Jump to content

samogitija

Nariai
  • Pranešimai

    15
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius samogitija

  1. darbinausi pas save pora vaikinuku, vienas is ju darbo birzoje stovejo 5 menesius, tai uz ji nemokejo jokios kompensacijos, nes reikia butu bedarbiu minimum puse metu, taigi pabaigiau laukit ta menesi ir isidarbinau tada kai bedarbiu isbuvo 6 menesius, apsurdas, bet taip jau yra,buvo liepos menesi 2010 metu.

    Aš jau stoviu biržoje daugiau nei metai, bet kadangi esu įregistravusi ūki, neturiu bedarbio statuso. Būsima darbovietė gyvuoja vien iš projektų, todėl ta dalis kurią padengtų d. birža būtų labai reikšminga.

  2. Jei perėmei iš tėvų ir jie gauna paramą pagal "Ankstyvojo pasitraukimo iš žemės ūkio gamybos" tai turi 5 metus ūkininkauti.

    O bedarbio statusą manau gali turėti,juk mums neuždrausta registruotis darbo biržoje,tik va jokių pašalpų tai negausim nes turim ūkius.

    O dėl bedarbio vietos dalinio kompensavimo nežinau.

    Taip ir galvojau.. Na nieko, teks darbdaviui pakentėti, vasario 5 sueina 5 metai, reiks bėgti rašyti prašymą dėl išregistravimo

  3. Laba diena, atsiprašau, jei panaši tema jau yra, bet aš jos neradau.

    Beveik prieš 5 metus įregistravau ūkį. Tiksliau perėmiau iš tėvų. Taip patapau jaunąją ūkininke. Kiek žinau negaliu nieko keisti, kol nepraeis 5 metai nuo ūkio įregistravimo. Bet vat bėda, man reikia išregistruoti ūkį, nes noriu darbintis, o darbo birža darbdaviui nenori kompensuoti dalį atlyginimo, kadangi neturiu bedarbio statuso.Neprašiau jokių paramų įsikūrimui ar panašiai, tai gal man tie 5 metai negalioja?

  4. Kai mes pirkom triušį - vyriškį savo panom, moteris iš kurios pirkom pasakojo apie tuos mažų triušiukų pilvų išsipūtimus. Sako tai dažnai pasitaikanti liga kokcidiozė. Skrodimo metu matosi pajuodę viduriai. Tai ji iš kažkokios knygos nusižiūrėjusi, mažiukus profilaktiškai girdo kažkokiu tirpalu iš druskos, formalino ir dar ten kažko. Ten viskas gramų dalimis dedasi, maišosi su vandeniu. Sako kai pradėjau tuo skysčiu girdyt, jau daug metų tokių nelaimių nebeatsitinka. Jei gerai pamenu tai ji minėjo Gaidžiūnienės knygas, gal ten tą ale receptą ir rado.. Gal kas žino ką tiksliau, aš kaip dar nesusidūriau su tokiom bėdom, tai smulkiau ir nesidomėjau, bet jei prireiktų, tai manau paklausyčiau jos patarimo ir bandyčiau taip išvengti mažiukų kritimų

  5. Gal kas pasakyto,kokie Miksomatozes pozymiai?

    Nušašę ausys. guzuotas snukis ir paakiai. Paskutinei stadijoj puliai iš šnervių ir maždaug antra -trečia diena po to agonija ir mirtis.....

    Ir dar: pas mano triušius nėra jokių guzų ar nušašusių ausų. Tiesiog pradeda raudonuoti aplink akis, jos tokios pasidaro kaip primerktos, ausys kaip ir akys iš pradžių pradeda raudonuoti ir po truputį tinti, kol pasidaro tokios storos ir nulėpusios. Nu aš taip įsivaizduoju, kad čia ta miksomatozė, tik, kad nėr pas mus jokių guzelių. O gal jie žymiai vėliau atsiranda, nes nesam laukę ilgiau kaip pora savaičių ir stebėję kas toliau darysis. Tai kaip manot ar čia ta pati liga?

  6. Gal galit kas pasakyti nuo ko čia mano triušė išpliko? Gyvena viena narve tai niekas jai išpešioti negalėjo. Ar pati ji čia taip plaukus pešasi ar čia kokie parazitai ? Triušius laikau tik kelis mėnesius tai net neisivaizduoju kas čia galėtų būti.

    4c66361de86f7.jpg

    Foto šiek tiek tamsoka, bat gal bus matyt kas čia per bėda

  7. Čia tiems kas tingi ar neturi laiko viską nuo pradžių skaityt:

    Psl apačioje yra toks stebuklingas laukelis su žodžiu "ieškoti". Pvz, į jį įvedus žodį šakelės gauname štai ką:

    "pirtinis

    Pranešimo tema: Re: Triušių auginimas

    Parašytas: 2010.04.12 21:04

    berzais nereiketu per daug piknaudžiaut nes turi nemazai deguto(beržų sakai), o kas dėl aviečių jokių bėdu ,šlemščia maniškės net ausys linksta :D , beje tinka ir drebulė,liepa, pušų šakelės ,nes daug vitaminu turi."

    :D

  8. Sveiki,kilo toks klausimelis :eusa-think: ,ar ismoks triuseliai mano gerti is girdykleliu su srateliu.Gauna zolytes kopusto buroko o vandenelis nelabai mazeja.Aciu. :P

    Visi išmoksta ir tavo išmoks. Taigi jie užuodžia vandenį. Matyt skysčių užtenka iš daržovių ir žolės pakankamai, o kai ištrokš, atras būdų kaip atsigert iš girdyklos. Aš čia ne iš triušių praktikos, o kitų graužikų, bet manau visiems gyviams vienodai :)

  9. Suprantu, kad vien kombikorma šerti būtu labai patogu, bet kai turi tik kelis triušius, ar apsimoka ją pirkti.. Suprantu kai perki didelį kiekį, tai tada pigiau gaunasi, o pirkt po kelis kg tai, kad brangoka.. Tuo labiau, kai turiu ir grūdų ir žolės. Tiesa duodu ryte kombinuotus pašarus, o vakare grūdus. Na ir žolės aišku.

  10. Sveiki, triušiukų augintojai :)

    Atvežė giminaitis vieną triušiukų vadą mėnesio amžiaus ir vieną nėščią patelę. Iki šiol nesu susidūrus su triušių auginimu, tai natūraliai iškyla daug klausimų. Čia pasiskaitinėjus daug kas pasidarė aiškiau, bet vis tik dar kai ko nesuprantu.. Pavyzdžiui, skaičiau, kad triušiams reikia duoti sausos duonos, ar tikrai? Ta duona juoda turi būt? Vat iš kur ištraukiau: http://www.manoukis.lt/index.php?m=1&s=434&z=23 ("Triušiai mėgsta graužti sausą duoną, kurioje gausu mineralinių druskų. Tai labai geras papildomas pašaras. Kai triušiai gauna duonos, koncentruotų pašarų galima duoti mažiau".)

    Dar, vet vaistinėj patarė nešerti kviečiais, geriau duoti miežių. Nesuprantu kuo kviečiai blogi?.. :icon-rolleyes: Gal mano klausimai jums pasirodys kvaili, bet nenorėčiau, kad per mano neišmanymą, triušiai užverstų kojas :eusa-doh:

×
×
  • Create New...