Jump to content

Virbaliunai

Nariai
  • Pranešimai

    142
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Virbaliunai

  1. Tai kaip su tais smegenimis daryti avies. Avis 5 metų, registruota. Man atrodo, kad reikia avių smegenų jeigu ji yra vyresnė nei 18 men. Tipo jų reikia norint išregistruoti. Ar tai būtina? Ką Jūs darote?

    Darau taip, jei skerdziu avi vyresne nei 18 men, nupjaunu galva, ja nuvezu veterinarui. Jis isima smegenu ir sutvarko visus reikalus su vet tarnyba ir nuraso ta avi. Uz viena avi ima 3 eurus su cnt.

  2. Kas gali būti avis tokia kūda, akys tokios traiškanotos? Gal kirminų turi, bet negaliu duoti, nes su ėriuku dabar yra. Ką daryti, pirkau vitaminų, bet nelabai eina juos jai suduoti, nes nelabai apetitą turi

    Kodel negali duot? Juk raso ant vaistu, kad tinka ir maitinanciom patelem, paskaityk lapeli atidziai.

  3. REIKALAVIMAI SUSIETOSIOS PARAMOS IŠMOKAI GAUTI

    6. Išmoka mokama Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo verslo registre registruotiems žemės ūkio valdos (toliau – valda) valdytojams:

    6.1. kurie einamaisiais metais yra pateikę Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos (toliau – Agentūra) paraiškas gauti paramą už deklaruotus plotus pagal žemės ūkio ministro įsakymu patvirtintas tiesioginių išmokų administravimo bei kontrolės taisykles (toliau – paraiška) ir šiose Paraiškose nurodę, jog prašo skirti išmoką už visus valdoje laikomus valdos valdytojo ir (ar) partnerio mėsinius galvijus ir (arba) mėsines avis, ir (arba) pieninių veislių bulius, ir (arba) pienines ožkas;

    6.2. už valdoje nepertraukiamai išlaikytas ne mažiau nei 60 kalendorinių dienų savo ir (ar) valdos partnerio (-ių) vardu nustatyta tvarka Ūkinių gyvūnų registre įregistruotas ir suženklintas mėsines avis, pienines ožkas ir (ar) ne jaunesnius nei 12 mėn. mėsinius galvijus ir (ar) pieninių veislių bulius. Mėsiniai galvijai ir (ar) mėsinės avys, ir (ar) pieninių veislių buliai, ir (ar) pieninės ožkos turi būti Ūkinių gyvūnų registre įregistruoti iki einamųjų metų spalio 31 d. Tais atvejais, kai dėl aplinkybių, nepriklausančių nuo valdos valdytojo valios (force majeure) (pvz., pareiškėjo mirtis, ilgalaikis profesinis nepajėgumas), įpėdinis ar valdos perėmėjas perima valdą su joje laikomais mėsiniais galvijais ir (ar) mėsinėmis avimis, ir (ar) pieninių veislių buliais, ir (ar) pieninėmis ožkomis, laikotarpis, kurį šiuos gyvulius išlaikė valdos perdavėjas, įskaitomas valdos perėmėjui.

    KEISTA:

    1. 2015 01 27 įsakymu Nr. 3D-43 (nuo 2015 01 29)

    (TAR, 2015, Nr. 2015-01224)

    2. 2015 04 23 įsakymu Nr. 3D-308 (nuo 2015 04 24)

    (TAR, 2015, Nr. 2015-06149)

    6.3. išmoka pagal einamaisiais metais pateiktą paraišką už tą patį mėsinį galviją arba tą pačią mėsinę avį, arba tą patį pieninės veislės bulių, arba tą pačią pieninę ožką gali būti skiriama tik vieną kartą. Tuo atveju, jeigu mėsiniai galvijai ir (arba) mėsinės avys, ir (arba) pieninių veislių buliai, ir (arba) pieninės ožkos buvo parduoti kitam laikytojui, pardavėjui išmoka neskiriama. Šių gyvulių pirkėjas gali pretenduoti į paramą, jei atitinka visas šiose taisyklėse numatytas paramos skyrimo sąlygas;

    6.4. išmoka pagal einamaisiais metais pateiktą paraišką už mėsinį galviją arba mėsinę avį, arba pieninės veislės bulių, arba pieninę ožką gali būti skiriama pareiškėjui, jei pasibaigus numatytam išlaikymo laikotarpiui gyvulys yra paskerdžiamas, parduodamas eksportui, įvykus gyvulio kritimui arba esant gyvuliui gyvam valdoje einamųjų metų gruodžio 31 d.

    7. Valdų valdytojai, kurie atitinka reikalavimus gauti bet kurias kitas papildomas nacionalines tiesiogines išmokas už mėsinius galvijus ir (ar) avis, ir (ar) pieninių veislių bulius, ir (ar) pienines ožkas turi teisę pretenduoti į kitas išmokas pagal kelias paramos schemas.

    8. Išmokos už mėsinius galvijus ir (ar) mėsines avis, ir (ar) pieninių veislių bulius, ir (ar) pienines ožkas valdos valdytojams pradedamos mokėti nuo kitų metų kovo 1d. ir turi būti išmokėtos ne vėliau kaip iki birželio 30 d., išskyrus šių taisyklių 15.4 papunktyje minimus valdos valdytojus ir (ar) partnerius, kurie įtraukiami į papildomai rengiamas suvestines.

    9. Orientaciniai išmokų dydžiai 2015–2020 metams už mėsinį galviją, mėsinę avį, pieninės veislės bulių, pieninę ožką numatyti šių taisyklių 1 priede.

    10. Tikslūs nurodytų išmokų dydžiai nustatomi ne vėliau kaip iki kitų metų vasario 10 d. atskiru žemės ūkio ministro įsakymu po lėšų, skirtų iš Europos Sąjungos biudžeto, patikslinimo ir gavus informaciją iš valstybės įmonės Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro (toliau – ŽŪIKVC) apie šių taisyklių reikalavimus atitinkančių valdos valdytojų, pretenduojančių gauti paramą, už savo ir (ar) partnerių vardu laikomą mėsinių galvijų, mėsinių avių, pieninių veislių bulių ir pieninių ožkų skaičių.

  4.  

    Teisingiausias ir geriausias budas butu, per www.nma.lt parasai laiska savo rajono skyriun  ir pasakai yra taip ir taip, ka daryt ,ir jie informuos kaip galima uzregistruot avi normaliai, o ne dalinantis auskarais. Gavus atsakyma , jei padarysi kaip liepta, turesi rastiska irodyma ,kad taip buvo nurodyta daryt, tad nebebus baisios ir baudos.

    Prie ko cia nma? Juk ji yra nacionaline mokejimo agentura. Ji aviu nezenklina, o administruoja es ir valst.ismokas. Jei parasysi toki laiska kaip tu siulai, tai dar ir ismokas prarasi. Nes laikyti , pirkti ir parduoti nezenklintas avis yra pazeidimas....

  5. Sito nezinau, tame aprase tik apie zenklinima raso.

    Cia manau reiktu i vmvt pasiskambint...kaip sako butu patikimiausia informacia, nes manau priklauso ar i ES ar i treciasias salis...

    Eksportas

    Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba kontroliuoja, kad eksportuojami į trečiąsias šalis gyvūnai ir produktai atitiktų paskirties šalies importo reikalavimus.

    Eksportuojamiems gyvūnams ir gyvūniniams produktams teritorinės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos išduoda ES ir trečiųjų šalių suderinto pavyzdžio veterinarijos sertifikatus.

    Eksporto sertifikatų pavyzdžiai

    Eksportuojamo į trečiąsias šalis negyvūninio maisto siuntoms išduodami negyvūninio maisto produkto sertifikatai, kai to reikalauja produktus importuojanti šalis.

  6. ŪKINIŲ GYVŪNŲ LAIKYMO VIETŲ REGISTRAVIMO IR JOSE LAIKOMŲ ŪKINIŲ GYVŪNŲ ŽENKLINIMO IR APSKAITOS TVARKOS APRAŠAS

    26. Prekiaujant tarp ES šalių narių avimis ir ožkomis nuo 2009 m. gruodžio 31 d., jas privaloma ženklinti mikroschemomis.

    32.2.2. po 2009 m. gruodžio 31 d. atvestas avių ir ožkų prieauglis, kurį laikytojas norės išvežti į ES šalis, ženklinamas vienu dviejų dalių įsagu į abi ausis – į vieną ausį segamas įsagas su individualiu numeriu, o į kitą ausį įsagas, kurio viena dalis yra su mikroschema;

  7. Tai nusipirkai matyt ne zenklintas?

    Pirma reikia nueit i veterinarijos tarnyba iregistruot banda ir tada jau avis pirkt. Arba viska padaryt per 7d. Jei nusipirkai suzenklintas, bet bsndos dar neturi, tai eini i vet.tarnyba, nusinesi aviu isagu numerius ir paprasai, kad banda iregistruotu ir avis jums irasytu. Tada kai atsiveda, jei norit ismoku, tai per menesi suzenklinat, jei ne, tai per 6 men. Zenklina veterinaras. Popierius galit patys tvarkyt arba jo prasyt. Kai papjaunat, parduodat ar nusiperkat viska supildyt ir pristatyt i vet.tarnyba per 7d. reikia.

    Kai paselius deklaruojat, pasakot, kad norit ismoku uz mesines avis, ten deklaracijoje uzdes varnele prie to punkto, o ismokos jau bus pagal tvarka paskaiciuotos, kiek turesit aviu registruotu atitinkamu laikotarpiu.

    O jei nusipirkot nezenklintas, tai padaret klaida, nes ju negalima zenklint....

  8. ka daryti, kad suvaldyti man savo avina? Yra dvi piemenines vielos uzdetos, piemuo gerai trenkia, nes nera didelis plotas. Jis paima atsitoja ir kaip tankas kiaurai per ta viela pereina be jokios baimes, tai randu vielas ant zemes nukrituses ir kuolus isvartytus.

    Nelabai ka padarysi, pas mane avys buvo kelios, kurios lindo, tai priristas teko laikyt..... Budavo privedi, nupurtai nosi prikisus, o kai paleidi iskart per tvora kiaurai......

  9. Zoosodo info raso-

    Kamerūninė avis

    BŪRYS – PORAKANOPIAI

    ŠEIMA – DYKARAGIAI

    Mėsinių avių veislė, kilusi iš Afrikos. Suaugusios avys sveria vidutiniškai 25-30 kg. Gyvena 12-15 metų. Ėringumas trunka 140-170 dienų, žindymo laikotarpis – apie 3-4 mėn. Atsiveda 1-3 jauniklius. Minta augaliniu maistu. Kamerūno avių nereikia kirpti.

    Tai kaip suprast kai jus rasot, kad uzauga 40-60 kg?

×
×
  • Create New...