Jump to content

aauuddrriiuuss

Nariai
  • Pranešimai

    97
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius aauuddrriiuuss

  1. Taigi zinios

    Laba diena,

     

    LSMU vykdomi tyrimai baigėsi gruodžio 1 d., pateikiu išvadas:

        Atlikti kompleksiniai tyrimai parodė, kad narvo dydis turi poveikį šinšilų gerovei. Remiantis atliktų tyrimų rezultatais, šinšilų pramoniniam auginimui rekomenduojama taikyti sekančių dydžių narvus: 40 x 50 x 34 cm; 50 x 50 x 34 cm; 50 x 50 x 50 cm; 60 x 50 x 50 cm; 71 x 50 x 40 cm ir 71x71x50 cm, su kombinuoto dugno sistema (ne mažiau 25 proc. plokščias dugnas), kuriuose yra pilnai užtikrinama gyvūnų gerovė, tuo pačiu sudaro reikiamas sąlygas gyvūnų veisimui, prieauglio auginimui ir garantuoja kailio kokybę.

        Atlikti tyrimai taip pat parodė, kad 27x27x50 cm ir 71x71x100 cm  dydžių narvai turi neigiamą poveikį šinšilų gerovės ir sveikatingumo rodikliams, todėl šių dydžių narvuose auginti šinšilas, nerekomenduojama.

        Šinšilų elgesys laikomas ilgalaikiu gerovės rodikliu, kuris koreliuoja su gyvūnų populiacija, mitybos ir pašarų kokybės, aplinkos standartais.

     

    Šios išvados kol kas nėra patvirtintos Žemės ūkio ministerijos, atlikus procedūras, ŽŪM teiks oficialų pasiūlymą VMVT, remdamasi tyrimo išvadomis, savo ruožtu VMVT svarstys teisės akto “Kailinių gyvūnų laikymo reikalavimai” pakeitimo galimybę.

    Šis procesas gali trukti kelis mėnesius, taigi informuoju, kad kol kas tyrimo išvados nėra įtvirtintos LR teisinėje bazėje.

     

    Pagarbiai

    Gabrielė Danusaitė

    Administratorė

    Mob. tel.: +370 620 92131

    El. paštas: [email protected]

    www.tagava.lt

    Tradicinio atsakingo gyvūnų auginimo verslo asociacija TAGAVA

    K. Kalinausko g. 9-12, Vilnius, LT-03107

     

    From: Audrius

    Sent: Thursday, December 03, 2015 5:05 PM

    To: [email protected]

     

  2. Sveiki, gal susidurete su tokiom problemom seimoje is 6 pateliu patinas viena patele pesa ir apkandzioja. Nors apie du menesius viskas buvo gerai. Ir dar pas kita patele radau du jauniklius atvestus negyvus ir patele viena is ju jau pradejusi esti.

    Paamainyk pateles paimk is kitos seimos o vaika pradejo esti turbut besivaikuodama bandymama issitraukti
  3. Idomu, kokius preparatus dezinfekcijai naudojat mieli augintojai? Man, vet vaistinej , tai tik Ecocid s pasiule, bet tuo paciu pasake, kad jis labai silpnas, o jei norit stipresnius, kurie ima virusus, bakterijas, tai data reikia recepto, nes jie skirti tik profesionalams. Tai, kol kas tik si ir naudoju, bet labai retai.[/q

    O kaip ir kur juos naudojat yra "kicstart"momentinis labai daug bakteriju naikina ir silpnesnis "vibrocid"bet nezinau jiems oficialiai gauti gal ir reikia recepto bet pasnekejus vetfarme su su R.galima gauti

  4. Su pasaro kokybe, tai loterija. Kiekvienos partijos tyrimu gi nedarysi, oziurint i granules jos atrodo tokios pacios. Belieka tik gamintojo sazine tiketi. Manau, kad su pasaru ligu gal nelabai uzsinet galima, bet va per batus tai jau jo... As kolei kas nieko netiesiu prie duru, bet gal reiketu koki skudura su chemikalais numest kojom pavalyt.

    Tiesa UV lempa naudoja daug kas jei taip kokio galingumo ir kiek daznai
  5. Gal pakomentuosit gaisimo pagrindines priezastis ? Butu idomu zinot ko saugotis kokie simtomai ivairiu ligu ir tt.Ar tikrinate pasaro partijas Net siurpas nukrate perskaicius jusu nesekmes

    Ar tiesa kad seni augintojai neisiledzia i vidu del tam tikru ligu ? nors jie patys vaikstine po lauka ir tu ligu gali uzsinesti

    Ar pries ieidami i patalpas imates nors minimaliu dezenfekcijos priemoniu

  6. Sveiki p. Tummo, nu bet jus ir pasakorius, jums fantastines istorijas Holivudui kurti. 2000 seimu, ar jus bent kiek isivaizduojat apie ka kalbat. Didziausia ferma danijoje 2500 pateliu, o jus cia avarijas snekat apie vadovus, imones, bankus ir t.t. Nu tik lietuviai taip sugeba. Kaip ir veislei parduoti vaikus 2 - 4 men amziaus.

    Normalus verslinikas tokiu istoriju nerasytu tiesiog neturetu tiek laiko
  7. Labas vakaras. Paskaitinejau Jusu pokalbius ir noriu paklausti, ar tikrai tiek turite iliuziju, kad nutarete prasigyventi is sios temos ( uzsiemimo)?

    Sis darbas reikalauja geru ziniu + geru investiciju ( savu). Nezinau ar teisingai supratau, bet paskaites apie sia tema - pasiskaiciavau ir matau, kad investicija galima pradeti 11000 eur ( 17 seimu) per metus dar turi tiek pat dainvestuoti, ir tik po 4 metu esi susigrazines investicijas ( jei birzoje stabiliai pavyktu gauti nors 30 € uz kailiuko vidurki istisa penkmeti) , skaitykime mums sekasi, bet turi sinsilu uki su 36 seimom ir pajamu tik apie 450 € per men., o savo darbo , silumos, energijos net neskaiciavau) Taip, verslo augimas kasmet labai geras dejau apie 20 proc., bet graza, jokiu stebuklu. Dydziausias minusas yra siu gyvuneliu nuzudymas, vardan pinigu. Gerai pinigus pasiskaiciuokite "laiko sraute". Taip, jei ziureti i si uzsiemima kaip i hobi, labai pritarciau, jei ne gyvunu zudymas. O ta asocijacija turi labai aisku sieki. Ispopuliarinti ir savo fermos prieaugli pasidaryti po 60 € uz gyvuneli, taip susikurdama rinkos realizacija ( ant naivuoliu). Ju pateiktas biznio planas, juokingas, o jei dar ziuri i "formacininka" verslininka, keista kad zmones iesko kvailiu ( bet matau, atranda). Uteniskis "formacininkas" su ta asocijacija saunuoliai, susirado realizacija, paskaitu paskaite uz finansavima ( turbut), savo hobiui realizacija atrado ( subtiliai) , nekisdami per prievarta. Patys turi "jauka" praryti ir su malonumu atnesti pinigelius. Dar pasigavo svajojanti "milijonieriu" is Kauno, mergina ivele kaip partnere ir visi "pavare". Kas protingi tas tyliai dirba ir nesaukia. Sena auksine taisykle - pinigai megsta tyla. Sekmes nelinkesiu, nes tu sinsiliuku gaila, del musu godumo. Sakysite, kad ta rasau is pavydo ar nesupratimo - manau suvokiu pilnai esama padeti gerai. Dar gerai apgalvokite savo veiksmus ( as apie naujokus entuzijastus), su "seniais" jau jie "kraujo paragavo" iklimpo - ne apie juos. Jei "seniai" gerai pagydytu, nusiskintu asocijacijos laurus, veltui.

    Bravo pasakyta labai tiksliai tik nemanau ar is sinsilu (ragavusius kraujo) augintoju nors vienas turi sinsilo kailinius
  8. Ant pjuvenu yra sena lenkiska-vokiska technologija. tokios niekas senai nebenaudoja ( nebent seni lenku ir lietuviu augintojai), Kai kitiems uzsienyje papasakoju apie lietuviu narvus su stalciais- tai visi juokiasi. Sako ar negaila darbo ir laiko tokiems augintojams. Visi augina tik ant tinklo - kiek darbo sumazeja. Mazesnis kvapas nei su pjuvenomis. O vaiku susilaukia 3.5 - 4 is vienos . pateles. Todel kas galvojate auginti- tik ant tinklo pradekite.

    Kvapas tai abejoju ar mazesnis net nosi riecia ant pleveles
  9. Idomu, kaip patys danai augina sinsilus. Ar ant tinklo, ar ant drozliu. Kiek panarsau po interneta, tai gyvunai vien ant tinklo laikomi. Pas lenkus irgi panasi situacija. Gal cia mes lietuviai paranojikai, gal verta ant tinklo laikyt? Jei jau taip blogai tas tinklas, tai visas pasaulis augintu ant drozliu.

    Danai jau senai atsisake ant drozliu del tu pageltomavimu ir del darbo laiko
  10. Kiek girdėjau, tai kas auginę ant pjuvenų ir po to bandę ant tinklo, tai galiausiai vis tiek grįžta prie pjuvenų...

    O kaip dažnai keičiat pjuvenas, kad geltoni pilvai? Kažkaip nepastebėjau, kad pas mane geltonuotų (nors tik ant pjuvenų auginu, tai neturiu su kuo palygint)...

    O pjuvenos pas jus drožlės ar grynos pjuvenos?

    Drozles keiciam.5-7d.

    Pilvai pagelte auginamt ant skiedru nors ta pati veisle cia 100% isbandyta

    Kopeno kursuose sake uz geltona pilva musa balus

  11. Beveik visos šeimos - su kraiku, ženkliai mežesnis vaikų mirtingumas ir įv.traumų pavojus, bet ženkliai daugiau darbo :)

    Prieauglis - sėdi ant tinklo, žymiai švaresni pilvai ir gyvūnai ramesni, nes rečiau tenka lįsti į jų narvų vidų. Girdėjau, kad daug kam

    ant tinklo gyvūnai dažniau apsikramto (nemačiau, tik girdėjau, todėl kaip yra iš tikro, gal dar kiti pasisakys}. Patelių pas mus apie 400.

    O tu visus gyvūnus augini ant pjuvenų?

    Ne bandau rati aukso viduriuka visas seimas zadu auginti ir auginsiu ant pjuvenu nes dar pasisildau ir kazkaip geriau atrodo kai mazyliai gimsta (na cia jausmai) ir lengvai prieina prie pieno

    Darbas kainuoja bet turbut ne tiek daug ☺

    Vaikus kol kas jiem nedarau vaikisku nes vis dar dauginuoi ir gaminu seimyninius kombinuotus (su dideliom lentynom )juos auginu ten na sioj vietoj esu pasimetes skirtumas tarp geltonu pilvu yra akivaizdus nerimas kankina kai uzkeli ant tinklo ar nesusigalvoja apsikirpt ?

×
×
  • Create New...