Jump to content

KVP

Nariai
  • Pranešimai

    38
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Kontaktai

  • Interneto puslapis
    http://www.jauniejiukininkai.lt

KVP pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. KVP

    Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas

    Dėl supratimo siūlyčiau nesijaudinti, jei nesupras - bus priversti suprasti. Būtų didžiulė gėda, jeigu JŪ projektų finansavimas užstrigtų dėl "nesupratimo". Šiemet JŪ priemonei numatytas didžiulis fondas viršijantis 138 mln.lt (turiu galvoje pirmajį etapą) tad kliudyti įsisavinti šias lėšas ministerija sau tiesiog negali leisti. Manau sąlygos bus tik lengvinamos, administracinis aparatas mažinamas, siekiant didesnio finansavimo proceso operatyvumo. Siūlau nedvejoti ir kreiptis paramos kol vyriausybė dar turi lešų kofinansuoti šias sritis, nes ką žinai, su tokiais "krizenimais" gali ir šis aruodas išsekti Kaip sakė V.Čerčilis - tikiu tik ta statistika, kurią pats suklastojau
  2. KVP

    Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas

    Dėl paraiškų vertinimo ir paramos administravimo efektyvumo man atrodo, jog 2009 procesas turėtų smarkiai paspartėti nes: 1. "ŽŪM keičia pavadinimą į Kaimo reikalų", po visu tuo slepiasi restruktūrizacija, kitaip tariant kadrų kaita iki pačių viršūnėlių. Visi, kurie anksčiau ten sėdėjo kaip "inkstai" dabar dreba ir daugeliu atvejų neteks darbo. Kaip žinia, visos aukščiausios kėdės (vicemin., dep. vadovai ir t.t.) yra "politinio pasitikėjimo". Rezultate - permainos. 2. Pastarasis gūsis nusineš aukų ir NMA. 3. Nauja vyriausybė norės parodyti geresnius ES lėšų įsisavinimo rodiklius dėl "politiniu dividiendų", kuriuos prarado su mokesčiais ūkininkams ir t.t., todėl bus supaprastinta tvarka, tą tvarka bus liepta įgyvendinti naująjai "pakeistai" administracijai, manau, tai tik laiko klausimas. Kliūtis šioje vietoje yra paramos kofinansavimo poreikis iš biudžeto, tad su deficitiniu biudžetų kai kurias programas bus sunku finansuoti. Kiek girdėjau, pastaroji valdžia specialiai pridarė įvairių nereikalingų išlaidų kadencijos pabaigoje. Na, šitą turėtų atskleisti institucijų auditas. Kaip ten sakoma:" Nepakeičiamų nėra, yra tik nepakeisti" Tikėkimės, jog į naudą.
  3. Baisiausia butų tai, jeigu dėl neišpasakytai didelio "nepadengtų pinigų" kiekio ir iš to kylančio finansų sistemos nelikvidumo, valstybės spjautų į visus valiutų valdybos modelius ir pradėtų spausdinti pinigus... o tuomet karų, skurdo ir maro tikrai neišvengtume. Tikėkimės, jog taip neatsitiks.
  4. KVP

    verslo planas

    Dėl JŪ planų, tai nėra labai jau sudėtinga juos paruošti. Matote, esmė tame, jog visame tame procese yra labai daug biurokratizmo, o "žaidimas" su tais popieriais tarp agentūros ir ūkininko yra labai puiki dirva konsultaciniam verslui, kuris visą tą naštą perima. Taisyklės, gairės ar kaip jas bepavadintum keičiasi labai minimaliai. Kardinalūs pokyčiai yra pakankamai lengvai prognozuojami. VP rengimo reikalavimai yra "tipiniai" ypač tokiems nesudėtingiems projektams kaip JŪ įsikūrimo. Taip kad nėra ko nukabinti nosies ir galvoti neva tai pats ūkininkas nesugebėtų parengti projekto.
  5. KVP

    ar imnoma gauti parama?

    nelabai man išeina daryt per šeimos narius .aš perėmiau ūkininkavima iš tevo ir esu isipareigojes 5metus ūkininkauti. broliu ar seseru neturi žmona neturi žemes ukio specialybes. Galimas toks variantas: 1. Žmona ūžsiregistruoja į ūkininkavimo pradmenų kursus. 2. Kreipiatės į NMA dėl ūkio ir įsipareigojimų perleidimo žmonai. 3. Duodate sutikimą žmonai kreiptis JŪ paramos. 4. Parengiate JŪ projektą žmonos vardu. 5. Teikiate paraišką kitų metų balandžio mėn. Jei NMA nesutinka, tuomet galite kreiptis pagal valdų modernizavimo priemonę.
  6. KVP

    ar imnoma gauti parama?

    Siūlyčiau daryti šitaip: 1. per šeimos narius susitvarkyti JŪ paramą (138 tūkst.lt 100% finansuojama.) Tokiu atvejų niekuo nerizikuojate. 2. Įgyvendinę pastarąjį projektą ( ~2 metai ) ir matydami, jog tokia ūkininkavimo veikla jums ekonomiškai tinkama, pasinaudojate valdų modernizavimo priemone (iki 200 tūkst. eur. iki 60% finansuojama) investuodami papildomai į savo ūkį. Tokiu būdu minimizuojate riziką bei užtikrinate tolygią ūkio plėtrą.
  7. KVP

    ar imnoma gauti parama?

    iki ateinančio penktadienio
  8. KVP

    ar imnoma gauti parama?

    Yra tiesos, tačiau nevisos šeimos būna tokios nedarnios, čia turbūt labiau tiktų "kaimyniškiems" santykiams apibūdinti
  9. KVP

    ar imnoma gauti parama?

    Iš esmės nelabai. Tik klausimas kaip efektyviau panaudoti parama. Kokia ūkio "potencija" , jei tai augalininkystė, gal paprasčiau būtu per šeimos narius sutvarkyti JŪ paramą, jei gyvulininkystė dertėtų pasvarstyti apie modernizavimo paramą, bet čia jau reikia idėti savų lėšų, o tai norisi savus pinigus taupyti , gi 30 ha nėra didelis ūkis, todėl reikia gerai pasverti visus variantus.
  10. KVP

    ar imnoma gauti parama?

    Kuriantis pagal JŪ priemonę ūkis turi būti ne senesnis nei 2 metai, todėl jūsų atvejis netiktų, nebent iš naujo kurtūsi kasnors iš jūsų šeimos. o pagal kopia galetu teikt paraiška O koks ūkis? (pvz. augalininkystė, gyvulininkystė, mišrus) jei mišrus tai iš kokios veiklos gaunama didžiausia pajamų dalis?
  11. KVP

    ar imnoma gauti parama?

    Anksčiau 2 metų kriterijus buvo taikomas kooperatyvų veiklos pripažinimui.
  12. KVP

    ar imnoma gauti parama?

    Kuriantis pagal JŪ priemonę ūkis turi būti ne senesnis nei 2 metai, todėl jūsų atvejis netiktų, nebent iš naujo kurtūsi kasnors iš jūsų šeimos.
  13. KVP

    ar imnoma gauti parama?

    Šiaip ministerija yra pasitvirtinusi JŪ sutarčių planą iki šių metų gruodžio 31 dienos, jis siekia ~ 130 mln. lt Išmokamos paramos planas iki š.m. gruodžio 31 d. ~ 13.5 mln. lt Skaičiuojant labai grubiai turime, jog finansavimo iki metų galo sulauks ~98 projektai.
  14. KVP

    ar imnoma gauti parama?

    matai daznai prognozes nesutampa su realybe Dėl to 1 ha neturėtų nieko nutikti, JŪ programoje svarbiausias įsipareigojimas sustambinti ūkį iki 20ha.
  15. KVP

    ar imnoma gauti parama?

    Tuomet yra du variantai: Taikomos sankcijos (aptariamos paramos sutartyje, po VP patvirtinimo) arba prasideda pažinčių ieškojimas
×
×
  • Create New...