Jump to content

Bitas

Nariai
  • Pranešimai

    63
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Bitas

  1. Prieš 3 valandas, M&M pranešimas:

    kai pradėjom sėti pirmais metais su mzuri 4m ir naujos kartos F936, vaitojo traktorėlis net gaila klausyt buvo, kur buvo geras molis būdavo sustoja- ratai kasasi, bet nevažiuoja (esant sausom sąlygom), bet jau šiemet kur mzuri po mzuri tai traukia gana lengvai :) 

    Šiemet visi sako, kad žemelė labai lengvai ir gražiai dirbosi, tai sunku diskutuoti. Fendtas su man varikliu?

  2. Prieš 11 valandų, Karaa pranešimas:

    300ag 4m mažai būtų lengvose žemėse+ kalnų pasitaiko?

    270ag pagal DIN standartą, viskas pagal gylį, asmeniškai privalumų 25cm nepamačiau, rapsui dirbam 20-22cm vidutinis greitis iki 10, kviečiam apie 18 greitį apie 12 išeina palaikyti, kažkiek gylį pagal lauką keičiam, šiemet viską lengvai praskutam nes žemės netolygios + vienmetės miglės bėdos ir poreikis apsilyginti laukus, o ir auga gražiau, tolygiau, kažkaip nematau nieko blogo dėl to pravažiavimo, dirbt vien idėja kad nekrutint žemės ar tik nemaišyt jos man keistai skamba. Nežinau kiek jinai dabar kainuoja, bet bent man asmeniškai jokios naujos technikos kaina neatrodo adekvati. O pats principas ir ar išeina sutaupyt kažką apčiuopiamai čia kitas klausimas. Pravažiuoti diskiniu ir sėti rapsą po to tikrai patogu ir leidžia žmogų sutaupyti, jei ūkis kokie 300ha tai rapsą per tris dienas ir pasėsi, bet jei reikia pasėti bent 250ha kviečių tai norėtųsi kažko našiau, o arklys tempiantis 6m jau yra brangus...

  3. prieš valandą, Eduardas pranešimas:

    Rimtai diskusijai reiktų išsamios tepalų sudėties, nes nuomonės skiriasi. Mano nuomone jei transmisijai + hidraulikai naudojamas 10w30, tai tas pats stou toks pat, tik įdėta ir variklinės priedų. Juk bazė tai tapati. O gryna variklinė kaži ar labai jau stebuklinga, naudoju jau kiek metų stou ir negaliu teigti kad tepalus labiau valgo. Gal naujam ir galima pilt paauksuotą dvigubai brangesnį. Tikrai patogu turėti vieną bačką beveik viskam, atskirai perku tik jei reikalinga kitokia klampa. 

    Šiaip panašios klampos tepalai tik priedais ir skiriasi, o kur kokių ir kiek priedų reikia ir apsprendžia tepalų specifikaciją, visiškai nesuprantu taupymo tepalų pasirinkimo ir keitimo sąskaita, pirkit iš pirmų rankų ir nebus tie tepalai tokie brangūs. Pvz. pas mane ir bielkis nuo naujo važiuoja su sintetiniu 5w30 ir nei valgo nei ką.

  4. Prieš 16 valandų, Inžinierius pranešimas:

    Na reik palaukt taisyklių, kokios bus ateinantiems metams. Bet prieš 6 ar 7 metus sūnus pats ir tą paraišką pasiteikė.

    Jei patirties nėra tai reiktų bent pavyzdžio kieno nors, vistiek kažkokio ir verslo planelio reikia. O iš savos patirties, jei be niuansų tai ir pats pasirašysi, bet jei pakeitimai kokie ar kas tai paprasčiau kai kas padeda, aš asmeniškai rekomenduoju investrą.

  5. On 2022-09-17 at 20:48, jaunasis21 pranešimas:

    2021 pupų 2,5t/ha sausų skylėtų(pirmi metai)

    2022 5t/ha pupų šlapių skylėtų

    Ir toliau sėkmingai pupas sėsim

    2020 apie 4t/ha pašarinių nesusitvarkyta su žolėm.

    2021 1.7t/ha pašarinių beveik be žolių.

    2022 5 su viršum švarių, maistinių, jei būtų šernai neaplankę būtų ir daugiau buvę. Pupas puola iškart pasėjus, pernai bandžiau repelentai padėjo. 

    Su draugu diskutavom, stebuklų nėra su pupom, bet skaičiuojant daugiametį vidurkį į pliusą ir ne taip blogai, dar įvertinant priešseli ir tai kad darbus isskirsto...

  6. prieš 2 minutes , grazbek pranešimas:

    geras klausimas: manau kad kuo aukštesnė tuo geriau.pačiam norėtusi pabandyti po šukuotuvės.Bet baisiai nepatikima ji man atrodo.Nors iš principo i tokia ražiena turėtu sėti geriausiai.Nes prikabintas šiaudas apačioje neleistu ju grėbti noragais nes noragai sudėti dviejuose eilėse - gaunasi per tankiai.

    Kiek pamenu pats turi fokusa, tai skirtumų nepastebėjai pvz ten kur buvo sugule ir skusta pažeme o kur aukščiau ir tarkim 30cm aukščiu pjauta?

  7. Prieš 10 valandų, prancius pranešimas:

    Sveiki,

    Yra toks punktas

    30.4. pareiškėjas yra asocijuotos žemdirbių savivaldos organizacijos, kurios veikla apima visą Lietuvos Respublikos teritoriją ir veiklos trukmė yra ne mažesnė kaip 5 metai, narys (pateikiamas patvirtinimo dokumentas) – suteikiami 5 balai;

     

    Gal pasidalintumėte kokios organizacijos nariais galima tapti. Aš ką randu tai Lietuvos ūkininkų sąjunga.

    Aš esu iš Joniškio r., gal būt yra kažkokių kitų panašių organizacijų?

    Ačiū

    Jaunųjų ūkininkų sąjunga paprasčiausia.

  8. Prieš 2 valandas, WYCKA/ pranešimas:

    Kviecuose vietom prasileido notrele kvieciai jau velevini leidzia turiu trimerio bet ir oras neleidzia ivazuot i laukus jauciu liks neperpurksta bus didele blogybe jai paliksiu?

    kol nežydi drąsiai purkšk, net ir ant varpos po žydėjimo yra tekę naudot tai viskas gerai buvo

  9. On 2021-05-19 at 14:43, UkininkasTomas pranešimas:

    išsiauškinau: negalima. bet arba aš kažko nesuprantu, bet nebaigus žemkės praktiškai neįmanoma gaut papramos.

    tarkim:

    noriu augint sausmedžius. mano įmanomi balai:

    8 už planuojamas pajamas 15k,

    15 už uogininkystę

    20 už maksimaliai susimažintą paramos dydį

    viso 43. iš kur gaut papildomus? nebent planuot maksimalias pajamas ir gaut ne 8, o 16 balų? bet jei augini sausmedžius, tai pajamų nebus tuos tris metelius ir taip daug. 

    Viską apibendrinus, mano klausimas toks: ar kažkur prasileidžiu ir nematau, kur dar man priklauso balų, ar tikrai nelabai įmanoma?

    Žemės nuosavos turėsi turėt bent 1ha, kitaip negausi ūkininko pažymėjimo, tai dar čia bent 2 balai, +5 kad už berods 20 eurų įstosi į jaunųjų ūkininkų sąjungą. Ir jei nori normalios konsultacijos paskambink į pvz Investrą, konkrečiau paaiškins viską ir patars, tiesa projektas pas juos brangokas, bet patars ir prieš susimokant. 

    Ir dar ten ne planuojamos pajamos, o VED- valdos ekonominis dydis, jis yra įvertintas nma pagal tavo pasirinktą kultūrą, jo pardavinėdamas sodinukus nepakelsi. 

×
×
  • Create New...