Jump to content

N20

Nariai
  • Pranešimai

    5
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius N20

  1. Sveiki Braškininkai, gal kas kokių patarimų dėl grambuolio lervų naikinimo turit, pasodinau 20 lysvių po 100m, lysvėj kai arėm radau po 3-6 lervas 100 metrų, reikia kažkaip panaikinti juos. Gal kas žino kokių netradicinių metodų apart arimo ? :)

  2. projektuotojai projekte raso nuosavu lesu likutis, tai prasyk kad kuo maziau rasytu, bankas paskolins. dirbu su nordea finance. bankui reikejo ikeist perkama technika, kaip minejo pas notarus man kainavo apie 200 e. laiduotojas dirbanti zmona. bankas nelieka ant ledo, juk technika ikeista jam. nuosavu pinigu kaip minejo reikia notaram, banko sutarciai, draudimams, registracijai tech, man dar reikejo is savo kisenes dasimest tiekejams, nes komerciniuose viena rasem, po to dar prilipdem kai ka. pvm taip pat bankas paskolino, atsigrazinu pvm ir atiduodu bankui, mazeja palukanos. man nuosavu lesu reikejo prisidet nuo projekto sumos apie 5proc. palukanas taip geros papuole, nes tipo akcija kazkokia buvo parodos metu. bet girdejau yra toks bankas kuris be laiduotojo ar stambaus ukio sone, duoda paskola, gaila tik kad po to pasisnekejom.

     

    Tai jo su technikos įkeitimu gal ir galima, bet pas mane tik ūkinis su žeme lieka, neaišku kokios vertės. Laiduotoją rasti būtu galima taip pat. O koks bankas jei ne paslaptis ?

  3. paskola ir apyvartinės skirtumas yra.

    apyvartinėm, kad gaut reiks kažką įkeist, būsimą derlių ar išmokas, bet kad jas įkeist turi turėt  ilgametę stabilią praeitį ūkyje, arba rimtą ūkį, kuris laiduos už tave. 

    paskolai iš oro neduos, reikės kažką įkeist, pvz techniką geriausiai naują, nes kitaip seka turto vertinimai, notarų patvirtinimai kas gali kainuot ir 1000eurų. geriausios sąlygos bankuose, lengviausiai unijose, bet brangiau. 

    kad patvirtino paraišką paramai NMA, bankam giliai dzin, nes neįvykdęs projekto, pirma pinigus gražinsi NMA, o vėliau jau banko eilė, todėl bankas savaime lieka ant ledo, todėl jiems ta parama nėra kažkoks užstatas ar saugumo garantas... nebent imi parama per 3 etapus ir gražini paskolą dar iki projekto įgyvendinimo pabaigos, tada gali mėgint kalbėt su bankais, kad jie nepatirs rizikos, bet vėlgi be technikos perkamos įkeitimo jie nieko tau neduos. bankui visi dokai ir paskolos rengimas kainuos +- 200eurų + palūkanos, notaram dar nuo įkeičiamos technikos skaičiaus ir vertės 200-300eurų. todėl šitu atveju reikia surinkt savo pinigų per visą projektą bent 20% nuo projekto vertės.. aišku savaime dar PVM susmokėt iš savo kišenės

     

     

    Sveiki, dėkui už atsakymą. Jo man reikia apyvartinių lėšų. Problema, kad pas mane nėra labai daug ko įkeist. Aš statau uogų verslą, tai technikos jokios nepirkau viską nuomoju, statau ūkinį, tvorą, tvenkinį, laistymo sistemą, gręžinį. Vienintelis dalykas ką galima užstatyti tai būsimas ūkinis ir jo sąmata(nors neaišku kaip ją įvertins bankas ar vertintojai) kurią galiu įkeisti ir nuosava žemė. o dėl to, kad bankui rizikai tai nesuprantu, bankas juk gali supirkti viską(tiesiogiai pervedant pinigus tiekėjams) ko man reikia tiesiogiai aš tik susistatau/susisodinu, pateikiu sąskaitas nma ir gauną išmokėjimą ar ne taip?. Pinigėliu prikaupiau šiek tiek, bet va šitoj vietoj problema su apyvarta..

×
×
  • Create New...