Jump to content

zemdirbys2

Nariai
  • Pranešimai

    72
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    3

Visas nario zemdirbys2 paskelbtas turinys

  1. zemdirbys2

    šinšilai

    Dabar gi niekas i kaili neziuri. Reikia sinsilas svert- naujas vertinimo kriterijus. Tik uzgime, ir iskart ant svarstykliu, taip ir svarstai kasdien iki 8 men. Jei gerai nupenesi, tai i seima, o jei ne - ant lentos ir i aukciona.
  2. zemdirbys2

    šinšilai

    Bent jau, patina nuo pateles ar atskiri? O del kokybes, tai labai paprasta: nusiperki svarstykles, pasveri sinsila, ir kuo daugiau sveria, tuo kokybe geresne.
  3. zemdirbys2

    šinšilai

    Gal, tu geriau eik Valentynke svest...
  4. zemdirbys2

    šinšilai

    Jei tau nereiks, mums patiems jos puikiausiai ves.
  5. zemdirbys2

    šinšilai

    Tai jo, bijo, bijo...Gal pats busi is VMI?
  6. zemdirbys2

    šinšilai

    Jau renku info, net apsikakodamas. Tuoj pateiksiu...
  7. zemdirbys2

    šinšilai

    Aukcionas 25% apmokestina tik savo suteiktas paslaugas, t.y. kailiu isdirbimas, pardavimas, barkodai ir t.t Jei, esi PVM moketojas Lietuvoje, nuo kiekvieno kailio aukcionas atsiskaiciuoja po 11 eur. Jei neesi PVM moketojas, 11eur + 25 %. Likusia suma, praejus 3 savaitem po aukciono, praveda kailiu savininkui.
  8. zemdirbys2

    šinšilai

    Zinau, kad yra toks Kopenhagos aukcionas. Bet, kas cia per kopengaga ir kopengaha? Nebuk naivus, niekas cia tau savo ukio rezultatu neviesins. Rask imone, verslininka ar ukininka, kuris isdestytu visus veiklos niuansus ir rezultatus, nuo A iki Z, ir dar forume.
  9. zemdirbys2

    šinšilai

    As skaiciuoju taip: uzauginimo savikaina 10 eur (laikau ant drozliu, kurios man nekainuoja, lupam patys ir priziurim patys). Ivertinus geros, vidutines ir prastos kokybes kailiu skaiciu per metus, tai vidurkis uz lietuviskus kailius yra po 26 eur. uz kailiuka. Vadinasi uzdarbis lygus 16 eur. Taigi 1000 eur x 12 men / 16 eur = 750-800 parduodamu kailiu per metus. Dar reikia ivertinti, kad buna sugadintu-iskandziotu kailiu, buna gaisimu fermoj, ne visos pateles vienodai veda. Mano paskaiciavmais, turi auginti apie 450-500 pateliu.
  10. zemdirbys2

    šinšilai

    Tai jau jo....Geriausia sio verslo ekonomika - virini perparduodamas kitu augintoju kailius; virini perparduodamas pasarus, smeli, ir kita iranga; laikai kelias seimas del vaizdo ir vadini save super augintoju.
  11. zemdirbys2

    šinšilai

    Sutinku, kad daniski pasarai geri, bet ir kaina "gera" -brangiausi is lietuviams prieinamu. Spalvai pasarai itakos tikrai neturi. Nu, serk tu juodaodi vaksa lietuviskai nacionaliniai patiekalais ...nu jis, baltaodis blondinas tikrai nepasidarys.
  12. zemdirbys2

    šinšilai

    Linu semenu, zalio obuolio.
  13. zemdirbys2

    šinšilai

    Cia jau rimti pirkiniai. Nu va, ir nereiks i Danija vaziuot. Patinu bus galima is tamstos nusipirkt.
  14. zemdirbys2

    šinšilai

    Jei per pirmas 3 dienas negauna motinos pieno, ar pieno misinuko, jaunikliai gaista. Kaip suprantu, tai pirmi pateles vaikai. Nieko nuostabaus. Reikia ziureti, jei atvede ryte, o vakare dar nera pieno pas patele, reikia jauniklius maitinti pieno misiniu. Pagalvokit, 3 ir daugiau dienu be jokio skyscio. Juk pateles pienas ir maistas ir skysciai ir t.t. Per tiek dienu jaunikliai dehidratuoja ir jau nieko nepadarysit. Pasarai cia nekalti, kaltas augintojas, nes laiku nepastebejo...
  15. zemdirbys2

    šinšilai

    Nu, net ir man idomu, kas ir kaip?? Su drozlem viskas aisku - ispylei, pavalei, dezinfekuoji + nauju drozliu ipili ir psio. Ir kaip ten jie nukrato? Papasakokit daugiau, ka naujo suzinojot?
  16. zemdirbys2

    šinšilai

    Net gi labai pasiseke, jei po tokios keliones, pas jus susiporavo ir visos jau vaikus atvede. Arba...gali buti, kad tai nepirmavedes (tikrinot pirkdami?), nes pateles kurios tureja po vada ar dvi, stresuoja maziau ir svetimoj vietoj greiciau adaptuojas. O, kad seimoj visos ir beveik vienu metu atsivede, tai rodo, kad labai darbingas patinas, arba..irgi jau su patirtim. Bet kokiu atveje, investicija jums jau atsipirko...
  17. zemdirbys2

    šinšilai

    Gali buti labai "veisline" patele, bet jei prastos laikymo salygos, svetimi zmones sinsilyne, triuksmas ir prasta mityba, vaiku beveik 0.
  18. zemdirbys2

    šinšilai

    Kas tos raudonos ausys, palyginus su tais kurie jau paskutines kelnes pardave ir seimu prisipirko. Nusiperka 4 seimas ir jau po 3 men laukia is visu pateliu po 3 vaikus, kad duotu. Tuoj pasipils klausimai, o kodel patele 3 vadu per metus neduoda??? -nes, gi taip buvo skaiciuota ir kalbeta per visas TV, seminaruose, spaudoj...
  19. zemdirbys2

    šinšilai

    Dar galima pora menesiu palaukt ir jei pateles tuscios, reiks patina keist. Del likusiu, irgi reikia kantrybes. Jaunos pateles svetimoj vietoj sunkiau poruojasi. Jautresne patele gali tik po metu pirma vada duoti. Patele ar patinas tarpusavyje gali ir nesiporuoti, jei viens kitam nepatinka. Tokie jau cia gyvunai - su kuo poruotis, kada poruotis, sprendzia jie patys. Siam versle, reikia daug kantrybes, o su 4 seimom, ilgai link atsiperkamumo eisit.
  20. zemdirbys2

    šinšilai

    Tai is kur gali zinoti tokius pranesimu saltinius?? Paskaitai delfi, grynas.lt ar 15 min, nu dar alfa.lt. Cia ir skaitai visas naujienas ar pranesimus.
  21. zemdirbys2

    šinšilai

    o, tai patinas irgi 2005 metu?? keliu metu patinus brokuoji? as iki 5-6 metu, nedaugiau...
  22. zemdirbys2

    šinšilai

    Gal ir as galvociau apie vaziavima i ta konferencija, bet kad veseilion pakviesti, ... Nu ziuresim, ar tave isileis.
  23. zemdirbys2

    šinšilai

    Norintiesiems pradėti tokį verslą konsultantė patarė ne tik turėti pinigų pirminei investicijai ( cia ir durnam aisku, kad nieks uz dyka nieko neduoda) bet ir gerai apsispręsti. Mat gyvūnai gyvena iki 20 metų, todėl pasirinkimas turi būti itin atsakingas. .... Nu ir konsultante, maju matika...taip norisi riebiai nusikeikt...Gal, kazkur pasaulyje, kambari auginama, sinsila pragyveno 20 metu. Gal, toks rekordas uzfiksuotas. As, bent jau, negirdejau apie tai. Nu, bet kad fermoje, veislineje bendoje tiek metu kas laikytu?!?!?! ABSURDAS!!!!! Maximumas iki 6 metu, ir tai, jei dar gerai kergiasi ir veda jauniklius. Patinu iki 6 metu net nelaikau - jau buna savo atidirbe. Kazkoks briedas... Tfu...maju....
  24. zemdirbys2

    šinšilai

    Bet, kaip supratau, tai konferencijoj buvot?, Vadinasi, is kazkur apie ta konferencija suzinojot ir joj dalyvavot. Tai ir klausiu is kur apie tuos renginius suzinot? Va, ka tik pasidalino info, kad, kaip suprantu, sestadieni bus kazkokia konferencija, bet tagavos puslapi uzejus nieko neraso, tik kad vel bus atviru duru dienos. As manau, kad tagava informuoja savo narius ir jie dalyvauja, o viesai apie tai paskelbia tik renginiui ivykus. Paprastai, tokiu renginiu metu ir kava ir saldumynais vaisina. tai neprisersi gi visos Lietuvos.
×
×
  • Create New...