Jump to content

Arnas R.

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Paskutiniai lankytojai

610 profilio peržiūros

Arnas R. pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

1

Reputacija

  1. Arnas R.

    žiemkenčių buklė

    Pas anglus vegetacijos periodas kur kas ilgesnis, tiek dirvos neįšąla ir elementų įsisavinimas dėl to taip nesutrinka.
  2. Arnas R.

    žiemkenčių buklė

    Teisingas pastebėjimas. Apšalus laukui atkrenta silpnesni/ne taip gerai žiemojantys augalai. Vyksta natūrali selekcija, dėl to išlikusių augalų grūdai ir pasižymi geresniu žiemojimu. Dažnai tą matom, kai bandom atnaujinti sėklas ir pasėjus tos pačios veislės aukštesnius atsėlius, jie daug stipriau nukenčia nuo šaltojo periodo. Sprendimo kaip ir nėra, nes sėklas dažniausiai atsinaujiname dėl silpnėjančių kitų veislės savybių.
  3. Arnas R.

    zieminis rapsas

    Šiais metais didžioji dalis sėjos jau atlikta. Pasėsime iki 25 dienos. Jeigu bus drėgmės, sėsim iki pat 09 01.
  4. Arnas R.

    zieminis rapsas

    yra mėginusių ten pirktus mercedesus užkasti. Ir duobės didelės reikia, ir nedygsta...
  5. Arnas R.

    zieminis rapsas

    Gerai, Kęstai Taip ir padarysiu, kai norėsiu reklamą padaryti. Dėl to, dėl ko skambinai atsakysiu ryt.
  6. Arnas R.

    zieminis rapsas

    O kas čia ką reklamuoja?
  7. Arnas R.

    zieminis rapsas

    Super! Vėliausios sėjos peržiemojusį Mercedes'ą mačiau Raseiniuose. Sėja 2017 09 09-10. Galutinis derlingumas ~3,5 t/ha. Dėl šiaudų ir drėgmės stygiaus laukas nebuvo tolygus. Tas ir lėmė mažesnį derlingumą, bet augalai buvo peržiemoję padoriai.
  8. Arnas R.

    zieminis rapsas

    Šį pavasarį mačiau nemažai rapsų, kurie buvo pažeisti fomozės. Žydėjimo pradžioj augalai ėmė glebti. Esmė kokia, pernai metais sėja stipriai vėlavo, nereikėjo naudoti augimo reguliatoriaus. Dėl to nebuvo kontroliuojama fomozė, nes atliekamas tas pats purškimas fungicidu. To pasėkoje turėjome pažeistų laukų. Purkšti augimo reguliatoriumi tikrai rekomenduoju visada. Pridėsiu foto, kurią gal jau matei (nežinau ar Jus pažįstu, bet leisiu kreiptis familiariai :D) Apačioj esantis pakartojamas nebuvo purkštas augimo reguliatoriumi. KAUNO Augalų veislių tyrimų stotis. 2015/2016 metų žiema. Net jeigu bus pasėta ir vėliau, siūlau purkšti bent pusinę augimo reguliatoriaus/fungicido normą.
  9. Arnas R.

    zieminis rapsas

    Šiais metais didžioji dalis sėjos jau atlikta. Pasėsime iki 25 dienos. Jeigu bus drėgmės, sėsim iki pat 09 01. Jeigu bus galimybė, po vėlyvos sėjos (08 25), bersime šiek tiek salietros. Apie 100 kg/ha. Šiaudams, ir paskatinti augimui prieš žiemą. Gali tikti ir NPK su didesniu azoto kiekiu.
×
×
  • Create New...