Jump to content

Zygas

Nariai
  • Pranešimai

    41
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Zygas

  1. prieš 26 minutes , Mindisss pranešimas:

    Turiu dilemą tarp naujo ir dėvėto kombaino. Kuliamos žemės plotas sąlyginia yra nedidelis, šiuo metu turim kulti  150 ha, plėtros galimybės 250 ha, o daugiau jau kaip likimas duotų. Yra patvirtinta parama kombainui 50000 EUR, ant tokio ūkio kombainas, turintis rapso stalą arba vario pjanamąją kainuoja apie 135000+ PVM, kaip manot verta investuoti į naują ar geriau pirkti už 30000-50000 EUR dėvėtą kombainą. Savo dalis abiem atvejais iki 20000 likę skolinti. Naujo alternatyvos Claas Tucano, Massey Fegusion 7475, New Holand TC 5,7. 

    Tik nauja žiurėk dar jai su parama imtum. Nes dėvėti jau savo atitarnave, dalys brangios, neduok dieve dar ir sudegs laukuose o jo kasko nebeapdrausi nuo gaisro, naujam visien ir garantinis bus ir nuo nulio ji prižiūrėsi tai ir daiktą gera turėsi.

  2. Prieš 15 valandų, Robyzas pranešimas:

    Turiu zemes 5h yra ferma murine didelio likusi po koliukio. Ira technika visa kokios reikia nuo plugo iki greblio. Noriu pasiklausti kokia saka pasiulitumete finansu nedaug apie 15tuks.e. Fermoje dar like kiauliu Gardai bet baiminosi kiauliu Maro kad netektu likviduoti :) Aciu is anksto :)

     

    jai yra patalpos patarčiau paukštininkystes uki(mėsiniu(kalakutu,vištu) ir dedekliu dali net gali) tikrai vertas dėmesio verslas jai turi sena kiaulyde, nes kiek suprantu ferma tavo žemalubė, o dar žemeles kažkiek turi tai ir pašaru užsiauginsi pradžiai. 

  3. On 2018-08-31 at 17:22, dzipas pranešimas:

    Cia tai is pamatiniu bloku sulipdyta, bet ir tai nesprendimas del sonines apkrovos. Kokias perdengimo plokstes galvoji deti? Jeigu taip vadinamas "fermines" arba kitaip briaunuotas, tai jos labai silpnos - uzteks vieno stuktelejimo su kausu - skyle bus. Geriausiai tinka silosu transeju standartines plokstes - tvirtinimas prie spec kolonu su pasvirimu.

    Na dar tik deliuojuos viska po truputi tai ir plokščiu neieškojau kokias dėsiu. gerai butu silosinės bet jos brangiai išeina tai paprastas dėsiu nedaug man ir ten reikės pilt apie 300tonu sezone. atsargiai ir perkrausiu i kita transporta jai ka.

  4. Prieš 23 valandų, rapsas pranešimas:

    Aš visą šitą situaciją su sutartimis tai vertinu tik kaip pačių ūkininkų kaltę, nes čia yra verslas ir tu pats priiminėji absoliučiai visus sprendimus. Juokingai skamba čia Uk. sajungos laiskai su raginimu nepirkti kažko iš tų kurie grasina baudomis ir pan. Tau kažkas būtų skoloje ir tu grasintum ir į teismus eitum. Dėl sutarčių nevykdymo lygiai taip pat gali nemoket už žemės nuoma, už kurą , atlyginimų ir pan. ir garsiai šaukt , kad aš neprikūliau....  Bet ar kam bus įdomu?

    Tai taip pats ukininkas prisiema issipareigojimus. Pernai išlošėm kai fiksavom, šiemet pralošėm. šiemet kad tik nedakuliam kad ir daug investave buvom aišku nedaug truko nors iki sutarties ivykdymo bet jau už sutarties ir nesigavo 

     

    Prieš 23 valandų, axe pranešimas:

    Sakyciau dar drasesnis poelgis fiksuot po 7 tonas :D 

    ne fiksuota po 6t z.kvieciu , bet planuota ir investuota daugiau nei ant 7t. o per daugiau hektaru ir tas 6t vidurkis nesigavo, o vasariniai net nefiksuoti buvo del to vezta kitur kad bent nuostolius padengti nes bankai spaude jau :)

  5. prieš 10 minutes , Gnytasis pranešimas:

    Mistika tik ta kad belor trasas nemazai lenku kraunasi ir veza pas save tai cia voratinklis kaip reik :)

    tai gal lenku vežėjai tik samdomi lietuvoje ar kraunas iš laivu lenkai. nes tikrai salietra ar lenkiška ar angliška sviruoja 200-210e (bruto) su 23proc pvm už toną. o gal ir firmos lietuviams kainas kelia tyčiai nes žinom kad nevažiuosim kitur pirkti :D 

  6. Prieš 1 valandą, RALI-RI pranešimas:

    Šiaip, jei neklystu, sąskaitos pagal LR įstatymus turi būti apmokamos per 30 dienų nuo jų išrašymo (jei sutartyje nenumatyta kitaip), o ne nuo sutarties pasirašymo. ;) 

    sąskaitos neišrašo kol sutarties nepasirašai nes kainos kilo kasdien ir ukininkai gudrauti pradėjo nepasirašinėdavo ju laukė kainų šuolio dėl to man sakė kol sutarties nepasirašai nepradeda vikdyti pirkimo

  7. Prieš 4 valandų, eTadas pranešimas:

    gal kas dirbat su agrosfera? kokie atailiepimai?

    Viskas tvarkoje geras kainas pasiulo visada Aušra. pernai tik su atsiskaitimu vėlavo savaitėle šias metais viskas laiku svarbu pasirašyti sutartis laiku ir pinigai greit atkeliaus, nes nuo pasirašimo dienos sutarties  30d skaičiuojasi :)

×
×
  • Create New...