Jump to content

zemdirbys2

Nariai
  • Pranešimai

    72
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    3

Atsakymai kurių autorius zemdirbys2

  1. O cia zemes ukis yra paklausa ,tai ir kaina atitinkama .tik yra augintoju kurie kokybes tikrai neturi kokia nupasakoja vat ka noriu pasakyt

    Bent jau, patina nuo pateles ar atskiri? O del kokybes, tai labai paprasta: nusiperki svarstykles, pasveri sinsila, ir kuo daugiau sveria, tuo kokybe geresne.

  2. Dar mano pastebejimas daugelis lietuvos augintoju net nesiuncia y kopengaha nors visiems pasakoja kad siuncia apie vidurkius pasakoja o kudel jei jau toki geri vidurkiai ponu tai tegu ymeta savo ukio lentele is kopengahos,bus visiems aisku ,toliau y kopengaga norint siusti tai nesant pvm moketoju nezinau kaip tokios sumos jum lieka nes dar reik moketi plius 25% ,taip kad nemulkykit zmoniu senieji alia augitojai pasakokit kaip yra nera ka cia slepti nes jei y kopengaha siunciat tai kunkurencijos tikrai nera dekit savo ukiu lenteles kailiu ir ziuresim ka turit .labai laukiam paziureti kaip pas kolegas sekasi:D

    Aukcionas 25% apmokestina tik savo suteiktas paslaugas, t.y. kailiu isdirbimas, pardavimas, barkodai ir t.t Jei, esi PVM moketojas Lietuvoje, nuo kiekvieno kailio aukcionas atsiskaiciuoja po 11 eur. Jei neesi PVM moketojas, 11eur + 25 %. Likusia suma, praejus 3 savaitem po aukciono, praveda kailiu savininkui.

  3. Dar mano pastebejimas daugelis lietuvos augintoju net nesiuncia y kopengaha nors visiems pasakoja kad siuncia apie vidurkius pasakoja o kudel jei jau toki geri vidurkiai ponu tai tegu ymeta savo ukio lentele is kopengahos,bus visiems aisku ,toliau y kopengaga norint siusti tai nesant pvm moketoju nezinau kaip tokios sumos jum lieka nes dar reik moketi plius 25% ,taip kad nemulkykit zmoniu senieji alia augitojai pasakokit kaip yra nera ka cia slepti nes jei y kopengaha siunciat tai kunkurencijos tikrai nera dekit savo ukiu lenteles kailiu ir ziuresim ka turit .labai laukiam paziureti kaip pas kolegas sekasi:D

    Zinau, kad yra toks Kopenhagos aukcionas. Bet, kas cia per kopengaga ir kopengaha?

    Nebuk naivus, niekas cia tau savo ukio rezultatu neviesins. Rask imone, verslininka ar ukininka, kuris isdestytu visus veiklos niuansus ir rezultatus, nuo A iki Z, ir dar forume.

  4. Pelnas nuo vieno kailiuko 20 Eur. Musu paskaiciavimais reiktu 350 - 400 vedanciu pateliu.

    As skaiciuoju taip: uzauginimo savikaina 10 eur (laikau ant drozliu, kurios man nekainuoja, lupam patys ir priziurim patys). Ivertinus geros, vidutines ir prastos kokybes kailiu skaiciu per metus, tai vidurkis uz lietuviskus kailius yra po 26 eur. uz kailiuka. Vadinasi uzdarbis lygus 16 eur. Taigi 1000 eur x  12 men / 16 eur = 750-800 parduodamu kailiu per metus. Dar reikia ivertinti, kad buna  sugadintu-iskandziotu kailiu, buna gaisimu fermoj, ne visos pateles vienodai veda. Mano paskaiciavmais, turi auginti apie 450-500 pateliu.

  5. o be reikalo, jei geri supirkejai ( as nekalbu apie lenkus ir lietuvius ), pinigai labai greitai prasisuka, o is to gali dar daugiau uzdirbti, cia gi verslo ekonomika

     Tai jau jo....Geriausia sio verslo ekonomika - virini perparduodamas kitu augintoju kailius; virini perparduodamas pasarus, smeli, ir kita iranga; laikai kelias  seimas del vaizdo ir vadini save super augintoju. 

  6. Jai joniskio pasaru seria tai is uzsienietisku pavirs i lietuviskus kokybes atzvilgiu:)

    Sutinku, kad daniski pasarai geri, bet ir kaina "gera" -brangiausi is lietuviams prieinamu. Spalvai pasarai itakos tikrai neturi. Nu, serk tu juodaodi vaksa lietuviskai nacionaliniai patiekalais ...nu jis, baltaodis blondinas tikrai nepasidarys.

  7. praejusiais metais is viso pirkome 5 kartus uzsienyje zverelius is skirtingu fermu. Tai tik is vienos fermos pirktos liepos menesi 1 seima kol kas dar nei viena patele neatvede vaiku (tik 1 seima isigijome) . Is kitu 4 skirtingu vietu jau veda pilnai vaikus. (vienoje fermoje isigijome 90 pateliu rugpjucio menesi- tai dabar sausio menesi jau pradejo tos pateles atsivesti vaikus). Ir kaip nekeista gruodzio menesi labai gerai vede vaikus tiek parveztines pateles tiek musu paciu  senesnes- is viso per visa ferma sulaukeme 92 vaiku) . 

    Cia jau rimti pirkiniai. Nu va, ir nereiks i Danija vaziuot. Patinu bus galima is tamstos nusipirkt.

  8. Jiems dar nėra savaitės.

    Jei per pirmas 3 dienas negauna motinos pieno, ar pieno misinuko, jaunikliai gaista. Kaip suprantu, tai pirmi pateles vaikai. Nieko nuostabaus. Reikia ziureti, jei atvede ryte, o vakare dar nera pieno pas patele, reikia jauniklius maitinti pieno misiniu. Pagalvokit, 3 ir daugiau dienu be jokio skyscio. Juk pateles pienas ir maistas ir skysciai ir t.t. Per tiek dienu jaunikliai dehidratuoja ir jau nieko nepadarysit. Pasarai cia nekalti, kaltas augintojas, nes laiku nepastebejo...

  9. sveiki

    šiandien buvau Tagavos seminare, susidomėjimas didžiulis.

    Dienos klausimas - kaip nupurtyti mėšlą nuo plėvelės, spėkit kas taip galėjo paklaust.

     

    Nu net ir juokas neima.

     

    dar vienas klausimas augintojams- viskas aišku, kad auginant šiuos gyvūnėlius reikia pamiršt atostogas ir t.t.nes dirbam ir dirbam, jie gyvi reikia juos maitint, bet gi kartais būna ne tik atostogos.... kam patikite augintinius

    vaikam

  10. sveiki

    šiandien buvau Tagavos seminare, susidomėjimas didžiulis.

    Dienos klausimas - kaip nupurtyti mėšlą nuo plėvelės, spėkit kas taip galėjo paklaust.

     

    Nu net ir juokas neima.

     

    dar vienas klausimas augintojams- viskas aišku, kad auginant šiuos gyvūnėlius reikia pamiršt atostogas ir t.t.nes dirbam ir dirbam, jie gyvi reikia juos maitint, bet gi kartais būna ne tik atostogos.... kam patikite augintinius

    Nu, net ir man idomu, kas ir kaip?? Su drozlem viskas aisku - ispylei, pavalei, dezinfekuoji + nauju drozliu ipili ir psio. Ir kaip ten jie nukrato? Papasakokit daugiau, ka naujo suzinojot?

  11. Taip, sutinku,šiuo atveju - jums labai pasisekė, bet nesiūlyčiau naujiems augintojams po keleto mėnesių brokuoti nevedančius gyvūnus ir pirkti naujus. Tokių šeimų kaip jūsiškė tikrai daug per Lietuvą neatsirastų. Aš kalbu apie parveštines šeimas.

    Net gi labai pasiseke, jei po tokios keliones,  pas jus susiporavo ir visos jau vaikus atvede. Arba...gali buti, kad tai nepirmavedes (tikrinot pirkdami?), nes pateles kurios tureja po vada ar dvi, stresuoja maziau ir svetimoj vietoj greiciau adaptuojas. O, kad seimoj visos ir beveik vienu metu atsivede, tai rodo, kad labai darbingas patinas, arba..irgi jau su patirtim. :) Bet kokiu atveje, investicija jums jau atsipirko...

  12. Taigi turi TAGAVA pasiskaitineti ka apie juos sneka :) , juk manau jau ausys jiems kaista - kai apsneka daugelis del sukelto perdeto aziotazo. O ateityje dar daugiau ausys raudonuos kai pamatys naujokai kad patinai vaiku neveda ir kad nera tu pazadetu milijonu kaip kad zada TAGAVA   :):) .

    Kas tos raudonos ausys, palyginus su tais kurie jau paskutines kelnes pardave ir seimu prisipirko. Nusiperka 4 seimas ir jau po 3 men laukia is visu pateliu po 3 vaikus, kad duotu. Tuoj pasipils klausimai, o kodel patele 3 vadu per metus neduoda??? -nes, gi taip buvo skaiciuota ir kalbeta per visas TV, seminaruose, spaudoj...

  13. Sveiki, norejau paklausti, kada jau laikas keisti patina ar pateles? Parsiveziau 4 seimas liepos menesy, tai is 16 pateliu tik pas 6 yra vaiku kol kas... vienoj seimoj isvis dar nei viena neatvedus. Ka patartumet daryt su ta seima? ar keist jau patina ar dar luktelt? Visos sinsilos gimimo mazdaug 2015-10. dekui uz atsakyma :)

     Dar galima pora menesiu palaukt ir jei pateles tuscios, reiks patina keist. Del likusiu, irgi reikia kantrybes. Jaunos pateles svetimoj vietoj sunkiau poruojasi. Jautresne patele gali tik po metu pirma vada duoti. Patele ar patinas tarpusavyje gali ir nesiporuoti, jei viens kitam nepatinka. Tokie jau cia gyvunai - su kuo poruotis, kada poruotis, sprendzia jie patys. Siam versle, reikia daug kantrybes, o su 4 seimom, ilgai link atsiperkamumo eisit.

  14.  

    Tas seminaras Vilniuje viesas- daug kur buvo internete pasirodo skelbta,

    http://sc.bns.lt/view/item.php?id=197170

     

    bet deja pasirodo nebera vietos

    Laba diena,
     
    deja, registracija į konferencija baigta. Po renginio galėsime pasidalinti pranešimų santraukų rinkiniu.
     
    Pagarbiai

    Gabrielė Danusaitė

    Administratorė

     

    Tai is kur gali zinoti tokius pranesimu saltinius?? Paskaitai delfi, grynas.lt  ar 15 min, nu dar alfa.lt. Cia ir skaitai visas naujienas ar pranesimus.

  15. Pas mus yra viena patele 2005 metu gimimo  ir kasmet atsiveda po 7-8 vaikus. Ir ja laikome- aisku veislei tokiu vaiku nepaliekame. Aisku cia daugiau isimtis nei taisykle kad tiek ilgai sugeba tiek vaiku duoti. Bet tik tokia viena patele yra (paziuresim kiek siais metais vaiku ji atves)

    o, tai patinas irgi 2005 metu?? keliu metu patinus brokuoji? as iki 5-6 metu, nedaugiau...

  16. Ta konferencija Birstone buvo ir Tagava savo puslapyje paskelbusi tada. Buvo dar internete tada informacijos- siaip tada buvo dar keletas tada senu augintoju is Kauno . Viskas yra internete- tik reikia moketi ieskoti :) , Paskaites- parasiau i Tagava ir uzsiregistravau .  As nesiruosiu stoti i ta asociacija- nematau naudos (bent kol kas)

    Gal ir as galvociau apie vaziavima i ta konferencija, bet kad veseilion pakviesti, ... Nu ziuresim, ar tave isileis.

  17. Ištrauka iš Valstiečių laikraščio apie numatomą konferenciją. Straipsnyje dominuoja Tagavos žmonės, bet konferencija tai visiem atvira, važiuosiu būtinai.

     

    ... 5 2016 m. sausio 16 d. • Hr. 4 (9542) Valstiečių laikraštis Patirtis Emigracijoje uždirbtus pinigus investavo į šinšilas Komentaras Perspektyvus verslas Tomas Gailius, Tradicinio atsakingo gyvūnų auginimo verslo asociacijos (TAGAVA) vadovas Šiuo metu Lietuvoje itin aktyviai domimasi šinšilų auginimu šalyje yra ir jau veikiančių stambių ūkių, ir tų, kurie dar tik žengia pirmuosius žingsnius. 2015 m. šinšilų auginimo verslą pradėjo 35 šeimos. Pernai per Atvirų durų dienas šinšilų auginimo ūkiuose apsilankė ir su verslo ypatumais susipažino per 600 žmonių. Auginti šiuos graužikus paprasta, nereikia didelių pradinių investicijų, todėl tai ypač svarbu kaimo plėtrai regionuose. Šinšilų auginimo verslą palaiko ir Žemės ūkio ministerija. Šis verslas labiausiai turėtų sudominti jaunus verslininkus ir ūkininkus. Manome, kad vienas pelningiausių žemės ūkio verslų kailinių gyvūnų auginimas turėtų būti prioritetas verslo skatinimo programose, alternatyva tradicinėms žemės ūkio šakoms. Šio verslo ateities perspektyvas plačiau aptarsime sausio 23 d. rengiamoje tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „Šinšilų auginimo ir laikymo sąlygų įtaka gyvūnų gerovei bei šio verslo ekonominė nauda". kytas gyvūnams, vadinasi, mums šis verslas sekasi jau neblogai", aiškino šinšilų augintoja. Anot jos, iš karto ant auksinio padėkliuko niekas nieko nepadėjo. Reikėjo gerai viską apmąstyti. Mat iki tol moteris nebuvo su tokiu verslu susidūrusi. Dirbo siuvėja, buvo išvykusi uždarbiauti į Angliją. Grįžusi iš užsienio, pradėjo šinšilų verslą Lietuvoje. Tuomet paramą verslui pradėti jai suteikė vyras Audrius Grudzinskas. Šiuo metu Vaikutėnuose įkurtoje fermoje auginama apie pusantro tūkstančio gyvūnų. Prižiūrėti mielus gyvūnus, anot D.Grudzinskienės, turint patirties, nėra sunku. Fermoje dirba ne tik savininkai, bet ir samdyti darbuotojai, juolab kad D.Grudzinskienė dabar dar ir konsultuoja kitus šiuo verslu besidominčius žmones, fermoje rengia seminarus. Nemažai apsilankiusiųjų fermoje ir pasisėmusiųjų patirties pradėjo savarankiškai auginti šinšilas. Šinšilų augintoja tikino, kad šiuos gyvūnus dauginti nesudėtinga, nes jie jauniklius veda 2 3 kartus per metus. Be to, šie gyvūnai nelinkę sirgti, kaip, pavyzdžiui, triušiai, kuriuos gali išguldyti maras. Šinšilos naktiniai gyvūnėliai. Jie dieną daugiau miega nei juda. Paprastai šeriami kartą per parą. Tada atiduodama visa paros pašaro norma. „Mes duodame įvairaus maisto: ir skanėstų, kombinuotųjų pašarų, šieno", patirtimi dalijosi D.Grudzinskienė. Norintiesiems pradėti tokį verslą konsultantė patarė ne tik turėti pinigų pirminei investicijai, bet ir gerai apsispręsti. Mat gyvūnai gyvena iki 20 metų, todėl pasirinkimas turi būti itin atsakingas. ....

    Norintiesiems pradėti tokį verslą konsultantė patarė ne tik turėti pinigų pirminei investicijai ( cia ir durnam aisku, kad nieks uz dyka nieko neduoda) bet ir gerai apsispręsti. Mat gyvūnai gyvena iki 20 metų, todėl pasirinkimas turi būti itin atsakingas. ....

     

    Nu ir konsultante, maju matika...taip norisi riebiai nusikeikt...Gal, kazkur pasaulyje, kambari auginama, sinsila pragyveno 20 metu. Gal, toks rekordas uzfiksuotas. As, bent jau, negirdejau apie tai. Nu, bet kad fermoje, veislineje bendoje tiek metu kas laikytu?!?!?! ABSURDAS!!!!! Maximumas iki 6 metu, ir tai, jei dar gerai kergiasi ir veda jauniklius. Patinu iki 6 metu net nelaikau - jau buna savo atidirbe. Kazkoks briedas... Tfu...maju....

  18. simtas metu man iki Tagavos. Jie man nei draugai nei priesai. :)   Manau zinau jos tiek kie ir visi kiti augintojai 

    Bet, kaip supratau, tai konferencijoj buvot?, Vadinasi, is kazkur apie ta konferencija suzinojot ir joj dalyvavot. Tai ir klausiu is kur apie tuos renginius suzinot? Va, ka tik pasidalino info, kad, kaip suprantu, sestadieni bus kazkokia konferencija, bet tagavos puslapi uzejus nieko neraso, tik kad vel bus atviru duru dienos. As manau, kad tagava informuoja savo narius ir jie dalyvauja, o viesai apie tai paskelbia tik renginiui ivykus. Paprastai, tokiu renginiu metu ir kava ir saldumynais vaisina. tai neprisersi gi visos Lietuvos.

×
×
  • Create New...