Jump to content

vytas

Nariai
  • Pranešimai

    1923
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    2

Atsakymai kurių autorius vytas

  1. Prieš 9 valandas, panther102 pranešimas:

    Sveiki,

    Kaip manot, renkantis kombainą ar labai reikalingi elektra valdomi sietai iš kabinos?

    Ar komplektuojant nebus pinigų išmetimas į balą?

    Norėčiau nuomonės tų, kurie turi kombainus su el. sietais ir susidūrę praktikoje.

    o dar nauju buna be el. sietu reguliavimo? tik su el. sietu reguliavimu, nešokinėsi iš kabinos kieviena karta. ir kuo daugiau papildomu “navarotu” kad butu patogiau dirbti... nes ilgos valandos kombaine, be komforto iššaukia nuovargi o jis jau tolimesnes pasekmes...

  2. Prieš 17 valandų, Freonas pranešimas:

    Kiek berti kalkių labai priklauso koks dirvožemis. Jeigu smėliai, lengvos žemės, tuomet su 5-6 tonomis kokybiškų kalkių turėtum pasiekti 6- 6.5. Jeigu moliai, normos praktiškai dvigubėja.

    Kai tokios didelės normos, geriau jas dalinti per kelis metus.

    Dolomitmilčiai neįeina prie kokybiškų kalkių. Juos naudoti kalkinimui išvis abejotinas dalykas.

    Kodėl dolomitmilčiai netinkamos trešimui? ir yra nekokybiškos kalkės??

  3. Prieš 4 valandas, gzhegozh pranešimas:

    Sveiki, 

     

    gal galite pasidalinti mintimis apie NH t6 modelį lyginant su kitais gamintojais.. 

    Planuojamas įsigijimas t6.125 (arba 145). Kaip šie traktoriai atlaiko garantinį ir pogarantinį periodą..? pasitaiko kokių rimtų remontų? 

    Gal kas nors esate čipavę tokius ar panašius traktorius.. kokios kainos, kokie atgarsiai ir pan?

    Ačiū.

    turiu 2009m T6050 7000 mth gedimu mažai turėjo, bet žiogas kaip visi ir minėjo... belarusas 1025 ir tas geriau traukia :))) 10 tonu krovini jaučia menkiausia kalniuka, vargstam ir tiek dabar :)))

  4. Prieš 4 valandas, virgis807 pranešimas:

     LAMMC Vėžaičių filialo mokslo darbuotoja Regina Repšienė pabrėžė, kad pagrindinė siekiamybė būtų kalkinti reguliariai ir nedidelėmis normomis, kad kalkinimas būtų kaip tręšimas. „Ar kalkinti reikėtų kasmet, ar nekasmet, priklauso nuo dirvožemio parūgštėjimo laipsnio. Svarbiausia būtų kalkinti nedidelėmis normomis. Mūsų tyrimai rodo, kad dideli kalkinių medžiagų kiekiai neutralizuoja pH, bet pats dirvožemis gauna didžiulį stresą. Augalai tais metais labai prastai auga ir maisto medžiagų išsiplovimas vyksta didžiulis. Mažos normos, po 2 t/ha kalkinių medžiagų, o ne po 7–9 t/ha, yra daug geriau ir dirvožemio reakcijos neutralizavimui, ir visai aplinkai. Dar kartą kartoju: turime siekti to, kad kalkinimas būtų kasmetinis kaip tręšimas. Tai sakydama aš remiuosi ne tik savo, bet ir kitų mokslininkų tyrimais. Kitose šalyse ta problema išspręsta“, – aiškino R. Repšienė.

    Skaitykite daugiau: https://www.manoukis.lt/naujienos/mokslas/ieskoma-budu-kaip-tausoti-ir-turtinti-dirvozemi

    o kas rekomenduoja po 7-9 t/ha pilti kalkiu? 

  5. On 2021-01-10 at 09:49, Špyžius pranešimas:

    Na mes dirbame per du rajonus, tai 500ha namie ir keliauti tenka dar 250h nukulti, tai kartais ten siunčiame abu kombainus, kartais po vieną. Bet kuriuo atveju ne kažkas gaunasi. Bet čia aš logiką dėliojau 500ha. Perkrovimo priekabą mes turime ir fūrą jau turime ir vat su ja viena tai nė pro kur. Nuo vieno kombaino spėtų vežti į sandėlį (+ perkrovimo priekaba(, bet nuo dviejų. Tiesiog nėra talpos 2 bunkeriai ir namo. Be kita ko perkrauti į tą fūrą užima tiek laiko, kiek traktoriai patys pasiima nuo kombaino grūdus ir išvažiuoja, taip, kad greičiau su fūra nesigauna.

    tik dabar supratau, kas Jūs fūra vadinate sunkvežimi nes i fura tikrai daugiau nei du bunkeriai turi tilpti pas mus fura su 44 kubais tai keturi su puse bunkerio :))) kai nedideli atstumai... jei tiek žemes turėjau butu vienas kombainas ir viena perkrovimo priekaba ir viena fura... 30km spinduliu turetu surinkti grudus... bent pas mane taip butu.... mes iki 600 ha su vienu kratuku kulem ir nemačiau didelio streso, aisku dienos ilgos buvo... bet vienas.

  6. On 2021-01-06 at 21:26, -marius- pranešimas:

    Kilometrai kiek ta fūra dirba.

    Man iki uosto beveik 300km (288km), iš lauko iki AK elevatoriaus 14km, KG 17km. Važiuojant tiesiai per "laukus" iš namų iki AK vos 8km. Yra kas iš kaimo veža į uostą, pernai su Scania + puspriekabė, šiemet panašiai kaip pas Bulvinyką komplektas važiuoja, bet pas juos kiekiai kiti ir dirba 5 žmonės ūkyje.

    Aš grūdus vežu prieš pat atsiskaitymą už trąšas, šiemet vežiau paskutinę dieną ( kviečiai 179eur/t + PVM), kaina kita nei per kūlimą. Likusius vešiu sausį - vasarį.

     

    per metus apie 90 tukst km isuko daugiausiai per pastaruosius metus... bet mažiau 60 tukst km neivažiuojam.

  7. On 2021-01-07 at 12:11, Špyžius pranešimas:

    Labai įdomi diskusija čia vyko per kelias dienas, kai čia nesilankiau.

    Užklausiau jūsų nuomonės apie dideles traktorines priekabas ir kai kas pradėjo rodyti skaičius dėlko fūra geriau nei traktorinė priekaba. Ir tai visiškai puiku, suprantu, kad daug ūkių arčiau esančių uosto puikiai kalą pinigą veždami grūdus tiesiai ten. Bet parodysiu savo logiką kodėl būtent didelės traktorinės priekabos ieškau.

     

    Visų pirma, mes turime fūrą, tik gal kai pirkome 2011m. neteisingai įvertinome tendencijas ir nusipirkome fūrą kaip kamazą (ne balninę) fūra+priekaba. Pradžioje buvo super dalykas, nes veždavome 40t. krovinio ir tikrai geriau nesugalvosi, bet bendra masė yra 60t., tad šiandien toks tandemas dėl įstatymų yra siaubingai netinkamas.

    Anais laikais mūsų ūkis buvo orientuotas į vežimą tiesiai nuo kombaino į kombinatą, todėl tokią fūrą ir pirkome. Dabar pasistatėme didelį sandėlį į kurį mums telpa visi kviečiai ir miežiai, tad sezono metu vežti šių kultūrų į kombinatą nebereikia. Turime du kombainus ir mąstau, kaip pagreitinti javapjūtę, nes ji visada taip išsitęsia ir labai trukdo sėjai, o ir šiaip norisi sausų grūdų prisikulti kuo daugiau. Tad mąstau apie trečią kombainą. Tačiau tam reiks ir trečio traktoriaus vežančio grūdus. Logika tokia: į priekabą turi tilpti trys bunkeriai, kad visus tris kombainus aptarnautų ir išvažiuotų išsipilti. 3 kombainai ir trys traktoriai su priekabomis (24t. krovinio). Iš viso reiks 7 žmonių javapjūtės metu. trys kulia, trys veža ir vienas sandėlyje su krautuvu stumdo/kelia grūdus į krūvą. Skamba kiek drąstiškai. Tačiau nebėra tų žmonių, kas vežtų grūdus su belarusais, kaip, kad būdavo senais laikais, tad reikia didinti techniką, kad vienas žmogus padarytų daugiau. Fūros mums čia visai netinka, nes į laukus neįvažiuoja, o perkrovimo priekabos naudoti negalime, nes trūksta žmonių. Tris ddelius traktorius ir taip jau turime, tad čia bėdos nekils. Be to juos po javapjūtės pilnai naudojame sėjos darbams, kai tuo tarpu mūsų turima fūra po javapjūtės nieko nedirba.

     

    kiek ha tie trys kombainai tures nukulti? man čia logikos nera... aš imčiau prie tryju kombainu viena perkrovimo priekaba ir viena fura... visi turim savo nuomones.

  8. turim viena fura per metus vien i uosta nuveža apie 5 tukst.t plius i elevatorius, plius kiti produktai mėšlas, kalkes,skalda... dirba beveik visus metus... prieš 5 metus dar skaičiavau ar apsimoka ja turėti jau po metu man ji atsipirko, ka bučiau samdesis, bet dabar ieškausi antros furos ant ukio ir tik už fūra! kitam sezonui bus perkrovimo puspriekabe tai ir nuo kombainu daugiau važiuos, nes traktoriaus amortizacija tikrai brangesne... nežinau kaip skaičiuojat, kad jos neapsimoka. man iki uosto 190km nuo bazes.

  9. prieš 16 minutes , voras pranešimas:

    Na žemė ten įpatinga, sutik, laukai jų gražūs, tik brangūs mano akimis.

    žemė labai marga ir kalvota todėl reikalauja savalaikio dirbimo. taip jū laukai gražūs ir gerai pastebėta manau taip pat kad labai brangūs, galėtu atsibosti jiems čia važinėti... :)))

  10. prieš 53 minutes , voras pranešimas:

    Taip, Vytai, kai sėjo mano vyrai, kaimynų pirmininkas sako pasityčiojimas iš žemės.

    Na, sakau, vaikinai nesėdim ilgai, varom tyčiotis, laukas didelis dienos neužteks 

    va kad jie tyčiojasi iš žemes tai faktas 7 kartus dirbo lauka kol pasėjo rapsa, agronomui sakau kuo daugiau tokiu kaimynu tai greit žemes bus laisvos daug, bet tikrai smagu kad kiti daug protingesni už juos....

  11. kaip savo daiktas yra tai gali kada nori ir kaip, bet mano situacija fokusas bendras tai turejau tik dvi dienas sejimo, bet tuom visiškai nesiskundžiu dabar rapsas atrodo gerai, tik tos kalvos kažkiek retesnes, tas pats ir pas kaimyna Karbausko laukas artas turbut tris kartus molio galvas dauže ir sėjo vaizdas tikrai negesnis nei už Rimvydo nei mano rapsa... :)

  12. prieš 16 minutes , arimas pranešimas:

    Reiktu rašyt aiškiau,kai yra sausa sunkioj dirvoij prastai sėja, kai palijo tada viskas gerai, ar čia kalendorius daro įtaką?

    manau ne kalendorius, o žemes kaip jus sakot drėgmes lygis, bet seja geriau vyko kai buvo sausiau nei kad dregniau... turiu tokios 30ha kur ankščiau iš tos žemes gamino molines plytas, tai sunku ir paaiškint kai drėgna tai su peiliu gali pjaustyti, bet sausa trupa gražiai... :)

  13. prieš 3 minutes , voras pranešimas:

    Vytai, aš pas save kitą molyną rugpjūčio 12 padėjau irgi lygiai taip kaip sakai, o vėliau visas rapsas superinis, todėl ir ten vėlavau, nes per tuos ravus viskas išdžiuvo, buvo karųti orai dar tuo metu, turi į tai irgi atsižvelgti.

    ta ir pastebiu kas pasejo tarp 16-24 rugpjučio tai superinis kas ankščiau i sunkia tai nekoks, bet čiut žeme lengvesnes jau viskas. ok net nuotrauku prisidariau kaip musu abieju rapsai skiriasi nors sejamosios vienodos tik laikas skiriasi :)

  14. prieš 7 minutes , viktorass pranešimas:

    Ir kaip jis ta fokusa traukia, kokius dar padargus prie jo naudojat

    čia musu koop traktorius tai gan lengvai 1200-1300 apsuku prie 12-14 km daugiau ir nevažiuojam... dar važiavo i ukius ir su ukio turimais padargais važiavo  šiais metais turi “pareiti” Bergman kratytuvas išmanus, kalkem ir mešlui... dar kitu padargu numatyta... viskas ateity... koop prisideda prie ukiu vystymosi ... :)

  15. prieš 4 minutes , voras pranešimas:

    Drąsiai!

    Pirk, kad rudeniui rapsą turėtum jau sėt su ja ir parduok visą šrotą, dar gausi kokį 20 000 ir viskas, kuro bereiks 10 litrų sėjai, priežiūros kaštai tie patys, bet laikas ir sėjos terminai bus tavo pusėj.

    Nekiši į ją nieko kokį 1000 ha tikrai su vienais kaltais pasėsi. Bet nesugalvok paskust sekliai, nebepasėsi, nes stums tą sluoksnį viršutinį ir kimšis,jokio dirbimo, nebent šukos

     

    minusas tik kai padangas praduri... tada reikia pasiknisti... šiemet pirmi metai per visa koop pravažiavo pasejo apie 1200ha rapso ir dar javu gal 600 ha tai kaltu nekeite su tais pačiais. negalvojau kad i moli ikišim prie voro lauko šalimais sejau tai tratėdamas ėjo tas Fokusas 6m su 440 kumelem :)

  16. Prieš 11 valandų, armins pranešimas:

    Jam puses sraiges keista? Ar cia taip idomiai nudile?

    taip keista puse sraiges nes ji susideda iš dvieju daliu... tai minėjo kad buvo akmeni pagaves ir sulankste sraige, rode sena tai lietuvis tikrai nebutu keites bet ten viska naujai sudėjo... paleidus viskas sukasi gražiai, kolkas tik viena guoli pakeitem grižusiam nes matesi kad pabires, daugiau reikes kviestis meistrus kad peržiūrėtu rimčiau... kaip suprantu čia nėra tokiu vairuojančiu?

×
×
  • Create New...