Jump to content

inge

Nariai
  • Pranešimai

    45
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius inge

  1. sveiki, norejau pasidomet, preita menesi suleidau triuse pas patina ir laikau kokias 5 dienas. na bet si menesi nieko nesulaukem jokiu palikuoniu, nors matem kaip ten isdykavo. ir taip ne viena patele nieko neatsivede o net trys. ir taip jau kokius 3 kartus leidom palaikom po kokias 3-4 dienas po poros dienu vel pakartoju. bet deja nieko. vis jau zadam pjauti bet va vis dar norisi tu triusiuku tai dar bandom. bet nieko. gal delto, kad lauke jos yra ir salta joms. patarkit ar jau pjauti ar dar laukti. cia paprastos triuses ne mesines.

    As pateles pas patina niekada nelaikau,imetu ir stebiu. Jeigu nerujoja tai neverta palikti,nes neprisileis ,tada nesioju kasdien.Kai rujoja tai toli nebega ,issiriecia kaip stirna ir laukia,palaukiu kol patinas nukris kelis sykius ant sono ir viskas,tada bunu tikra,kad bus palikuoniu.

  2. Gal ka sudominsiu, turim viena maza zemaituka,6 men. erziliukas zadam parduoti ,tik reikia sulaukt veterinaro kol atvaziuos mikroschema susvirkst,ir kol pasa gausim.Motina nera gryna zemaituke ,kergta Karbauskio zemaituku veislyne.Kaina butu apie 1000 lt.

    Jei ne paslaptis kiek pas jus zenklinimas su mikroskema kainuoja?

    Is musu paeme 40 lt ,nezinau ar ce mazai ,ar daug :icon-wink:

  3. Gal ka sudominsiu, turim viena maza zemaituka,6 men. erziliukas zadam parduoti ,tik reikia sulaukt veterinaro kol atvaziuos mikroschema susvirkst,ir kol pasa gausim.Motina nera gryna zemaituke ,kergta Karbauskio zemaituku veislyne.Kaina butu apie 1000 lt.

  4. Sveiki, kokia liga apsėdo triušę? Lyg ir valgė, paskui prieš pabaigą jau nebe

    šonai įkrito, stuburas, tai vieni kaulai, sunkiai valdė užpakalines kojas, suglaustos, kaip koks paralyžius būtų. Prieš porą savaičių išsimetė.Taip niekas ir nepaaiškina, kas per liga, jokių maro ar miksomatozės požymių. Gal infarktas, insultas buvo, tada nuo ko? Išsigando? Šiąnakt nugaišo. Apie dvis savaites sirgo

    manau, kad tai vitaminu trukumas (D,A,E)

  5. Mieli triusininkai...

    taip ir niekas man negali atsakyti, kodel dvesia mano mazi triusiukai....is 5 triusiuku liko tik du.... Man jau praejo noras uzsiimti triusininkyste... negaliu kas dien ismetineti numirusius grazius triusiukus...su mama uzauga, o po atjunkymo dvesia, issipucia kaip burbulai ir nera..:((

    Netinkami pašarai. Kito paaiškinimo nėra.

    kas gali netikti...vanduo....sienas....ir kombikormas nujunkytiems triusiukams....sienas nepatinka?

    gal sienas turi pelesiuko ar kombikormas nekokybiskas pasitaike buna ,kad nusiperki ir ziuri ,kad susokes ar papelijes.

  6. Sveiki, norejau paklausti, kaip ir kuo seriate atjunkintus triusiukus kad jie nepersivalgytu, neispustu jiems pilvu ir t.t. Normuojat kasdien maista ar nesukat galvos, eda kiek nori ir viskas gerai?

    triusiukai jau pradeda esti viska budami kartu su motina,tai ir atskirti eda ta pati (siena,morkus ,burokus,kopustus) tik reiketu su grudais atsargiai nes sunkiai virskina kol mazi,tai uztenka karta per savaite,o siaip eda kiek nori :P

  7. šert kombikorma kaimo žmogui atrodo labai jau šikarnus reikalas,todėl ,kad jie perka po kelis kilogramus ir neapčiuope rezultato sako kad girdi jau brangus reikalas ,nes nupirkau maiseli per buri padalinau ir neliko,,,o kad šeria grūdais pjauna žole gaišta laika to jie neskaiciuoja,ir triusiai ilgiau auga. Ir žiurėk dar laiku nepasere,triusiai buna ir paliege ir visokiu gerai žinau iš savęs kai dar patcaniukas buvau,Žinau keleta krienu kur turgui stovi su triušiais turi keleta dideliu pasistate reklamai,o paziurejus i maziukus kur jie pardavoja tai is kart matosi kuom seria nes jie tokie paliege, o ne kaip kombikorma seriami kaip kaladukai pilni.

    Taip pirkt kombikorma brangu bet ir skaiciuot reikia kad triusis turi nusisert per 72 max per 80 dienu tada atsiranda ekonomija ir dar mielieji juk sakom kad triušininkyste brangus verslas ir reikia paskaičiuot savo financinius pajėgumus kad nepastrigt kaireiks pirkt pašarus didesniais kiekiais. :eusa-whistle:

    Vakar buvau Kaune i Urmo bazes mesos turgu uzejes, tai viena moteriske triusiu turejo, kazkoki kudi ir ilgi kaip sliekai, vaizdelis ne koks:(. taip pat jauciu ir kazkur po 2,5-3 kg turetu svert, kaulai matosi kad stambus, tai kas gali toki kaulu rinkini pirkt? Slauneliu praktiskai nera. Zodziu kazkoks sss... As kaip nemazai savo papjoves ir lyginant prekine isvaizda, tai anie (matyti turgui) primine tas "melynas" vistas is tarybiniu laiku:). beje kaina 24,5 lt/kg.

    mano nuomone ne visi nori ispustos mesos , yra zmoniu kurie praso kaip tamsta issireiskei tu slieku,taciau ,kad butu uzauginti naturaliai :P o pirkti dar ir kaip perka :icon-wink:

  8. jeigu geras patinas tai ta pacia diena gali sukergti iki 5 pateliu.O siaip kasdien kergti po viena drasiai galima.As kai kergiu patele palaukiu kol patinas cypdamas nukrenta kelis kartus ir isnesu patele atgal i jos narva,tada net nebetikrinu mesdama pas patina nes visada kiek teko kergti atsiveda.Taciau jei buna susikergus turetu lakstyti po narva ir neprisileisti patino mazdaug kelias dienas po kergimo.

  9. pasmane krenta triusiai kaip lapai nezinau ka ir daryt jaunikliai isipucia o kai pajemi i rankas visas pilvas kliuksi pilnas vandens po dienos ir negyvas jau koki 100 palaidojau est duodu sausa siena avizas miezius ka daryt patarkit

    Labai daznai triusiai ispunta nuo pakaitusios zoles,bet jei seriate sausu pasaru gal sienas kiek turi pelesiuko ,tada gali gauti skrandzio ir zarnu uzdegima ir gali ispusti.

  10. gal kas galetu man padet suprast kodel vienoj budoj triusiukai sveiki,grazus,o kitoj suvarge,issokusiais stuburais,nors visus seriu ir priziuriu vienodai :(

    Pirmiausia ką reiškia BŪDOJ ? jei tai atskiros lizdavietės, tai greičiausiai, vienas lizdas maitinamas normaliai ir triušiukai gauna pakankamai pieno, o kitoj arba iš vis nemaitinami ir greit mirs arba maitinami nepakankamai.

    Ir tikėdamasis atsakymo turėtum užduoti klausimą tinkamai su visomis detalėmis. Kokio amžiaus lizdai, ar pirmi lizdai triušėm, kokio amžiaus triušiukai ir pan.

    BUDA tai yra LIZDAS triusiukai yra 2,5 MEN. pieno visai negauna ir badu NEMARINU.Gauna kaip ir normalus triusiai zoles,tryputi sieno,grudu ,buroku lapu.

×
×
  • Create New...