Jump to content

_REMIGIJUS_

Nariai
  • Pranešimai

    293
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Reputation Activity

  1. Patinka
    _REMIGIJUS_ reacted to Algis... in Kombainų klasifikacija   
    Tai dabar jau su delta bandysit lexionus apdet   . Kita vertus domejausi as ir delta senesne versija bet atbaide pernelig maza kaina uz tokius arklius...
    Vistik man sitoks vaizdelis mielesnis akiai 
  2. Patinka
    _REMIGIJUS_ reacted to _REMIGIJUS_ in Class tucano 320 VS Laverda M300   
    Niekas Taves sunim nevadina
    Kaip nori taip interpretuoji.
    Žmogui patart noriu, o Tu čia ieškai sliekų kur jų nėra, rėmas negerai, bunkeris didesnis negerai, bugnas didesnis negerai.... reikėjo 2009-2010 atvažiuoti i joniškį, būtum matęs savo akimis kaip lexionus raitė tampydami iš purvo..
    Egidijau, kaip minėjau, Jusu ukis raseiniai ir ekologinis, kai cia siauliai ir turbut chamizuotas ukis, tai derliai irgi turetu siekti 6-8 tonas. Teisingas ar neteisingas pasirinkimas gali brangiai kainuoti.
  3. Patinka
    _REMIGIJUS_ reacted to Betygala in Class tucano 320 VS Laverda M300   
    Remigijus galetu galva paguldyti uz raudona spalva;) Cia kaip zmona, kuria myli ta ir geriausia!
    Su Tucano 320 nukulem du derlius. Pirmas arti 300 ha antras apie 330 ha. Su Laverda nekulem, todel palygint negaliu, bet tai ka zinau pasakysiu. Kombainas skirtas ne grudu valymui o ju surinkimui. Pobugnis tikrai neatlieka valymo funkcijos. Claas inzinieriai pasakyti, jog didesnis pbugnis nereiskia geresnio iskuli, o pupiniam augalam jis netgi blogai, todel kad daugiau bus kuliami ir atitinkamai skaldomi. Abejoju ar imanomas toks kulimo skirtumas. Jei su Tucano nukuliam 20-25 ha tai ka laverda paims 26-32 ha? Gal! Bet kas byres per sikna. Is patirties turejom su Claas ir Case varianta. Kulimas vyko tame paciame lauke. Case lenkia Claas ir nuostoliai dar ne ant ribos. Pametam lentele, suskaiciuojam realybeje byrancius grudus ir Case stabdom. Bijau kad kazkas gali buti ir cia. Esme kas isbyra laukan vienodom salygom, tada galima lyginti tuos procentus. Zinai ka sako purkstuvu gamintojai - kam tampyti papildoma tona svorio ir deginti kura? Taip ir kombainas. Kam vezioti ta rema jei ir taip nei vienas kombainas nesuluzo. Nematau pliuso. Galbut lieciamas ekranas moderniau, taciau jei valdymas komplikuotas tai nebus joks pranasumas. Valdymas turiu mintyje viskas nelogiskai sudeliota kompiuteryje ar ekrane. Na prosvaisa taip, kokius 2 kartus per 5 metus galbut ir bus pranasumas. Ir tai kulimas nevyksta iskirstame miske kur begales kelmu, taip kad... Bunkeris tik 6500 l. Cia vel svoris. Ispylinejam vaziuodami, todel jis gali buti ir dar mazesnis. Jei stringa logistika tada beda. Ziemini rapsa, apie 6 t kvieciu dorojom apie 4-4,5 km/h. Paradoksalu, taciau kvieciuose 76 ar 78 Dominatorius musu Tucano lenke. Rezultatus pamatem veliau lauke;)
    Mano supratimu, pas Claas pjaunamosios stalas nera stumdomas. Stumdom tiktai dalgi. Stumdymas reikalingas tam, kad pjaunami javai gultu ne ant sraiges o po sraige. Nesidaro guzai. Skardu delioti jau nebereikia, neesu tikras ar ir Tucano tai yra. Bet as matau toj vietoj tik privaluma. Galvoju jog JD sakydavo - paziurekit kiek pas mus mazai dirzu, vadinasi mazai judanciu detaliu, mazai ka keisti reiks. Power Flow juosta sukasi pastoviai, vadinasi dyla, genda ir reikalauja remonto. Kain kas paprasciau ir patikimiau;) Atsakymas del Lexion nasumo - jis gi su APS, o Tucano 320 be. Nera ka ir diskutuoti sioje vietoje.
    Paziurim i likutine verte. Manau ji Claas puseje. Pabandyk uzkabinti ir atkabinti pjaunamaja nuo vezimelio. Kaimynas kulia su M400, sako apie 25 ha padaro per diena. Kaip ir panasu su Tucano 320.
    Gedimu neturejom, valyti grudu kombainu nevalom, surinkti stengiames kuo daugiau zodziu esam patenkinti savo Tucano 320. Sietus reguliuojam elektra, pobugni ranka, nors dabar lyg ir elektra yra. Jei uzsakinesi kombaina butinai isidek kederio amortizatoriu, velniskai geras dalykas. Svelniais plauki su kederiu kad ir per duobes, o be jo jau reikia atsargiai;)
×
×
  • Create New...