Jump to content

Tomas Pan.

Nariai
  • Pranešimai

    5
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Tomas Pan. paskelbtas turinys

  1. Tomas Pan.

    šinšilai

    Pasiklauskit pardavėjų kurie Jums parduoda pašarus. Aš specialiai ir nepirkau daniškų pašarų, nes jie yra su antibiotikais, mėsikę planuoju ant stalo vėliau pasitiekt. Kas neplanuoja tos mėsos valgyt, aišku, gal ir gerai, šinšila pastoviai gauna tam tikras antibiotikų dozes, ir ligoms bus atsparesnės, nors neaišku kaip vėliau bus su pripratimu.
  2. Tomas Pan.

    šinšilai

    Probiotikai visuose yra, čia gi gerosios bakterijos, viskas ok, bet įterpt antibiotikus tai ne visi gali, kiek žinau, Danai ir Vokiečiai turi atskiras gamybos linijas, kuriose gali naudoti ir antibiotikų įterpimą. DLG receptūrą čiupinėjau, tai ten tikrai įdėtas antibiotikas, pas daugumą kitų daniškų irgi tas pats, kažkurie vokiečiai irgi naudoja.
  3. Tomas Pan.

    šinšilai

    Daniškų pašarų sudėtyje yra antibiotikas ir kokcidiostatikai, pas kai kurių vokiečių pašarus irgi jie įdėti. Šinšiloms tai nėra uždrausta, bet problemos atsiranda pas tuos kurie apie tai nieko nežino ir paskui pasakoja kokia skani šinšilos mėsa, kaip kaimynus vaišina ta mėsa ir pan.
  4. Tomas Pan.

    šinšilai

    Ištrauka iš Valstiečių laikraščio apie numatomą konferenciją. Straipsnyje dominuoja Tagavos žmonės, bet konferencija tai visiem atvira, važiuosiu būtinai. ... 5 2016 m. sausio 16 d. • Hr. 4 (9542) Valstiečių laikraštis Patirtis Emigracijoje uždirbtus pinigus investavo į šinšilas Komentaras Perspektyvus verslas Tomas Gailius, Tradicinio atsakingo gyvūnų auginimo verslo asociacijos (TAGAVA) vadovas Šiuo metu Lietuvoje itin aktyviai domimasi šinšilų auginimu šalyje yra ir jau veikiančių stambių ūkių, ir tų, kurie dar tik žengia pirmuosius žingsnius. 2015 m. šinšilų auginimo verslą pradėjo 35 šeimos. Pernai per Atvirų durų dienas šinšilų auginimo ūkiuose apsilankė ir su verslo ypatumais susipažino per 600 žmonių. Auginti šiuos graužikus paprasta, nereikia didelių pradinių investicijų, todėl tai ypač svarbu kaimo plėtrai regionuose. Šinšilų auginimo verslą palaiko ir Žemės ūkio ministerija. Šis verslas labiausiai turėtų sudominti jaunus verslininkus ir ūkininkus. Manome, kad vienas pelningiausių žemės ūkio verslų kailinių gyvūnų auginimas turėtų būti prioritetas verslo skatinimo programose, alternatyva tradicinėms žemės ūkio šakoms. Šio verslo ateities perspektyvas plačiau aptarsime sausio 23 d. rengiamoje tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „Šinšilų auginimo ir laikymo sąlygų įtaka gyvūnų gerovei bei šio verslo ekonominė nauda". kytas gyvūnams, vadinasi, mums šis verslas sekasi jau neblogai", aiškino šinšilų augintoja. Anot jos, iš karto ant auksinio padėkliuko niekas nieko nepadėjo. Reikėjo gerai viską apmąstyti. Mat iki tol moteris nebuvo su tokiu verslu susidūrusi. Dirbo siuvėja, buvo išvykusi uždarbiauti į Angliją. Grįžusi iš užsienio, pradėjo šinšilų verslą Lietuvoje. Tuomet paramą verslui pradėti jai suteikė vyras Audrius Grudzinskas. Šiuo metu Vaikutėnuose įkurtoje fermoje auginama apie pusantro tūkstančio gyvūnų. Prižiūrėti mielus gyvūnus, anot D.Grudzinskienės, turint patirties, nėra sunku. Fermoje dirba ne tik savininkai, bet ir samdyti darbuotojai, juolab kad D.Grudzinskienė dabar dar ir konsultuoja kitus šiuo verslu besidominčius žmones, fermoje rengia seminarus. Nemažai apsilankiusiųjų fermoje ir pasisėmusiųjų patirties pradėjo savarankiškai auginti šinšilas. Šinšilų augintoja tikino, kad šiuos gyvūnus dauginti nesudėtinga, nes jie jauniklius veda 2 3 kartus per metus. Be to, šie gyvūnai nelinkę sirgti, kaip, pavyzdžiui, triušiai, kuriuos gali išguldyti maras. Šinšilos naktiniai gyvūnėliai. Jie dieną daugiau miega nei juda. Paprastai šeriami kartą per parą. Tada atiduodama visa paros pašaro norma. „Mes duodame įvairaus maisto: ir skanėstų, kombinuotųjų pašarų, šieno", patirtimi dalijosi D.Grudzinskienė. Norintiesiems pradėti tokį verslą konsultantė patarė ne tik turėti pinigų pirminei investicijai, bet ir gerai apsispręsti. Mat gyvūnai gyvena iki 20 metų, todėl pasirinkimas turi būti itin atsakingas. ....
  5. Tomas Pan.

    šinšilai

    https://zum.lrv.lt/lt/agenda/listingPastItem 23 d. 11 val. žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė dalyvaus tarptautinėje mokslinėje konferencijoje ,,Šinšilų auginimo ir laikymo sąlygų įtaka gyvūnų gerovei bei šio verslo ekonominė nauda” Viešbučio „Congress" Didžioji konferencijų salė, Vilniaus g. 2, Vilnius). Girdėjot kas nors apie šią konferenciją, manau turėtų būti įdomu. Reiktų sudalyvaut.
×
×
  • Create New...