Jump to content

ryto25

Nariai
  • Pranešimai

    44
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius ryto25

  1. kažkada bendravau su jais. Buvau ir sutartį parsisiuntus. bet geras biznis ten pas juos. Perki pas juos sėklą, tarkim (dabar kainų nežinau, bet dėl vaizdo) po 4,5, jie iš taves rudenį superka už pvz 3,5, bet jei nori vėl kitais metais parduot jiems, tai vėl turi pirkt po 4,5. Pats parduodi, galbūt tą pačią sėklą perki , tik dar primokėt turi.... įdomi matematika.

  2. Tas giliau 5 - 10 cm? Žemė Lietuvoje įšąla apie 1 m, o jei molis ir apie 1,5 m.  Česnakai sodinami į 6-8 cm gylį. Tai aš čia to ir nesuprantu "giliau įšąla". :)

    Gal ne tiek iššala, kiek išdžiovina greičiau. Kai pas mane daugiau priesmėlis, daug ką sodinam "ant lygumos" nes kitaip išdžiūna.

  3. Pernai gruodis nešaltas buvo. Kai sodinu nedaug yra tokia technika kaip arkliukas. Sodinu vagutėmis, bet ant lygaus lauko pasidarom griovelius ir sukaišom, po to užlyginam. Ne iškiliom vagutėm, nes jei sausa, greit džiūtų. O kas sodina didelius plotus, manau savo technika atidirbo.

  4. Dali jau pasodines o kita dali ploto sodinsiu lapkricio viduri.

    Ar yra dar kurie galvojate taip velai sodinti  zieminius cesnakus?

    Aš pernai puskibiri sėklos sodinau gruodžio mėn. Įvertinant tai , kad toj vietoj mažai kas užauga, tai sąlyginai neblogi buvo.

  5. Tai čia apie vasarinius kalbat?Kiek teko susidurti su žieminiais visi turėdavo viena eile skilčiu ir nuo 4iki10 skilčiu . :eusa-think:

    Kažkada ir pas maniškius buvo 6-7 skiltelės. Bet sėklai vis rinkdavau su kuo daugiau skiltelių, todėl dabar yra nuo 8 iki 11 skiltelių išoriniam žiede. Kartais vidiniam 2-3. Be abejo žieminių česnakų augintojai juos greičiausiai išįbrokuos, bet jų galvos didelės ir skiltelės nė kiek nenusileidžia 6 skilktelių galvos skiltelėms, O sodinu tiek vidines skilteles, tiek išorines, Auga vienodai gerai. Kai nuleksiu į kaimą įmesiu foto. Taip kad jei norit standartinių 6-7 skiltelių galvų, pas mane jų mažai.

  6. Pas mane neblogi užaugo, jei kas nori sėklai. Vidutiniškai skersmuo 6-7cm.(rekordas 9cm). Svoris apie 120gr. Skiltelių skaičius vidutiniškai 9-11. 50kg sėklinių tikrai bus, gal ir daugiau.

    jei cesnakas turi tiek skilteliu vadinasi jos isauge bus neviename vainike o seklai tinkamos tik is issorinio vainiko

    Būtent tiek yra išoriniam vainike. Aš skaičiuoju neišlukštenus galvų.

  7. Siandien nukasiau dali savo cesnaku,liko tik zieduotieji.Nestebuklai,bet nera ir labai mazi.As dar tik pradedu daugintis sekla,tai savu tik apie 10-15 kg teturesiu,o rudeni (jei bus pinigo) siek tiek dasipirksiu.Didelio derliaus musu nederlingose zemese ir nera ko tiketis.

    O tu pabandyk mėšlu mulčiuot iš rudens. Aš pasodinau ir truputi dar palaukus užkrėčiau mėšlu, kokiu 1-2 cm, pavasari nurinkau supurenau žemę ir likusį mėšlą vėl sukroviau tarp česnakų, daugiau niekuo netrešiau o derlius daug geresnis.

  8. Sveiki, mielieji!

    O oriniai tai ne nuo veislės priklauso. Va, prieš kelis puslapius buvo kolegos nuotrauka, su klausimu, kas gi ten. O ten tie stambieji oriniai. Palikau 2 vagas orinių auginimui. Dabar dar visi susiskleidę. Iš visų orinių apie 70% būna maziukai, o 30% stambesni. Tai tuos stambesnius ir sodinu. Paauginkit, bus ir pas jus didesnių.

    Na nežinau, pas mane augink kiek nori, pradeda byrėt, bet didesni neauga... :icon-confused: norėčiau kelių galvučių pabandymui... :icon-rolleyes:

×
×
  • Create New...