Jump to content

renatamc

Nariai
  • Pranešimai

    8
  • Prisijungė

  • Lankėsi

renatamc pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. renatamc

    Avių parazitai

    Sveiki. Norėjau paklausti, kas gali būti ėriukui (26d), kuris pradėjo kosėti? Ėsti ėda, žinda, bet karts nuo karto pakosti. Kai pagavau, tai tarsi šiek tiek dejavo, ko anksčiau nebūdavo.
  2. renatamc

    Triušių auginimas

    Sveiki triušininkai. Auginam triušius savo reikmėms jau keli metai, bet pirmą kartą susidūrėm su tokia problema, kad triušė atsivedė triušiukus nesusukus lizdo. Triušiukai sušalo, bet keturis parsinešus namo atšildžiau. Dabar nežinau, ką daryt, ar nešt pas triušę ir pačiai susukus lizdą juos ten ir palikt, ar nešiot pas triušę tik pamaitinimui? Ir kaip dažnai nešiot, jei nunešt tik tam, kad pamaitint? Gal kas atsakys? Iš anksto dėkoju.
  3. renatamc

    Triušių auginimas

    Na kas del lizdo, jei idedi perykla, su paruosta lizdaviete, tai ir patelei nebelieka problemu. Kas del persileidimo, manau kad dazniausiai tai prieziuros problemos, ypac tai sakytina, jei ne vienaj patelei taip atsitinka, o beveik visoms laikomoms. Jei viena is tokio pulko, reikia duoti antra shansa, o jei ne brokuoti. Kas del karsciu, tai aktualu apvaisinant daugiau, o ne nestumo eigoje. Na o kad triusiai karsciui jautrus, tai faktas. Na persileido tai viena ir ta pati patelė tris kartus. Manau, kad gal dėl to, kad pirmo kergimo metu ji jau buvo 1 metų amžiaus. Sakau, gal jau per sena pirmam kartui? O vaikų nemaitino, ta, kuri pavasarį išaugino 7. Čia jai buvo antras kartas.
  4. renatamc

    Triušių auginimas

    Sveiki triušių augintojai. Suprantu, kad mes mėgėjai ir pradedantys jums įkyrim su savo klausimais, bet vistiek noriu paklausti. Gal kas žino, kodėl patelė nemaitina savo vaikų ir jų nežiūri, arba nuo ko gali įvykti persileidimas? Ar gali persileidimus įtakoti patelės amžius pirmo kergimo metu? Šią vasarą su tokiom problemom susidūrėm. Iš trijų patelių pavasarį turėjom tik 8 jauniklius ( 1 iš vienos patelės, 7 iš kitos). O antroje vasaros pusėje viena iš sukergtų patelių persileido (trečias jos persileidimas), kita nemaitino atvestų vaikų ir teko juos pribaigt, nes buvo gaila žiūrėt į merdinčius. Pernai viskas labai gerai sekėsi.
  5. renatamc

    Triušių auginimas

    Ar labai lepus tavo triusiukai, ir kurioj pusej Rokiskio gyveni?Norim isigyt kokia porele mesiniu, tik vis nesiryztam.
  6. renatamc

    Triušių auginimas

    Kabai ačiū uz patarimą. Bandysim kažką daryti. O gal kas galit parašyt apie palaidų triušių laikymą. Ar jie nesipjauna, ar nesusiporuoja, kaip nuo to apsaugoti? Juk suleidus iš atskirų lizdų turėtų pjautis.
  7. renatamc

    Triušių auginimas

    Na grūdų tai tikrai daug duodam. O kiek ištikrųjų reikėtų jų duoti? Nes kartais pamąstom, kad gal ir per daug duodam. Nemažai jų paskui randam po šienu valydami narvus.
  8. renatamc

    Triušių auginimas

    Sveiki. Norėčiau daugiau sužinoti apie triušių auginimą aptvaruose, o ne narvuose. Man atrodo, kad ten turetų kilti dauginimosi problema. Šiuo metu auginame keletą paprastų triušių, kuriuos laikome lauko narvuose ir norėtumėm įsigyti mėsinių tipo porelę. Bet kaip supratau, kas įsigyja tokių, tai parsineša ir ligų. Prieš kiek laiko reikėtų paskiepyti turimus triušius, kad šie nesusirgtų parsivežus naujuosius?
×
×
  • Create New...