Jump to content

Tėvukas

Nariai
  • Pranešimai

    9
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Tėvukas

  1. Pirmiausia nuimk generatoriaus pusės variklio gaubtą ir patikrink kontaktų būklę - turi būti idealiai lygus paviršius ir apie 1-2 mm tarpelis ( kai stūmoklis mirties taške )

    Kiek tarpas ??????? mano laikais budavo 0.3-0.5 tarpas tarp kontaktu. Jei 1-2 mm, tai jie isvis nesusiglaus.

    Jo , tai bent nusišnekėjau :icon-redface:

    Sakau geriausia miera - metalo pjūkliukas 0,5 mm

    Pensininkui atleistina :)

  2. tevuk kolektyvas reikalauja foto
    Na sitas brezinys atkrenta nes abu diskai suktusi i viena puse. Norint kad suktsi i skirtingas puses reiktu kazkaip sukriziuoti grandine :eusa-think:

    Manau kad tie diskai gali suktis ir į vieną pusę , bet tada galėsi tik iš vieno šono užvažinėt ant lauko , nes tik į vieną šoną išpūs tas žoles .

  3. teisingai Raimisx,as kaip gazike mtz begius kalu,is 8 i 9 dusik sankaba isminu,tai isijungia kaip BMW'e :lol::lol::lol:

    O kas ten ivyksta kai antra kart sankaba nuspaudi? :D Nesuprantu, nematau jokio skirtumo viena ar du kart spaust :icon-eek:

    GAZ 51, GAZ 69 reikėjo spausti sankabą du kartus , nes jų greičių dėžėse nebuvo sinchroniztorių , tai sušvelnindavo dantračių sukibimą :icon-wink:

    O jei tau labai gražu kaip maišas juodų dūmų iš kamino pasipila perjungus iš 6 į 9 , tai tamstos reikalas :D

  4. su sankaba viskas ok, atreguliuota. dabar reikia pasikeisti kondika, nes senolio tas mocas buvo ir sake tik kondikas perdega ir nebeuzkursi to izh'o kol nepakeiti nauju

    Per mažas kontaktų tarpelis sudegina kondiką , aš tai tarpelį darydavau tokį patį kaip žvakės , miera - metalui pjauti pjūkliukas .

  5. tai niekas daugiau minčių neturit apie tokio agregato savybes? :) . gal dar yra mačiusių? įdomu man ant kiek gerai tokie aparatai pjauna :)

    Tokį aparatą naudoju bulvienojams pjauti , tik mano vieno būgno ir užima 2 vagas . Pasigaminau pats ir atlikau galybę eksperimentų . Su dviem būgnais neįsivaizduoju , nes su vienu purto traktorių , su dviem , pirmiausiai būtų nesaugu , o antra su grandinėm nebus balanso . Supaprastėjo viskas , kai pačiam gale pritaisiau ratuką , kuris sukinėjasi į šonus 90 laipsnių , nes jei suktūsi ratu , tai siektų grandines . Bulvės turi būti pasodintos sodinama ir vagos lygios , tada traukėmis atreguliuoji aukštį , numeti ant " plaukiojančios"ir pjauni .Nors pjauni, ne tas apibūdinimas , čia nutaško ir sutrina . Pilnai užtenka 600-700 apsukų per minutę .Su MTZ 52 per 1 valandą , 5 pavara nutaškau apie 40 arų . Likus iki bulviakasio kokiai savaitei nutaškau bulvienojus ir ramu , nereikia nei grėbti , nei nuvežti .

    Dar naudoju šį aparatą kelis kartus per vasarą sklypų ribų ženklinimui - apvažiuoju sklypą pagal riboženklius ir lieka aiškus skiriamasis takas .

    Pasigaminti galit kiekvienas - reikia 90 laipsnių kampu reduktoriaus( aš pritaikiau nuo seno bulvių kasimo kombaino) , suvirinti stiprų rėmą , ir būtinai kardanas kad būtų su minkšto sujungimo mova , nes paleidimo metu net kerta grandines ( tam reikalui panaudojau "Ford tranzit" kardaną su ir minkšto sujungimo gumine mova )

    Sėkmės :)

  6. ir dar kaip buvau isiardes sankaba pakeiciau diskus naujus zvaigzdes kur yra tos dvi, viska atroda gerai sudejau lygtais nieko nepraleidau, ir kaip stumiuos as ta izh'a pavara yjunkta, bet atroda kaip jos nebutu :( kame beda gal kas zinot :icon-question::icon-question::eusa-pray:

    Diskatoriuje pirmiausiai ( ant dugno ) turi būti STORAS žiedas , o paskui visi kiti . Standumą reguliuoti varžtais , bet ne per stipriai , nes nelaikys sankabos trosas . Sankaba toliau reguliuojasi varžtu dangtyje prie stabdžio pedalo . Įjungi bėgį, išmini sankabą ir pastumi , jei stumiasi lengvai tai užkontrini varžtą ir palieki . Šrateliai turi būti du , abiejuose stypelio galuose .

    Dirbk :)

  7. sveiki iskilo kalusimas gal kas duos privedima kiek kartu tarkim sejamajai nuvazevus 100m apsisuks smulkiu seklu sejimo velenelis ? :eusa-think: labai svarbu gal kas zinote, pas mane ji ne ant sejamosios tad snekekit rimtai

    Yra paprastas senas būdas - išmatuok sėjamosios padangos išorę su metru . Sakykim padangos išorė 2m 50cm , vadinasi ratas apsisuks 4 kartus ir nuvažiuos 10m atstumą .Kadangi 1 aras yra 10 ant 10 metrų , tai išmatuok sėjamosios plotį , kad žinotum kiek kartų sėjamąja reikėtų pravažiuoti į plotį tame 10 ant 10 kvadrate .

    Sakykim padangos išorė 2m 50 cm ir 2m 50cm sėjamosios plotis , vadinasi ratą pasuki 4 kartus , o išbyrėjusią sėklą pasveri ir padaugini iš 4 ( kadangi su sėjama reiktų pravažiuot 4 kartus ) o tada daugini iš norimo apsėti ploto ir žinosi kiek tau išbyrės sėklos , tačiau reikia žinoti normą 1ha kad galėtum pareguliuot velenėlį .

    Pvz : apsukus ratą 4 kartus išbyrėjo 80 g žieminių kviečių , padauginus iš 4 gaunam 320g - 1 arui , vadinasi 1 ha išbyrės 320kg .

    Sėkmės :)

  8. ir dar kaip stumies is pradziu buna pavara, bet kaip greiciau pastumi pavara dinksta ir keistas garsas pasigirsta :icon-exclaim:

    Pirmiausia nuimk generatoriaus pusės variklio gaubtą ir patikrink kontaktų būklę - turi būti idealiai lygus paviršius ir apie 1-2 mm tarpelis ( kai stūmoklis mirties taške ) . Išsuk žvakę ir įdėjęs į pypkę paguldyk ant cilindro taip kad matytum , ar duoda kibirkštį ar ne .Jei nėra kibirkšties , reikia patikrinti , ar ateina srovė į babiną ir į kontaktus , nes dažnai būna kalta spynelė .Susitvarkyk kibirkštį , tada žiūrėk ar yra kompresija - gali būti prirūdiję žiedai .Toliau , nuimk kitos pusės dangtį ir žiūrėk, į starterio ašęlę remiasi pusmėnulis su spyruokle , kuri dažnai nulūždavo .Viską sutvarkęs pripilk normą tepalo į variklį ( prie starterio kojelės varžtelis , kuris yra užpylimo ir viršutinio lygio riba) .Dar pasižiūrėk grandinę , nes gali būti išdilus ir šokti per žvaigždės dantis .

    Galiu suteikti bet kokios informacijos ir atsarginių detalių . Sėkmės :)

×
×
  • Create New...