Jump to content

KasparasV

Nariai
  • Pranešimai

    0
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    KasparasV reacted to Andrius L in Apsauga nuo vilku...   
    Gerbiamas, Vyciukai, juk gamta tikrai nežiūri kur čia kieno namai ar teritorija, visi joje augame ir nuo jos priklausome. Visi turime rūpintis, kad jos būklė gerėtų, nes nuo to ir mūsų būklė gerės ilguoju periodu. Kodėl gamtosaugą priskiriate tik miestiečiams, yra daug ir kaime gyvenančių gamtą saugančių ir puosėlėjančių žmonių. Ir jūs mielai laukiami prisidėti. Kas būtų jei visi tik savo verslais rūpintųsi, juk mes irgi savo laisvalaikį aukojame.
    Vilkas kaip ir bet kuris kitas žvėris jei jau čia gyvena tai ir turi teisę čia gyventi, taip nustatė gamta ir ją reikia gerbti. Turime išmokti prisitaikyti nekenkiant. Kaip rodo rezervatų patirtis, kur nėra vykdoma jokia medžioklė, vilkų būna tiek kiek sąlygos leidžia ir nė vienu daugiau. Jie tikrai nesidaugina iki begalybės, kiti net norėdami nesugeba įveisti. Vikai skirstosi savo teritorijas neatsiklausdami mūsų kaip ir mes neatsiklausiame todėl konfliktas neišvengiamas jei neieškoma būtų kaip sugyventi. Gaunasi taip, kad plėsdamasis avininkystės ūkis kas met po 20 proc. nori nenori užima naujas teritorijas ir išstumia ten gyvenančius vilkus, kurie ieško naujų būdų. Visų pirma ką reikia padaryti tai mums tų galimybių bent nesuteikti, nes gaunasi taip pat kaip miške papiltos bulvės. Jūs tai vadinate savo pieva, bet tai vilkas įstatymų skaityti nemoka, bet gyvena šalia. Jei vilkui sudėtingiau pasiekti grobį jis ieško lengvesnio miške. Tuo pačiu yra ir kasmetinė medžioklė bei nauja priemonė spec. leidimai.
    Taip mes suprantame, kad kils dar daug problemų kol išmoksime sugyventi, nes anksčiau tiesiog niekas į tai nekreipdavo dėmesio ir daug patirties neturime. Todėl ir norime padėti. Įstatymus keisti nėra lengva. Kad atsirastų kompensacijos prireikė 5 m darbo. Dabar dygsta pirmieji daigai su parama aptvarams bei šunims. Galite prisidėti, kad šios tvarkos pasikeistų greičiau, tikrai niekas nesipriešins.
    O vilkų niekas niekur neveisia. Saugome visas žinduolių rūšis, ir šernus, ir stumbrus, ir lūšis ir kitas kiek pajėgiame. Visi vienodai svarbūs ir turi atlikti jiems skirtą vaidmenį gamtoje. Tik su vilku žmonėms kyla didžiausia priešprieša todėl ir dėmesys atrodo čia didžiausias.
×
×
  • Create New...