Jump to content

M.B.

Nariai
  • Pranešimai

    110
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    2

Atsakymai kurių autorius M.B.

  1. Prieš 2 valandų, White-Sheep pranešimas:

    Paskutinis mano rastas kontaktas iš ES. 450 Avinukų fūra iki 12 mėn. 38-50 kg., moka 1.90 Eur / kg - 5% + PVM  Galbūt reiktų pagaliau pasikooperuoti ateičiai patiems ūkininkams?

    Aš už... Tik pas mane nedidelis skaičius, aišku jeigu žinočiau, kad rudenį visus paimtu, auginčiau daugiau..

  2. 9 valandas ago , Biesas said:

    gali būti, bet palyginus kaip jaučiasi mano nugara nukirpus 450 galvų su juo ir be jo. tai čia kaip masažo krėslas atrodo.

    ir avis stovi ramiai, kas labiausiai patinka. dar numatomas patobulinimas, kad aviai nereiktų rampa lipti. Užvedei ant aikštelės, užfiksavai ir pakeli iki žmogaus kelių lygmens.

    Nepasiteisinęs reikalas,turiu tokias pats pasidaręs ir stovi kampe numestos,nepatogu kirpti pririštos avies visiškai.Kad ir kaip tą nugarą skaudėtų,bet patogiausia ir greičiausia avį eina nukirpti pasisodinus...

  3. 2 valandas ago , gerasukis said:

    Koks ten darbas, kaip paskutinius men nauja valdzia turejo tvirtint buvusios valdzios biudzeta, ir iki siol dar eina istatymai su galiojimo terminu pabaiga, kuriuos reikia keist arba pratest. Labai lengva kritikuot, tai prasom i seima, galesi kalnus nuverst, padarysi, kad uz mesines avis moketu po 100e. :)

    Ten (seime) ,Tamsta protingų tikrai nereikia.Reikia tokių ,kad rankytes kilnotų ir atitinkamą sumą į kišenę įsidėtų.

    O,kad nori smulkius ūkius sužlugdyti ir žemes pasisavinti ,tai FAKTAS... Čia tik besmegenis,gali to nesuprasti... Mums smulkiems (ir ne tik),kaip niekad reikia būti vieningiems.

     

  4. 31 minutes ago, Mano ukis said:

    sveiki, kiek plotui skiriate 1 aviai ganimui naturalioje pievoje? ir ar kas sejat spec zoles avims?

    Priklausomai nuo to, kokia bus, žolės kokybė. Imant vidurkį reikėtų skaičiuoti 1 ha - 10 avių. Jei pašarą ruošitės patys, maždaug tokio pat ploto prireiks ir šienui pasigaminti.

  5. 3 minutes ago, bratiaga said:

    zinoma ne del 5eur. tieiog noretusi turet tvarkingas avis kad uz jas moketu negu kad isvis nieko negauti. laikysim del mesos, kazkiek dar ir parduoti, jei bus ka :) lietuvos juodgalves rinkausi nes uz jas moka tris ismokas( bent jau anksciau taip buvo, kaip dabar nezinau) plius manau jas lengviau auginti negu kokia sarole veisle. ir pagrindinis klausimas liko neatsakytas, kada patogiau auginti avis kai isigyji rudeni ar pavasari, noretusi sukergtas iskarto  isigyti?

    Aišku,kad pavasarį,iškart ant žolės ir jokio vargo tvarte.

  6. Iki rugsėjo 1 d. duomenys imami dėl to, kad spėti surinkti iš visų savivaldybių, priimt sprendimą, padiskutuot su visuomene, politikais ir tada iki spalio 15 paskelbti kvotą medžioklei. Kiek stebime tai iki rugsėjo 1 d. paprastai padaroma apie 50 proc. žalos.

    Vilkai savo medžioklę pradeda nuo rugpjūčio mėn., (nes mokina savo jauniklius) ir iki tol,kol ūkininkai savo gyvulius suvaro į tvartus. Taip,kad nuo rugsėjo 1d. ir iki užšalimo,vilkų padaroma žala yra pati didžiausia.

    Nupirkit ūkininkam gyvulių apsaugai skirtus šunis,aptverkit savo sąskaita visas ganyklas,po to galėsim pratęsti diskusiją dėl vilkų naudos,ar nenaudos...

    O kolkas,tik paliekat ūkininkus vienus su vilkais...

  7. Labai gaila dėl teliuko. Kuriame čia rajone? Kokią apsaugą naudojote? Kaip manote, kodėl nepadėjo?

    Vilkaviškio raj.,Pajevonio sen., prie ko čia ta apsauga,aš jo neganiau miške,faktas tas,kad vilkų beproto daug ir jūs jau nebekontroliuojat jų populiacijos.

    Steikit rezervatus ir auginkit juos (vilkus) savo malonumui ir ūkininkų ramybei...

  8. Kas susiję su žeme, Suvalkijoje, jokios naudos neišrausit, (jeigu kalbam, apie avis) nes laisvos žemės pas mumis NĖRA... Todėl, emigrantai, nesukit galvos ir tikrai neinvestuokit į avininkystę, nes ji jums atsipirks, tik turint apie 50ha... (neskaitant darbo ir jau nekalbant, apie techniką,  kuri būtina ūkyje) tik prarasit investuotus pinigus... Nebent avininkystę skaitot hobiu ,ar laisvalaikio praleidimu...

×
×
  • Create New...