Jump to content

Hilux

Nariai
  • Pranešimai

    25
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Hilux

  1. Šiaurėj tik beržų kačiukai sprogsta. Sėjai dar nelaikas. Bet apie trešimus azotu kviečiam ir rapsui galime pakalbėti. Kokios normos pas jus šiais metais? Kviečiam pirmam startui 200 salietros ir 150 amonio sulfato. Rapsui 300 salietros ir 300 sulfato pradžiai tiek pas mane. Kaip pas kitus ? ;)

    Kaip startui vienu kartu  daugoka , kaip tokie šalti orai ir stresuoti  augalai. Mano manymu  po 100 dabar reikėtu salietros o už pora savaičių atiduoti  kiek planuoji azoto.

  2. Dabar kad sniego yra tai jau neturi didelės reikšmės, kai prieš dvi savaites naktim būavo -20 tai rapsas buvo tik lengvu šerkšnu pasidengęs, žaliavo laukai kaip rudenį. Na bet aš dar saviškio nenurašau, nes labai jau didelė šaknų sistema buvo prieš užšalimą išsivysčius. Nors kūgeliai neįspūdingi buvo... na bet jei ką draudimas kompensuos nuostolius, tik kad savo laiko gaila prie jo praleisto...

    Ar kasmet draudiesi, nebūną su draudimu problemų

  3. Jūs čia vis apie cc. Po šitokios žiemos kviečiai per reti? Siūlyčiau savo postuose pridurti, kad sėjate ultra mažas normas, nes koks veikėjas, sėjantis vis dar 250 kg, irgi pūstels cc.

    Mano nuomonę cykoceli  reike duoti  pirmu purškimu nesvarbu koks pasėlio tankumas 600 ar 800 , kadangi ccc ar cykocelis skatina didesne šaknų apimti ir stiprina augimo mazgą. 

  4. Tai reikia sulaukti kol žemė pradžius ,tada nupurkšti o po to užsiimti trešimu. Ir tas vėlesnis trešimas duos daugiau naudos ,nebus trąšų nuplovimo ,augalai greičiau įsisavins trąšas ir laukas nebus subjaurotas. Aš kalbu apie azoto trešimą kadangi NPK trąšas aš atiduodu iš rudens . Rapsams ir kviečiams 

×
×
  • Create New...