Jump to content

M.K.

Nariai
  • Pranešimai

    76
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius M.K.

  1. Yra tokie coloboost calf svirkstai su krekenom ir kt priedais. Gimus verseliui susvirksti kuo giliau i burna, kad neisspjautu. Sustiprina ir duoda energijos. Nepigus. Veta prekiauja. Tada galima pieno miltais bandyt girdyt. Elektrolitu pagal poreiki. Jei viduriuoja pieno miltu negalima.

  2. 13 minutes ago, Cavallus pranešimas:

    Taip, nuo veislės ir įmitimo, eksterjero gyvulio, na ir žinoma masės. Limuzinas, šaralė, belgas bene brangiausios veislės. Mažiausiai mokama už pieninius buliukus.

    Užskaitomas, kuomet nuo gyvulio masės (priklauso nuo lyties) išminusuojama 3-5% ir gaunama užskaitomas svoris, kurios yra dauginamas iš nutartos, pasiūlytos kainos.

    O kaip skerdenos kainos? Ar jus tik gyvu perkat?  

     

  3. As ne apie tai, kad kazkas nelaiku. Klojimas butu kiekviena diena ir tiek kiek reikia, kad nebutu fermoj jokios dregmes (yra kreikimui ir technika), melzimas ir visa prieziura tesmenu taip kaip ir laikant saitiniu budu. Serimas iki soties kukuruzu silosu ir kitais priedais pagal sudaryta raciona. Bet mane neramina vieno veterinaro pasakymas, kad laikant palaidai padaugeja abortu, silpnesnes karves yra dar labiau stelbiamos stipriuju. Bet mano manymu taip laikant ir ruja lengviau pastebima, ir melzimo laika galima sutrumpint nes vietoj 3 galima butu melzt 6 vienu metu, paciom melzejom darbo vieta turetu but patogesne. Ganykliniu laikotarpiu nereiktu gaist laiko karviu risimui. O ir vizualiai lyginant zindeniu siuo metu ir pieniniu savijauta, zindenes lyg ir geriau jauciasi, energingesnes negu, kad pienines laikomos priristos.

  4. "Lietuviška jautiena - šveicarų stalui":

    http://www.lzinios.lt/Rinktiniai-straip ... aru-stalui

    Ričardai, iš tavęs pirkčiau ko nors panašaus porą kg. Žinoma, pirkčiau ir daugiau, bet po sušaldymo steikas jau toks tikrai nebus...

    Kol kas per mažas ūkis kad pradėt prekiauti iš ūkio...

    Tai kaip tik kai mazas ukis tai ir apsimoka pardavinet saviem klientam. Yra keletas buliu ir juos pvz skerdi kas tris ar du menesius kai susirenki tiek uzsakymu, kad ji visa isdalintum. O jei buliu turi koki 20 tai cia jau tikrai sunku butu susirast tiek pirkeju, kad per metus visus parduotum, o zaist, kad dalis i skerdykla, dalis klientam tai manau tik papildomas vargas ir dar kainos neissideresi su mazu kiekiu.

  5. O koks zemes nasumo balas? Nemanau, kad neverta su galvijais prasidet. Jei gera zeme tai ju iki 10 islaikytum su tiek zemiu, bet be savo texnikos tai nemanau, kad atsipirktu. Nebent orientuotis i labiau egzotinius galvijus, kaip hailendai, galovejai ar dar ko placiam pasauli paieskot. Tada ir pastatu rimtesniu nereiketu. Net gal uztektu tankaus misko itvert dali ir, kad koks pratekancio vandens griovys butu arba paprasta pastoge pastatyt. Zinoma cia ribota rinka jiems, bet kai ju nedaug...

    Arba nusipirkai traktoriuka, pluga ir sejama su freza. Suarei, pasejai, uzdeklaravai, nukulei, pardavei. Rupesciu maziau nei su galvijais, nes kiekvienas gyvas padaras reikalauja globos ir prieziuros. Labai neaiski situacija, bet abu vartiantai kazkada gal ir atsipirktu... Bet apie tai nera ko mastyt, o toki uki laikyt kaip savo hobi. O jei plestis tai visu pirma ziuret kokia situacija su zeme. Ir cia tik mano nuomone.

  6. Galiu klysti, bet dabar jau lyg ir neturetu but valstybines ilgalaikes, tik trumpalaike nuoma. O teises tokios, kad jei atsiras toks kuris tures nusipirkes isvadas ir jam tas plotas tiks tai ir prarasit ji. Nebent jis jau butu projektuojamas issipirkimui tai apsaugotumet.

    Del jaunuju pirmenybes tai taip pat, jei jis projektuojamas ar suprojektuotas tai jokiu jie pirmimu neturi. Jei klystu- taisykit.

  7. Ne taip supratot. 2 metrai meslo prisikaups, o ne kas du metus mest. Zemiau kur nuotraukos tai ten praitos ziemos. Seriau lauke ir man labai nepatiko nes ir lietus ir pan. gaunasi klampyne, kad vos su traktorium isvaziuoji, galvijai iki keliu braidzioja. Na nebent auksta vieta butu, bet nemanau, kad tai isgelbetu. Be to jei aplinkosauga patikris - bauda garantuota. Dabar kai viskas po stogu tai sausa ir grazu.

  8. Reikia. Todel kad min. 2m. meslo prisikaups tai zemiausioj vietoj gyvuliai jau gales pasiekt lubas. Rulonus ikeldineju su teleskopu, o dabar dar ir silosa i seryklas su juo pilu tai man jau dabar truputi problema ispylt su kausu del aukscio trukumo. Jei prisiminsiu tai pasistengsiu nauju foto imest kai dabar atrodo.

×
×
  • Create New...