Jump to content

Laume

Nariai
  • Pranešimai

    15
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Laume

  1. Pas kolegę, kuri laiko ostfryzus, gimė štai tokių akių ėriukas, tiesą pasakius, pati pirmą kart tokios spalvos akis matau, gal kas žinot ar taip dažnai pasitaiko, ar čia kokia įgimta liga ar kas, mato lyg gerai į šviesą reaguoja. Ačiū už išanksto už konsultacijas :D

    post-6036-141521821265_thumb.jpg

  2. Va kaip atrodo dideli Ostfryzai :) gimė 6,7 kg, po savaitės jau svėrė 11 kg, vat sekmadienį sversim žiūrėsim mėnesio rezultatas koks.

    Sitas dickis gime vienas, ar is dvynuku toks didelis?

    Šitas vienturtis, o dar iš labai pieningos avies, tai maitinimo jam net per daug :) šį savaitgalį žiūrėsim dviejų mėn. rezultatus, tik jau nežinau kaip jį suturėt. Vieno mėn. svėrė 19 kg.

  3. kaip siltinat namą? dedat neplautą ar plautą? su boraksu maišot ar nieko nededat daugiau?

    Neplautą, vietoj mineralinės vatos, visokiems plyšiams užkamšyt. Daug kas iškart kritikuoja, kad čia tik pelių veisimo būdas, tačiau mes turim 5 kates, pelės iki namo net nerieina :D Jokių problemų pakolkas nematom su pelėm, tačiau gal reikia daugiau laiko eksperimento patikimumui patvirtinti :icon-rolleyes:

  4. dar nemelzem,viskas palikta vaikam siais metais,bet kiek teko pasidalinti pienu su suffolkais tai per karta gali 4 eriukus pazindyt, motina apie 600 ml duoda vienu ypu,

    Jos pas mane pedegree,tai dokumentuose rasoma kad ju tevu laktacija svyruoja 310-380 litru,

    vienu zodziu misinuku gamintis nereikia,aptarnauja visa bendrabuti :lol:

    Pas mane avys maitina tik saviškius, pernai kai pieno buvo daug, tai melžiau net ir maitinančias, kad uždegimo nebūtų, nes nespėdavo ėriukai tiek suvalgyt. O šiemet atsirado viena gudruolė, kuri apart savo mamos žinda visas avis iš eilės iki tol kol su kanopa per makaulę negauna :)

  5. Idomumo delei ir as pasveriau vakarykscius:

    Lacaune mergaite 5.4

    Lacaune bachuras 6.1

    Suffolkas parodinis 5.1

    Suffolkas zemaugis 3.3

    Siaip Lacaune visi daug maz gigantai,labai stiprus gimsta,ir kas idomiausia,kad nei vienai padet nereikejo,visos puikiausiai susitvarke,nors ir pirmavedes,dvinukai siek tiek silpnesni,bet po 3 dienu skelia motkai taip i papa,kad net koja uzraito :lol:

    Šaunūs rezultatai! O kiek pieno duoda Lacaune? Kiek kartų melžiat?

  6. Ar galima tokiu oru avis laikyti lauke?

    Manau ne tik galima, bet ir reikia. Svarbu, kad užuovėja būtų nuo vėjo ir koks stogelis nuo lietaus. Šviežias oras visiems į sveikatą. Maniškės iki šiol po lauką dieną vaikšto, dar ir žolės pasigraibo.

  7. Sakykit, prasau, ar pienines avis galima kergti su bet kokiu avinu, ar turi buti "melziamas"? Ar nesumazes pieno pas misrunes?

    Pienines galima kergt su betkokiu avinu, bet pieno pas mišrūnes, manau, sumažės. Dėl pieninių baronų tai Lietuvoj problemų nėra, galima rast ostfryzų baronų, tik kaina turbūt kaip visur apie 1000 litų. Mes per fondą gavom baroną iš Dargužių, pas Audrių Jokubauską.

  8. O kad Latvijoje gal įdomios patirties esama?

    Patirties esama tik beiškant pieninių avių pirkt :) išmaišiau ir Lietuvą ir Latviją ir Estiją. Galiu tik pasakyti, kad nusipirkti nerealiai sunku, nes visi turintys didina bandas ir ėriavedžių neparduoda. Aš savo iš Saaremos (Estija) parsigabenau, veislinį baroną iš Dargužių. Va taip ir susirinkau. Bet kai noras buvo "truks plyš", tai pavyko. O įspūdžiai dalinsiuos eigoj :)

×
×
  • Create New...