Jump to content

viktorija1997

Nariai
  • Pranešimai

    3
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius viktorija1997

  1. ėriavimasis diena dienon toli gražu neatitiks...... 

    gal avis susikergė tik iš antro karto, kai nematėt vėliau.

    Be to normaliom sąlygom nėštumas trunka 145 dienas +- 5 dienos. Dėl dvynukų gali būt trumpiau.

    Greitai ėriuosis kai tešmuo kietas ir speniai pabrinkę. Stebėkit ar neina išskyros iš gimdos, nes jei eina tada reikia ruoštis gimimui ar imtis priemonių šalint ėriuką.(kreipkitės tada pas vet. gydytoją)

    Jei kergėt su dideliu avinu, o avis maža, tada stebėkit avį ar gromuloja , kaip jaučiasi. Suprastėjus sveikatai matuokit temperatūrą. Pakilus temperatūrai gali reikšt , kad neapsiėriuoja ir  ėriukas užsiliko viduj, tuo atveju per  max pora dienų reiktų pašalint, nes po to bus vėlu.  

    Avis ėriuosis, kai iš gimdos išeis pirma pūslė ir tada normaliai per 30 min pasrodys ėriukas, problematiškai per porą h. Pralaukus daugiau neverta tikėtis ėriuko ir geriau jau apžiūrėt ar taisyklingai eina, gal koja ar galva įstrigo. pralaukus 6h po pūslės išėjimo vargu besitikėt gyvo ėriuko ir geriau traukt vaisių kol dar gimda nesustraukus, nes po poros d bus problematiška pašalint negyvą vaisių.

    avinas mazesnis uz avy buvo o susikerge is pirmo karto o tesmuo jau didelis ir kietas o dar vis neapsierevo . eda gere viskas gerai

×
×
  • Create New...