Jump to content

tukasG

Nariai
  • Pranešimai

    46
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius tukasG

  1. Laba diena.

    Esu smulkus ūkininkėlis, ne pvm mokėtojas, ne pvm kompensacinio priedo gavėjas, apskaita supaprastinta. Iškilo keletas klausimų.

    Pirmas klausimas. Planuojam nedidelę dalį pagaminamo pieno parduot nebe supirkėjams, o tiesiogiai vartotojams. Kaip tai turėtų būti teisingai užfiksuota ūkio apskaitoje? Ar užtenka tik produkcijos pardavimų rinkoje žiniaraščių (po atskirą kiekvienam pirkėjui), ar dar tam tikrais laiko intervalais reikėtų ir sąskaitą - faktūrą pagal tuos žiniaraščius kiekvienam pirkėjui išrašyt?

    Antras klausimas. Kaip teisingai įtraukti į apskaitą, veršelio pirkimą iš "trihektario", kuris neveda jokios apskaitos ir jokių pirkimo - pardavimo dokumentų neišrašinėja? Ar aš kaip pirkėjas turėčiau išrašyt sąskaitą - faktūrą, ar užtektų tarkim laisvos formos gyvulių pirkimo - pardavimo sutarties, kurioje būtų įrašyti visi sąskaitai - faktūrai reikalingi rekvizitai? Tas pats klausimas rūpėtų ir atveju, jeigu mano užaugintą gyvulį pirktų apskaitos nevedantis "trihektaris". Ar būtina sąskaita - faktūra, ar galima naudot ir kitą laisvos formos pirkimo - pardavimo dokumentą?

    Trečias klausimas. Nuo ko pradėt sąskaitų - faktūrų įsivedimo ūkio apskaitoje procedūrą? Reikalas tas, kad iki šiol viskas buvo parduodama tik supirkėjams ir kol kas su sąskaitų - faktūrų poreikiu neteko susidurt, tai mažai žinau kaip, ką ir nuo ko pradėt.

    Būčiau labai dėkingas, jeigu kas nors nepatingėtumėte pasidalinti savo patirtimi.

  2. sveiki. nu ką, nusipirkau tą brangią dalgę ir savaitgalį ją jau išbandysiu. vis tik paskaičiavau, kad tai investicija kuri atsipirks pardavus 7 kg triušienos. tikrai žinau kad šis dalgis geras ir ilgaamžis, tai pirkti dar kokį kitokį ir vėl "bandyti" nusprendžiau neberizikuoti. po savaitgalio dar parašysiu įspūdžius.

    Na ir kaip austriška dalgelė žolę guldė?

    Senelis pasakodavo, kad smetoniniais laikais austriškų dalgių pirkt net Rygon arkliais važiuodavo, nes geresnių už jas tada nebūdavo. Lengvos, aštrios, plonos, patvarios ir dar daug daug gerų žodžių apie jas girdėta...

    Galvoju, kad reiks ir man europine parama pasinaudot ir ūkį modernizuot - rusišką į austrišką pasikeist :icon-mrgreen: ...

    Gerai išplakus, papusčius ir karklų nepjaunant turėtų ne vieniems metams užtekt, o gera dalge pjaut daug smagiau nei trimeriu. Ir paukštelių pasiklausai, ir dūmai nesmirda, ir ausų neišūžia, ir spartumas ne ką mažesnis.

    Beje, aplankius gamintojo puslapį nustebino gaminamų modelių gausa, matyt ne tokia jau ir "istorinė atgyvena" tos dalgelės, jeigu dar tiek jų gamina: http://www.schroeckenfux.at/index.php/en/scythe-models.

    Mano galva, tai Scythe "J4000" modeliukas turėtų būt smagiausias - lengviausias, nes ašmenys siauresni :icon-wink:

  3. Visgi "Ginalo" marketingas nuviliantis. Ypač internetinis. Norisi gi laiko turint vakarais pasianalizuot modelius, jų technines savybes, galimybes, pasilygint, pasvajot, pasvarstyt, ką čia dabar tokio įsigijus. O vat atsiverti "Ginalo" puslapį ir matai, kad tik modelio pavadinimas, svoris ir galia užrašyti ir keletas abstrakčių reklaminių frazių. Ieškok po to motininiam "STIHL" puslapį, liežuvį ir smegenis nemūsiška kalba laužyk... Pas "Husqvarną" su tuo reikalu bent kiek rimčiau padirbėta :) . O ir su konsultantais parduotuvėse nekas. Paklausi ko nors smulkiau, tai atsakymas daug kur panašus: "Pirk šitą, nes jis Žmogui pagamintas..." :D

    O kas dėl įrankių skolinimo, tai nebent tuo žmogum labiau nei pats savimi pasitiki... Antraip po paskolinimo (pasiskolinimo) dažniausiai sekantis žingsnis būna remontas :( ...

×
×
  • Create New...