Jump to content

tom tom

Nariai
  • Pranešimai

    258
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    7

Atsakymai kurių autorius tom tom

  1. prieš 55 minutes , ramas 1 pranešimas:

    Kaip jums rapso 6 klases??:icon-eek: .Sendien skambinau i LA  tai rapso kainos nuo 496 iki 513,pagal klase.

    Tai kur tau geros biržos kainos liks pas ūkininką. Kol nepasisotins visos darmajiedų veisyklos, tol iki tavęs didesnis euras neateis. 

  2. Prieš 15 valandų, Robertas08 pranešimas:

    9 bazinis,kas virš , 1% lygu minus 3.49eur už džiovinima

    Ir minus tas procentas nuo svorio. Kas būtų 10 kg nuo tonos. Tai tarkim. Nuveži 10 t 12 % proc drėgmės rapso. Rapso bazė 9. Tai nuo tonos numeta 30 kg, kas būtų šios dienos kainom apie 1.7 eu. +plius džiovinimas kas būtų 3 proc apie 12 eu. Tai grubiai nuo tonos 3 proc virš bazės gaunasi 14 eu. Iš 1 ha rapso byra 4t, tai gaunasi 64 eu. Kas išeitų svoriu. Apie 130 kg. Tai vežti 12 proc drėgmės, kas nėra baisu, gaunasi štai tokia matematika. Labai grubiai skaičiuojant 3 proc drėgmės nuo hektaro paima apie 70 eu. 

  3. Du metus stebiu šitą bybienę. Naudoju priaxor ir curbatura iki varpos. Varpa apipurškiu Juventus ir Curbatūru. Kol nenaudojau šitų fungicidų, tol šio reiškinio nebuvo. Tai išvadas pasidariau tokias, kad panaudojus curbatūra su praxoru iki vėliavos laiko idealiai ligas. O apipurškiant varpa aukščiau minėtais, niekas nesigauna. Pirmi fungiai paleidžia, o antri lapus nepajėgia apsaugot. 

    Tai čia viena. O antra. Nežinau, kaip kituose regionuose, Suvalkijoje dvi žiemos be įšalo. Neatskuria žemėje kapiliarai, nevyksta medžiagų apykaitą, silpnos šaknys. Tai dar sakykim savo laukuose naudoju mikro, bio produktus, griežtą sėjomaina, tai šis reiškinys silpnesnis, bet pas kitus liūdna. 

    Ir dar, du metai iš eilės smailėja kviečių varpos. Praktiškai mėnesį važinėjau po laukus, lyginau, ieškojau atsakymų ir išvada, ta pati... Nevyksta medžiagų apykaita. Nes vietos kurios negavę traktoriaus ratų, šis reiškinys mažesnis, nors ariu kas metais 27 cm gyliu, bet to maža. 

    Žodžiu broliai artojai, pamatysim dar tokių fintų, kad oj... jei ir toliau tęsis mūsų kraštams nebūdingas klimatas. 

  4. Prieš 15 valandų, Mantas2342 pranešimas:

    Normali ta etana, gal net lenks skageną 12segmentų pilnos varpos,o iš traktoriaus vaizdas toks. Kada padarysiu normalesnių foto. Su lapai švarut švarutėliai, yra nežymių dryžligės taškelių,bet jau sustapdyta.

    IMG_20210615_190723.jpg

    IMG_20210615_191336.jpg

    12 segmentų tai lb nedaug etanoj. Pas mane nuo 16 iki 20. Ketvirtus metus auginu, tai 12 esu dar nematęs. 

  5. prieš valandą, Gintokas pranešimas:

    Ieskau zirniu seklos 4,5 t. Suvalkijoj 

    Ruošiuosi vežti pašarams. C4... Peliuskų šiemet nebuvo, avinžirnių šiek tiek. Tiesa sakant nežinau ir pats ar sėti dar ar pirkti kita. Veislė casablanka. 

  6. Prieš 20 valandų, kulka pranešimas:

    klausiu grudininku... kur padariau klaida... kad vizualiai graziausias zieminiu kvieciu laukas man atnese 4 klase.?

    seta sertifikuota sekla "JANE" C2. pries seja supilta beveik 200kg npk. pavasari salietra apie 170kg poto amonio sulfatas 120kg poto dar salietros apie 120kg. veliau dar viena karta, tresta per lapus amino cet npk vidutine norma ir dar ten visokiais manganais kaliais idedant po 10kg karbamido. poto 1 karta nuo zoliu. veliau 1kartas nuo ligu vel idedant apie 20kg. karbamido (cia pries lietu, apie geguzes 26d.) veliau jokiu tresimu ir purskimu....

    perai idejes perpus maziau pastangu uztikrintai turejau 2 klase.

    vizualiai sulyginau sauja grudu su 1klases kolegos grudais abu nematem jokio skirtumo... na gal pas kolega siektiek tamsesni.

    patirties turiu ne per daugiausiai tad jei kas patars is anksto dekoju :)

    Spėju tankumas. 

  7. Prieš 9 valandas, ignas.d pranešimas:

    man tai vienintelis uzkliuvo dalykas, kad be proto krumijasi pavasary noretusi gausiau pirma kart trest bet sita veisle reik atsargiai. daviau 100 veiklios is pradziu, po to dar sulfatas po savaites geros, ir stiebu prisidaugino dvigubai nei reikia, o nuo tokio tankumo prasideda skagenui budingos problemos,  visoki atmetimai ir sieno o ne grudu auginimas.

    Šiemet nesikrūmino praktiškai. 

  8. Prieš 11 valandų, Leksionas pranešimas:

    Pradėjau sėt 09.10 su 2,8mln i ha baigiau spalio 1 su 3,5mln/ha skagenas vietomis pagulęs, zeppelinas ir neatlaikė nes dabar skaičiuoju po 700-800 varpų kvadrate tai pats supranti koks krumijimosi koficiantas

    Na jeigu gulė 700 varpų kvadrate, tuomet problemos technologijoje. Gražiausias laukas pas mane šiemet, sėti Spalio 15  4 mln. 

  9. prieš 3 minutes , Remse pranešimas:

    Kai taupai ant normalių fungicidų, rezultatas toks.

    20200712_135942.jpg

    20200712_135931.jpg

    20200712_135909.jpg

    Nebūtinai, pas mane naudotas priaxor ir curbatur. Ant varpos curbatur ir Juventus, vaizdas daugumoj lygiai toks pat. Priešselis žirniai. Taip, kad jei žiemos nebus ilgėlesnį laiką, dar ne tokių vaizdų teks matyti. 

  10. Man, man, man... pinigų, kviečių, kad tik daugiau, kuo daugiau, tuo geriau. 

    Mėgstu pasivažinėti po laukus, ne tik savo, bet kokiu 100km spinduliu aplink save. Tai man pavasarį buvo aišku, kad bus n gulinčių laukų. Reikėjo vienintelio jei arba pavadinkim jį xsu, tai gegužės mėnesį vandens. 

    Iš pradžių galvojau, kad smulkųs ūkiai žiopliai ir nemoka susiskaičiuoti ir išseti reikalingą sėklų kiekį. Paskui pasirodo, kad ir didieji toki patys žiopliai. Tik šiti baisesni, nes sėja su sėjalkom po 80k :icon-smile:

    Jeigu kvadrate randi 1100 iki 1300 vienetų stiebų. Cmon žmonės, jūs purškit ką norit, kaip norit, bet koks orų ekstremumas jūsų lauką paguldys. 

    Taip veislė įtakos turi, bet ne 100 procentų aukštyje. 

    Ir derlius, gobšuoliai, ateina iš varpų dydžio. 

     

    Tikiuosi nebus įsižeidusių dėl mano plunksnos aštrumo, nes čia pastaruoju metu perdėm visi labai jautrųs :icon-smile:

     

×
×
  • Create New...