievos kur vyrauja azotą kaupiantys augalai(liucerna, dobilai).

    Jau su 50 balų nesitikėjau praeiti, tai dabar su 40 balų visai ramu.

    Abydna tik tai, lyg atrodo judi teisinga linkme, bet bam per galvą tokią nesamonę ir vėl atrodo reikia gryžti atgal prie šabakštynų ir pelkynų.

  9. prieš 48 minutes , egidoxs123 pranešimas:

    Nu bet jeigu jos nepalankiose žemėse balų neturetu del to atimt, tik pievų turi būti daugiau nei ariamos žemės. 

    Žemės tikrai nepalankiose vietovėse, pas mane apskritai 90- 95% žemių nepalankiose (o reikia, kad būtu bent 50%).

    Net tikrintojui rodo, kad tiek ir yra nepalankiose žemėse, bet vat būtent pievų daugiamečių tik 35% ar tai 38% sakė, kas jau nesudaro to 50%. Visos kitos mano pievos yra "vyrauja azotą kaupiančios pievos" po kodu ŽMI berods, būtent šitas kodas neįtrauktas kaip užskaitytinas. 

    Nu žodžiu atkabino mane, bet ir daugiau manau tokių bus, nors ten ir šienauju bent du kartus į metus ir dar gyvulius ganau. 

  10. Pridaviau su 50 mėsiniams, bet 10 balų nubraukė, už tai, kad pasirodo neatitikau kriterijų dėl nepalankių pievų. Atsinaujinau per keleta metų pievas, ir logiška, kad norėdamas geresnės kokybės pašaro daug kur užsėjau dobilų, liucernos motiejukų ir pan mišiniais, žodžiu laukuose vyrauja 50%+ azotą kaupiantys augalai. Kad ir jie yra nepalankiose žemėse, bet parama tokių laukų neskaito kaip nepalankių pievų :D

    Žodžiu rėkia auginkit ankštinius, kaupkit azotą per augalus, gerinkit pašaro kokybę, gerinkit žemę ir t.t., bet už tai jums špyga į projektus.

  11. prieš 14 minutes , Dar vienas miestietis... pranešimas:

    Tai jau suklaidinau...

    Bet ar ne kiekvienas moka už save pajamų mokestį? Ar jis iš nuomos pajamas gauna,ar aš?

    Žemės nuomos sutartyje kaina nurodoma su mokescius, sakykim kaina 200e, tai nuo 200e nuskaiciuoji mokescius ir kas lieka duodi žemės sąvininkui. Jei sutarėt nuomoti būtent už 200e ha, tai sutartyje rašot 200+ mokesciai ( ~230e ? ).

×
×
  • Create New...