Jump to content

daiva77

Nariai
  • Pranešimai

    164
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius daiva77

  1. Buvo keliems ir akys užpūliavusios, ir nosys sutinusios. Ir 'antram' gale labai sutinę viskas. Pora nugaišo, bet kitiems praėjo. Kas tai galėtų būti?

    cia tikrai miksomatoze, pagaliuku per spranduka kur labai sutine :( , nors ir gaila maziuku

    pernai turejau ir aš tokios praktikos, šiemet tfu tfu tfu kolkas neturiu

  2. sveiki,gal zinot kame reikalas-veisliniam patinui pastebejau apie uzpakalines kojas,uodeda susiveles kailis,tiesiog i tokius guzulus,bet papesus,jie issipesa,pripesiau visa kruva,ar nebus kokie parazitai,ji apipuole,siaip nieko gyvo ant jo nepastebejau :eusa-think:

    maniškiu vienam lizdui taip buvo, paskerdus patinus paaiškejo kad kirminu turi

    bet gal kas galit pasakyt kodel staigei nei iš šio nei iš to uzsiriete vieno triušiuko 2 men ausu galiukai i vidu?

  3. Sveiki,

    Kilo beda ir to pasekoje klausimas. Siandien susimuse dvi jaunikles pateles. Vienai du su puse menesio, kita pusantro. Ta vyresne isplese is sono skuros gabala jaunesnei. Vienzo, kuo gydyti? Vandenilio peroksidu isdezinfekavau, ir tepu tepalu, skirtu zaizdoms gydyti. Atskyriau nuo bandos visos ir gyvena dezej kartotinej steriliai pas mane namuose.

    geras purškalas yra zaizdom ALAMYCIN. ir dezinfekuoja ir gydo zaizdas

    o ten nereikia kazkokio tvarscio ar panasiai? Nes grynai odos gabalas isplestas toks nemenkas. Raumenys nepazeisti, bet ta oda nutraukta. Kazi, ten surandes ta vieta ar kaip? :icon-confused:

    uzsides šašas i turetu uzgyt

    tas purškalas kaip zelionke, bet padeda greiciau uzgyt žaizdai,

    pas mane karve spenį buvo labai perplešus, tai užgijo labai gerai, o triušiui patele buvo spande gabala skuros išplešus, tai irgi gerai uzgijo

  4. Sveiki,

    Kilo beda ir to pasekoje klausimas. Siandien susimuse dvi jaunikles pateles. Vienai du su puse menesio, kita pusantro. Ta vyresne isplese is sono skuros gabala jaunesnei. Vienzo, kuo gydyti? Vandenilio peroksidu isdezinfekavau, ir tepu tepalu, skirtu zaizdoms gydyti. Atskyriau nuo bandos visos ir gyvena dezej kartotinej steriliai pas mane namuose.

    geras purškalas yra zaizdom ALAMYCIN. ir dezinfekuoja ir gydo zaizdas

  5. Gal sitas tiks:

    Infekcinis stomatitas. Dar vadinamas "šlapiuoju snukeliu". Sukelia filtruojamas virusas, kuris yra neatsparus išoriniams veiksniams. Kitiems gyvuliams ši liga nepavojinga, žmonės ja neapsikrečia. Dažniau serga nuo 20 dienų iki 3 mėn. triušiukai, kai staiga pakinta aplinkos temperatūra, būna drėgna, viename narve laikoma daug triušių, nepalankios sąlygos, nesilaikoma šėrimo taisyklių. Suaugę triušiai serga retai. Triušiukai užsikrečia per įdrėskimus gerklėje, burnos gleivinėje, lūpose, liežuvyje. Sergančius šerkite minkštais pašarais jauna žole, virtom bulvėm su sėlenomis, rūgusiu pienu. Liga plinta greitai, krinta 30-40proc.triušių. Susirgęs triušis labai seilėjasi, kartais viduriuoja, burnos gleivinėje, ant liežuvio atsiranda mažų žaizdelių, paraudimų. Nuo gausaus seilėjimosi sušlampa pagurklio plaukai. Tai būdingas stomatito požymis. Triušiai sunkiai kramto pašarą, liesėja ir po 5-7 dienų nugaišta. Gydymas. Specifinio gydymo nėra. Bet laiku gydomi triušiukai per 2-3 dienas pasveiksta. Lūpos ir gerklė tepama 2 proc. Mėlynojo akmenėlio vandeniniu, 1 : 1000 kalio permanganato ar 2 proc.vario sulfato vandeniniu tirpalu, į burną 1-2 kartus per dieną beriama po 20mg biomicino, po 200 mg/kg sulfadimezino ar streptocido.

    aciu, banysim gydit

  6. Sveiki,

    Mano kaliforne buvo sukergta balandzio 2 diena. Kazkaip buvo nusiteikus jau vakar sulaukti pagausejimo, bet nei vakar, nei siandien nematyt. Kiek man mazdaugs dar dienu laukti vertetu?

    28 _34 dienos kazkur po sukerimo kaip paeina reiskia jei nk nera tai jau ir nebus

    maniškes ir buvo sukergtos 2, bet apsivaikavo nakti viena, kita šiandien pavakary, o trecia dar nieko

  7. Sveiki

    Esu visai ''žalia'' triušių auginime persivežiau prieš savaite triušę ir ji po tos savaitės labai staigiai(net guštos nespėjo susisukt kai atsivedė tai tik tada pradejo pukuotis ir t.t.) atsivedė 11 triušiuku ir nemokėjo jais rupintis gal del to, kad kita vieta ir prie jos nepripratusi taigi visi triušiukai numirė patarkit ką daryti, kad daugiau taip nenutiktu ir dar gal kas žynot po kiek laiko tokiu atveju galima kergti ta pačia triuše? :icon-question::icon-question::icon-question:

    nespejo apsiprasti naujoje vietoje, sustresavo.

    po savaites gali drasei kergt.

    maniškei taip buvo, nors apsivaikavo po geru poros savaiciu kai gavau dovanu, bet visus maziukus išmete.

    kita vada uzaugino sekmingai :)

  8. gaila maziuku, uztai aš tik dureles iš tinklo darau vienas.

    o kur mazi triušiukai, tai viska kuo sandariau.

    pasimokiau skaudzei ir aš. pernai savas šuo ištempe iš kletku tris veislines pateles, patina ir mišrune su 13 triušiuku jau visi ziurejo. :(:(

    kur kabliuko neatkabino letena, tai rades kur lenta patrunyjus buvo, tai ta išlupodantimis.

    net nesupratau ko jis ten taip sudurnevo, dukra laike gal 4 metus toj vietoj triušius, nutrukes buvo n kartu niekad nekliude :eusa-think::eusa-think:

×
×
  • Create New...