Jump to content

mindusis

Nariai
  • Pranešimai

    4
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius mindusis

  1. Galvojančių čia nemažai ;)

    Pats jau kurį laiką domiuosi ir renku informaciją. Pasidalinsiu - negaila.

    Lietuvių kalba informacijos beveik nėra, angliškai gan daug galima rast internete, rusiškai neieškojau, nes su rusų kalba man sunkiau.

    Dėl sėjimo laiko nepasakysiu tiksliai, apie 10 laipsnių dirvos temperatūrą ir aš girdėjau, bet rašoma, kad kanapės nebijo šalčio iki -5, radau, net, kad sėklos dygsta net ir 1-3 laipsnių temperatūroj, manau, kad galima sėt net anksčiau nei rapsą. (beje, yra kažkoks senoviškas būrimas, kai per kažkokią šventę, kuri, berods, lapkričio pakutinėm dienom būna, merginos sėdavo kanapių sėklas...)

    Dėl tręšimo nesidomėjau labai, bet kanapės mėgsta humusingą dirvą, netinka užmirkstančios, rūgščios, suplūktos ar labai lengvo smėlio dirvos sėklų iš hektaro rašoma, kad 0,5-1t.

    Kiek pamenu derlių nuima, vėliau, nei daugumos kitų kultūrų, užpernai, mačiau kertant kanapes, tai berods rugsėjo pabaigoj buvo (gaila, tada dar tuo nesidomėjau, tai pravažiavau sau). pluoštui auginant būna ir per žiemą palieka.

    Po kanapių jau žiemkenčių niekaip.

    Tikrai įdomus šaltinis, ten ir apie sėklos normas kalba 60-70kg/ha

    http://www.zum.lt/zum/m/m_files/wfiles/file174.pdf

    dekui uz atsakyma, labai vertinga nuoroda, dabar beliko issirinkti sekla ir pirmyn. O gal esi girdejas ar kas superka seklas? Ar yra lietuvoj kas supirktu pluosta?

  2. Sveiki,

    Galvoju pradeti auginti pluostines kanapes ir nelabai randu info apie jas, gal kas galetu pagelbeti ir papasakoti placiau apie jas? Pvz.: kada jas seti? (kazkur buvau rades kad kai zeme isila iki 5-7C, kitur kad iki 8-10C, tai kaip yra istikruju?), kiek reikia seklos 1ha? Tresti reikia/nereikia? kiek prikulama seklu is 1ha? ir t.t.

    is anksto dekoju uz atsakymus

×
×
  • Create New...