Jump to content

arxitekturas

Nariai
  • Pranešimai

    18
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius arxitekturas

  1. Tai su laiku planuoju 2-4 ha turėti, jei viskas vystysis tinkama linkme. Tai iš tų ha gautą kiekį ir norėčiau realizuoti.

    Galvojau parašysit kiek tonų, o ne hektarų...

    Iš vieno hektaro skirtingas tonažas atsižvelgiant į sodinimo tankumą, veislę ir pan. Manau, kad iš tokio dydžio lauko gali būti sunku realizuoti- turguje per didelis kiekis, o prekybos centrams per mažas.

  2. Pas mane viename plote flavor isdygo apie 90% , kitame mažiau 50% kol kas nekasinėjau ir nežiūrėjau skiltelių, bet derlių jei tik leis galimybės ir česnakų Guru Staskestas turės galimybę įvertinti būtinai pateiksiu teismui. Nes tiek sumokėjus už sėklą jau kyla kiti klausimai... ateinantį savaitgalį apžiūrėsiu, bet kol kas atrodo kad gaidį maiše pirkau...

    Na aš manau, kad gaidys yra geriau, nei katinas...:)))

  3. Arhitekturas ne taip supratai- Previkura naudoju  max 2 kartus purškiant, 15 litru purkštuvui 15ml previkuro 6 aru plotui,pirma karta 4-5 lapu fazėje profilaktiškai, antra karta iki birželio 10 d jai atsiranda ligos požymiai nes jam suirti reikia 30d o kasima planuoju apie liepos 15 d,šiemet antro karto gal ir nereiks nes pakolkas česnakai puikūs orai mano veislei tinkami pakolkas,kas bus toliau niekas nežino tikėkimės bus gerai.Neužtenka švarios žemės dar ir sėkla turi but švari.

    O iš esmės ar Previcur'as tą patį daro kaip ir Dithane'as?  Kai norėjau pirkti, tai  prekyboje buvo likęs tik Previcur Energy, kurio negalima purkšti, o tik laistyti.  Previcur'a galima purkšti. Ar jaučiasi efektas panaudojus šiuos fungicidus profilaktiškai?

  4. Kuo pursket nuo netikrosios miltliges kekerinio ir sakninio puvinio?

    Prieš savaitę purškiau fungicidu Dithane NT. Truputį gailiuosi, kad anksčiau nenupurškiau, nes per česnakininkų susitikimą kiek pamenu Staskestas sakė, kad jau porą kartų purškė previkuru. Orai šalti, drėgni- puviniam palankus metas...:)

  5. Sveiki kolegos. Nesuprantu aš tų taisyklių turiu aukštąjį žemes ūkio srities išsilavinimą ūkį jau įregistravau pridaviau dokumentus konsultavimui rašyti projektą ir man sako, kad dar riekia ūkininkavimo pradmenų kursų baigimo pažymėjimo. Nu nežinau ar aš visai bukas, bet nesuprantu kiek beskaityčiau tas taisykles nerandu tokio punkto kur būtų parašyta, kad jų reiktų, o beje nei ūkio nebūtų juk leidę registruot be pradmenų nu aš neįsikertu iš kur jie tuos kursus ištraukė dabar.

    Na NMA atsakymuose net yra peteiktas atsakymas:

    Fizinis asmuo ūkį ir valdą įregistruotų 2015m. Ar gali ūkininkas pretenduoti gauti paramą pagal 2014-2020 m. programos veiklos sritį „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“, jei minimalūs ūkininkavimo kursai išklausyti 2013 m. gruodžio mėn.?

    Atsakydami į pateiktą klausimą, norėtume informuoti, kad Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2015 m.  kovo 24 d. įsakymu Nr. 3D-211 patvirtintose Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos srities „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“ įgyvendinimo taisyklėse (toliau – Taisyklės) yra numatoma, kad jaunojo ūkininko įsikūrimas – procesas, kai jaunesnis kaip 40 metų amžiaus fizinis asmuo registruotoje žemės valdoje (ūkyje) susikuria sąlygas, reikalingas ūkininkauti toje vietovėje. Jaunojo ūkininko įsikūrimas turi prasidėti ne anksčiau kaip 12 mėnesių iki paramos paraiškos pateikimo ir paraiškos teikimo momentu dar negali būti pasibaigęs. Toks laikotarpis reikalingas pareiškėjams ilgiau trunkančiam žemės įsigijimo procesui užbaigti bei  mokymams pradėti ir (ar) pabaigti, verslo planui parengti ir kt.
     
    Taisyklių projekto 1 priede yra numatoma, kad pareiškėjas turės patvirtinti, jog baigė minimalius ūkininkavimo pradmenų programos mokymus ne daugiau kaip metai iki paramos paraiškos pateikimo dienos.
     
    Norėtume paaiškinti, kad Taisyklėse nėra nurodoma, jog  minėti kursai turi būti baigti tik vieną kartą, tačiau yra reikalavimas, kad būtų baigti 12 mėn. iki paraiškos pateikimo.
     
    Paskutinio atnaujinimo data: 2015 m. balandžio 13 d. 10:54
  6. Atsinaujinam:

    1. Staskestas
    2. Banginiz
    3. Wapswa 
    4. Irka
    5. Irkos Vyras
    6. Niuksaz
    7. Unicca
    8.Valdas14
    9. Ūkis
    10. Piknalina
    11. arxitekturas- 1,4ha

    12.

     

    Aš tai siūlyčiau susitikti nuėmus derlių, nors neprieštarauju ir dabar...

    Būtų įdomu sužinoti kiek kas pasodinęs česnakėlių, jei parašytumėte prie vardo. Būtų įdomi kiekvieno patirtis įvertinant dirbamą plotą. 

  7. Nelabai įsivaizduoju jaunąjį ūkininką, kuris pirmą karta naujai įsikuria ir jam prioritetas yra visureigis...:(((

    Asmeniškai aš nieko neturiu, neturiu giminių ūkininkų ir pan., bet tikrai noriu kurti ūkį ir jį kuriu, perku techniką (padargus ir t.t.), sodinu daržoves, investuoju į viską ko reikia šiam verslui (žemės ūkis tai yra verslas- neužtenka tik mylėti žemę),  bet mano manymu gaunant paramą pirmą kartą pirmenybė yra traktorius (galbūt yra ir išimčių)...  Bet kokiu atveju ar gausiu paramą ar ne, vistiek kursiu ūkį, tik traktorių reiks ir toliaus nuomotis. Mano manymu, tokie projektai, kuriais planuojami visureigių pirkimai, NMA turėtų būti svarstomi atskirai, nes tai tikrai kelia abejonę dėl tikrojo ūkininko įsikūrimo. Kaip ir jau kažkas minėjo aš irgi surenku 60 balų, bet noriu ūkininkauti ir jau pradėjau tikrojo ūkininko įsikūrimo etapą, bet nepabaigiau  ir nesiruošiu sustoti. Turiu žemės tik 2ha, esu miesto vaikas, kuris neturi jokių giminių ūkininkų.

    Nesuprantu tokių komentatorių- jaunųjų ūkininkų, kurie ieško projektų rašytojų- konsultantų už 1000-2000 eurų. Realiai pats turi žinoti ką tu darysi, savo finansinę situaciją ir pan. Apie kokį ūkininkavimą kaip verslą eina kalba, jeigu žmogus elementarių dalykų nesuvokia, kodėl reikia samdytis konsultantą už 1000-2000 eurų paprasčiausiam projektui- suskaičiuoti savo piniginės pinigus (lentelių pildymui)? Siūlyčiau NMA atkreipti dėmesį į tokias paraiškas, nes man tikrai kyla abejonių ar nėra švaistomi pinigai oriniams projektams.  Labai gaila, kad tikrieji jaunieji ūkininkai gali likti už borto dėl tokios nesąžiningos atrankos. Nusivylęs... Net NMA paraiškoje yra įrašyta skiltis dėl konsultuojančio asmens...:(((

    Mano manymu ūkininkas- t.y. verslininkas turi mokėti matematiką- kokios bus išlaidos, pajamos ir pelnas.

×
×
  • Create New...