Jump to content

kasturo

Nariai
  • Pranešimai

    60
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius kasturo

  1. ištrauka iš laiško "iki 06-30 pateikti informaciją apie mėšlides skystojo mėšlo ir srutų kauptuvus esančius Jūsų Ūkyje:

    1.kaip ir kur laikomas jūsų ūkyje susidaręs mėšlas

    2.Ar skystas mėšlas srutos yra kaupiami ir laikomi kauptuvose

    3.ar skystojo mėšlo ir srutų kauptuvai yra uždengti. Jei uždengti,prašome nurodyti kokiu būdu.

    Patarkit kaip atsakyti.

  2. kas per įsitikinimas kad nauja gamykla išspręs visas problemas.Žvaigždės modernizavo ir padidino gamybą, marijampolė taip pat pasistatė naujus pajėgumus-kainoms tai įtakos nedarė nors pieno ir daugiau reikia.Taip pat bus ir su nauja gamykla jei reikės daugiau pieno atsiveš iš lenkų ar dar iš kur nors,bet kainų tai tikrai nepadidins.

  3. Tai kodėl tie kooperatyvai neieško kitos rinkos tik didžiosioms pieninėms siūlo juk ne pirmą dieną dirba išvežtų pieną, didesnė rinka liktų pavieniams,bet kažkodėl sukuriame koop tik tam kad paimtumėm ir nuvežtumėm pieną iki pieninės.Belieka tikėtis kad nauja gamykla gamins produktą kurį pardavinės ne Lietuvoje

  4. po emocingo pokalbio su buchaltere ar dar nežinia kuo (neprisistatė) gavau 4tūkst.iš 13.Ačiū už patarimus. Tai poniai prie telefono taip pat minėjau kad rašysiu tokius raštus. Tikiuosi ir likusios dalies pinigų sulaukti. Panašioje situacijoje buvau kai pasitraukiau iš vieno garsaus koop.problema išsisprendė kai koop vadui pasakiau kad per 3dienas nesulaukusi pinigų kreipsiuosi į spaudą ir ieškau advokato,tai sekančią dieną sulaukiau direktoriaus su skolos suderinimo raštu ir pinigų.Žinau ūkininką kuris ir šiai dienai iš jų pinigų nesulaukia.Toks gyvenimas-žiūrėk,galvok ir dirbk.

  5. aš į tą koop. nebeičiau, nes nesi savo ūkio šeimininkas ir net nesiteikia informuoti kokią kainą gausi už pieną,geriau jau pasiderėsiu su vienais ir su kitais dėl kainos,o susirinkimai tai primena tarybinės lietuvos laikus,kai visi balsavo vienbalsiai

  6. kažkaip tie vadybininkai visada atostogauja kai prasideda kainų kilimas,tai per vieną dekadą kiek sutaupo perdirbėjas. O kainos tai idomios,kadangi koop. pienas lt paskelbė žymiai didesnes kainas tai šiandien jau ir žvaigzdės žada nenuskriausti. (už 1toną per dieną-0,96cnt)

  7. pienas lt kainas sumažino jau nuo kovo 1d.nesuprantu kad ukininkų koop save taip skriaudžia, o dabar ir didžiosios pieninės nuo balandžio sumažino.Tai kur gali stoti,o beje koop reklamuojasi kad pieną išveža iš LT,o kainos kaip LT.

  8. buvo laikas kai tikėjau kad ukininkų koop išspręs pieno kainų problemą,bet deja.Jeigu didžiosios pieninės mažina kainą,neatsilieka ir koop. ir dar aplenkia nors pieną išveža iš Lietuvos. Beje dar pažiūrėkit kaip suklestėjo autotransporto įm. kurios veža koop.pieną,o koop.nuosavos mašinos nuostolingos.Taip kad nusprendžiau kad mano darbo nepadirbs niekas kitas tik pats:tenka kai reikia ir melžt ir skaičiuot ir derėtis

×
×
  • Create New...