Jump to content

Zetor8441

Nariai
  • Pranešimai

    134
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Zetor8441

  1. Sveiki. Esu po Ž. Kviečių kelis laukus uždeklaravęs per žiemą laikyti tą tarpinį pasėlį. Klausimai:

    Iki kada reikia jį pasėti? Kviečių dar nenukūliau.

    Ar tiktų tiesiog miežių pabarstyti ir suskusti? Butų ž. kviečiai ir miežiai sužėlę iki Kovo 1 d. 2 kultūros.

     

    Sekantis klausimas. Ar šiemet galima dar sėti kviečius po kviečių?

    Kai birželio mėn. Deklaravau sakė, jog galima, bet reikia suskusti, kad suželtų ir kai praeis 6 sav. Bus galima sėti. Kaip yra dabar? 

    AČIŪ!

  2. Prieš 2 valandas, ludditas pranešimas:

    Prašom:

    Žaliajam pūdymui taikomi reikalavimai:
    • nuo einamųjų metų sausio 1 d. iki rugpjūčio 1 d. žaliojo pūdymo plotuose negali būti vykdoma jokia žemės ūkio gamyba (gyvulių ganymas, šienavimas) einamųjų metų produkcijai gauti. Žaliajame pūdyme turi būti auginamas bent dviejų augalų mišinys iš vasarinių rapsų, rapsukų, garstyčių, ridikų, avižų, svidrių, facelijų, grikių, saulėgrąžų ir iš Klasifikatoriaus II ir III grupės augalų. Iki einamųjų metų rugsėjo 1 d. žemės ūkio augalų mišinys turi būti įterptas į dirvą (prieš tai nenuėmus augalų derliaus).

    Klasifikatoriaus II ir III grupės augalų.

    kas tai per augalai?

  3. Žėkit, tokia situacija. Žmogus siulo 3 ha žemės. Ten yra daugybe metu buvusi ganykla. Man duoda žmogus deklaruotis. Ar galiu db išarti ta plota ir pasėti vasarinius?

    Kitas žmogus irgi atiduoda 1,5 ha ganyklos, bet pats nori deklaruotis. Galiu išarti ir pasisėti vasarinius? 

    Ačiū !

  4. Kas gali konkrečiau išdėstyti, parašyti ar įkelti taisykles, kaip šiemet pasikeitė deklaravimo taisyklės? Kaip su žalinimu? Žirniai tiks žalinimui? Ar reikės sėt po kulimo visokias garstyčias? Kas, kaip? Labai ačiū !

  5. Dvi dienos kviečių javapjūtės :D išbandytos dvi veislės, "Skagen" ir "Olivin". Derlius tai taip nustebino, kad net nežinau kaip paaiškint :eusa-clap: Kaip pas jus derliai ? Drėgmė šnd po pietų jau buvo 12 % ... :eusa-shifty: Liko išsiaiškint kaip šiemet užderėjo "JUlius" ir "Agilas". Nu ir aišku labai daug tų hektarų nukulti :D kolkas maloni pradžia :eusa-whistle: Nu tik klasė kažkodėl trečia eina, glitimo trūksta. Ankstesniais metais su tuo pačiu tręšimu užtekdavo pirmai - antrai klasei :icon-arrow:

    Tj sakyk, po kiek byra, ko nepasakai? :D

  6. Pas mane irgi prasosi purskimo kvieciukai jau dabar, bet lietus daro savo :eusa-doh: Na gal dar dvi dienas kaip nors datrauksiu. Treciadieni pranesa puse bedos ora, gal iseis nupurksti tuos laukus kur jau staciai reikia :icon-confused: Turbut ir i agrovizija neteks nulekt, nes ketvirtadieni irgi pranesa kaip ziurejau nebloga ora, reiks purkst.

  7. Ai symet nebeduosiu, vistiek naudos kazi ar ka beduotu tie stebuklingi vandeneliai :) pasiliksiu kitiems metams. Bet kaip nuo fuzarium nusipust, sindi isgaudziau valandele, spejau nupust 10 ha ir lietus uzlijo, kazin kaip ten bus suveikus chemija..

    Pas tave jau pilnai islinde varpos vasariniam kvieciam? Pas mane tik du laukai seti balandzio 7 berods, jau pilnai islinde ir zydi, tai jau nupuciau pries kokes tris dienas su orius, pataikiau gera ora, po purskimo nelijo iki pat vakaro ir visa nakti, liux. Kiti seti balandzio kazkur 18 tai dar tik po biski lenda ;)

  8. nea :) ikis ko dar turi iki valiai , sakoma geriausiai yra mastyti savo galva , negi agrokoncernas vienas ant pasaulio , yra begale kitu pardaveju , jei reikia tebukonazolo ar metkonazolo preparatu tai ir ieskokit ju o ne tai kam ka reikia deganciai parduoti...

    net agrokoncerno saugos duomenu lape nenurodyta , kad veiksmingas pries varpu fuzarioze http://www.agrokoncernas.lt/uploads/ima ... tikete.pdf

    nuejes i parduotuve prasai pardavejos , kad nori snapso o tau ji sako ne , mineralinis geriau ir pigiau , argi pirksi mineralini kai nori ikalt ant smagumo ;)

    Mes ir nepirkom, as galvoju tikrai cia kaskas netaip su tuo duett ultra. Nedaug dar patirties turiu su purskimais, nepykit labai ponas.. Ka patarsi pats? Orius, folicur? Abiejuose tebukanazolo po lygiai.

  9. tai ne duet reikia naudot, o juventus, orius ar dar kazka, kas ima fuzarioze

    Na as irgi taip mastau, kad dbr reiktu orius, juventus, osiris ar prosaro naudoti, bet su teciu nuvarem i agrokoncerna, ten tokia moteris yra agronome ir ji isduoda chemija( ji mums visada patardavo, negali sakyti) ir dbr siulo duett ultra, mes sakom tai ne geriau koks orius ar dar kas? Ji sako tai ka tas orius, nk gero is jo, nebesuprantu as tu pardaveju..... Negi jie specialiai ikis ta kas neveikia.. :icon-evil:

×
×
  • Create New...