Jump to content

mirka

Nariai
  • Pranešimai

    17
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Pabradė

mirka pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. mirka

    triusiu serimas

    Sveiki kolegos, turiu tokį klausimėlį, pats maitinu triušius grudais, KG kombikorma, šienas, žolė, pašariniai burokėliai, kartais kopustai ir morką. Kažkur internete mačiau jog "didieji" triušių augintojai patys sau pasidaro pašarą iš skirtingų grūdų, kukuruzų ar pan. pašaras traiškomas ir negranuliuojamas (kiek mačiau). Galbūt kas nors iš Jūsų gaminasi tokį pašarą ? Galbūt tai įmanoma pasidaryti taip vadinamom namų sąlygom ? Kokia recepturą ? Bučiau labai dėkingas jeigu aks pasidalintu savo patirtimi ar nuomonę.
  2. mirka

    Triušių auginimas

    Patinas negiminingas? Na, reikia pabandyt kitą patiną. Tada bus aišku, kas kaltas Patinas negiminingas. Reikės dabar susirasti patiną..
  3. mirka

    Triušių auginimas

    O patelės tos pačios, kur su senuoju patinu buvo? Gal joms jau pensijon laikas? O jei kitos patelės, gal joms kas negerai? Beje, sako, kad po miksomatozės triušiai nevaisingi tampa. Gal čia bėda? Gal sirgo? Erkės buvo faktas. Su miksomatozė įdomus faktas buvo vienai triušei pasirodė simptomai ir iškart iškeliavo jinai taip sakant.. Pas kitus triušius simptomų jokiu nebuvo, juolab kiek žinau miksomatozė nepraeitų jau taip paprastai-nepastebimai. Dėl patelių tai 2 senesnės, bet į pensiją dar ankstoka vienai pusantru metuku kitai 2, o kitos trys pateles dar neturėjusios triušių dėl šios problemos. Tai kol kas tik blogas patinas šauna į galvą..
  4. mirka

    Triušių auginimas

    Sveiki, triušininkavime nesu kaip ir naujokas jau kelis metus triušininkauju Bet kažkaip tfu tfu tfu iki šiol viskas buvo gerai, kol nenusprendžiau keisti patino.. Nusipirkau patiną ir.. nesulaukiu triušiukų jau pusė metų turbūt, turiu 5 pateles šiuo metu ir viena patiną ir problema ta jog lig ir susi kergia lig ir pakartotinai neprileidžia o vat vis vien praeina laikotarpis arba gimsta negyvi, arba vienas du dideli labai tačiau negyvi arba visiškai nieko.. Laikau kalifornus ir hyla pabandymui nusipirkęs esu. Speju kad patinas kažkoks impotentas papuolė, ar kas jam ten negerai, bet vis vien pagalvojau pasiteirauti gal kam yra buvę panašiai ? gal dar kažką pabandyti galima ar tik patiną keisti ? Kaip galvojate ?
  5. mirka

    Triušių auginimas

    Jo nusipirkau ir aš patinėlį neapžiūrėjęs normaliai.. Dabar vyksta kova su erkėmis.. Šlykštus dalykas.. O-pa, o kartais ne is manes pirkot patinuka? erkutes nesudetinga isnaikint naturaliai - be chemijos. uzpilat i ausys peroksido (kad atliptu pridziuvusi siera), po poros minuciu su ausu krapstuku ar pagaliuku su vata gerai viska isvalot, isspaudziat is ausies gylumos likusi sieros kamsti (sita procedura darykit atsargiai, nes jei nueis gylin - triusiui pasisuka galva sonu...) padarot misinuka - suplakat 50% kamforo aliejaus (vaistineje) + 50% terpentino (liaudiskai - skipidaro, parduoda ukinese parduotuvese). purskit i ausytes. po savaites pakartokit. su padidinamuju stiklu paziurejus, matosi, kad erkute nuo terpentino per 10 sek dvesta, o aliejus neleidzia isteketi terpentinui. tik visa tai darykit ne prie narvu, kad erkutes ant kitu triusiu nenueitu. Ne ne pas Jus pirkausi. Nesudėtingai, bet kai ne laiku truputį pradėjau tai bėdos daugiau.. Pirkausi iš vaistinės tokios ampulės dabar prie savaes neturiu dėl to pavadinimo nepasakysiu ampulė ant 1 litro vandens ir su merliuku... po to dar kažkokie lašai (irgi prie saves neturiu tai nepasakysiu pavadinimo).. Ampulėje aliejinio tipo kažkas tai, o lašiukai kaip ir apsaugai ir gydymui (gyliau ausyje kur pasiekti sunkiau).. Praėjau vieną karta, po 4 dienų antra karta ir dar trečia reikės. Tfu Tfu Tfu bet atrodo erkės dingo jau.. Dėl viso pykto prasiėjau per visus triušius...
  6. mirka

    Triušių auginimas

    Jo nusipirkau ir aš patinėlį neapžiūrėjęs normaliai.. Dabar vyksta kova su erkėmis.. Šlykštus dalykas..
  7. Tai jei teisingai supratau tai užtektu viršutinį bakelį vandens šildyti ir su varikliuku kokiu vandeni varinėti. Įdomu ką sugalvoti cirkuliacijai, Kokio galingumo varikliukas turėtu būti..
  8. Cia reiketu pamatyt.. pas mane daug maz horizontaliai eina, durelem netrukdo. Sildytuvas tik sildo, tikiuosi kad savaimine cirkuliacija ivyks. Todel ir klausineju gal kasnjau dare?
  9. mirka

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Ir kaip padaryta Pas mane kelios plokštės lauke pastovėjo šią vasarą tai greit išsišiepė nuo drėgmės šonai..
  10. Sveiki triušininkai, kaip ir visus kamuoja klausymas ką gi sugalvoti kad žiema triušiams būtų lengviau vandenuką gerti.. ir sugalvojau tokį dalykėlį, įmečiau foto su dabartiniu ir planuojamu įrengimų.. Pas mane dviejų aukštų narvai, galvoju į apatinį bakelį įmesti akvariumo šildytuvą, jis nedaug valgo elektros, turi savyje termo reguliatorių (triušiams užteks bet kokios pliusinės temperatūros kad tik neužšaltu) ir yra sąlyginai pigus (galima surasti per skelbimus, akvariumininkų forumus ir pan.. arba nusipirkti akvariumininkų parduotuvei kainuoja tikrai ne kosmosą ) Norėčiau pasiklausinėti gal kas bandė panašiai darytis ? Gal kas turi kokiu minčių dėl tokio sprendimo.. Aišku lauke netiks turbūt toks sprendimas, bet patalpoje kurioje ne kurenama manau laisvai.. P.S. piešimas ne mano sritis
  11. mirka

    Narvo dezinfekcija

    Aš irgi išdeginu... paprasta ir greita.. Tik kad nenustatinėju kokių laikotarpių kas kiek ir pan.. vadą iškelių išdeginu, valau narvą kas savaite maždaug, tai kai užeina ir laiko yra tai ir triušį į dėžę, ir išdeginu.. bet bent 3-4 kartus per metus kiekvieną narvą išdeginu tai tikrai..
  12. mirka

    seryklos triusiams

    Aš irgi paėmiau pasidariau šėrykla kaip buvo parodyta šioje temoje.. Pas mane kalifornai, tai jokių problemų.. Vienintelis modernizavimas tai buvo dangtelis Bijau kad kokie žiurkėnai neužpultu..
  13. mirka

    Naujas avilys ir puvinys

    Sutinku.. Aš skaičiau kažkokiam rusų forume apie tai.. Ten visi pataria prieš įleidžiant išdeginti avilius, nes vis vien neaišku kur jie stovėjo po pagaminimo kiek laiko ir t.t. Aš tuo ir vadovaujuosi bet kuriuo atveju ar naujas avilys ar jau naudotas prieš įleisdamas bitutes visada pirmiausia išdeginu jį.. Tiesa niekaip tos dujinės lempos nupirkti rankos nedaeina, o sena sugedo.. tai aš paimu laikraščio lapus ir po truputi apdeginu Gal nekoks metodas bet iki šiol problemų nėra buve..
  14. mirka

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Šiaip tai aš irgi naudojų dažniausiai viską kas po ranką, ir tik kai nieturiu kažo tai tada perku naujas medžiagas. Na ir tikrai nematau tame nieko blogo
  15. mirka

    Aviliai

    Man aviliai atiteko nuo senelio, varšaviniai jie ar kažkaip taip vadinami. Pusė jų perdaryti mano, kai kurie dar senelio gaminti.. Nesiskundžiu žiemoja bitės tikrai gerai, bet mano nuomonė ne vien nuo avilio viskas priklauso bet čia jau atskira tema... Pas draugą yra keletas dadano aviliukų, kelis kartus teko padėti jam tvarkytis, man jie labai patiko.. ruošiuosi sau pasigaminti vieną kitą pabandymui.. Labiausiai patiko toji mintis su medudemis, kadangi maniškiame viskas viename tai kai reikia sukti medų būna kėbloką nes dažnai ant vieno korio ir medaus daug ir perų, o dadaniniame medus atskirai išsuki ir nesuki sau galvos.. Tik akd kai turi vienokio tipo avilius tai viskas jiems ir pritaikyta todėl perėjimas ant kitokių bus nelengvas
×
×
  • Create New...