Jump to content

zilvis1

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius zilvis1

  1. "Kadaise žmogus , sudievinęs gamtą, nesijautė pasaulio viešpačiu, o gyveno tuo pačiu ritmu kaip ir gamta. Vėliau panteizmą išstūmė žmogiškų, tačiau dar labai susijusių su gamta dievų panteonas. Dar vėliau įsigalėjus krikščionybei , liko vienintelis Dievas , o žmogus įtikėjo , kad jis pats sukurtas pagal Dievo atvaizdą. Taip žmogus tapo Dievu. O Dievas tapo panašus į žmogų. Ši nuostata padėjo įsigalėti grobuoniškam požiūriui į gyvųjų ir negyvųjų gamtos turtų naudojimą , kol neišaušo pirmasis istorijoje gamtosaugos amžius –XX –asis.

    Ekologinė krizė, XX amžiaus antroje pusėje peraugusi į globalinį procesą "

    Ekologija mano nuomone nieko bendro neturi su tuo kaip jūs šersit gyvulį, pašaras granuliuotas, spaustas ar išvis nieko jam nedaryta :) Čia grynas ir absoliutus briedas, kad nuo to ilgiau ar sveikiau gyvensit :) galutinis rezultatas vis vien bus jūsų mirtis ir nuo to nepabėgsit, su tuo reikia susigyventi :) visokie mesijai tik tuština jūsų laiko kišenes grodami per būties, meilės jausmus :)

    Problema žemės ūkyje egzistuoja tame, kad labai intensyviai ir beatodairiškai naudojant žemę, ji išsenka ir eroduoja, t.y. netenka savo derlingojo žemės sluoksnio, kuriame kaip dykynėj gali išgyventi tik pavieniai organizmai. Išgyvensim aišku mes ir dykynėj, tik ar norėtume to ir kokia kaina vyks tas išgyvenimas, vat klausimas :)

    norint to išvengti reikia kreipti didesnį dėmesį dirvožemio tręšimui ir vietoj sintetinių trąšų naudoti organinką ir organiką skaidančias bakterijas, sėjomainą. norint tai įgyvendinti reikia mažinti ūkius arba naudoti plačiai kooperaciją. ūkių mažinimas turėtų labiau kelti produkcijos savikainą nei kooperacija, bet kooperacija sunkiai įgyvendinama dėl žmonių jausminės prigimties ir individualumo :(

    GMO - nematau nieko blogo asmeniniam naudojimui (aš esu visaėdis ir visus tuos baisius genus gaunu valgydamas įvairų maistą :lol: ), bet gali būti didelis neigiamas poveikis biologinei įvairovei, todėl reiktų atsargiau naudoti :)

    Didžiausia bėda po nežinojimo yra hormonų ir antibiotikų naudojimas žemės ūkyje ne pagal paskirtį :icon-evil: dėl jų naudojimo prastėja mėsos kokybė (vietoj mėsos gaunam vandens perpildytas ląsteles) ir sintetiniai hormonai sunkiai pasišalina ir maisto žaliavų net jas pasterizavus ko pasekoje jie patenka į žmogaus organizmą ir sukelia nepageidaujamus padarinius :( čia turėtų būti griežta gamybos, panaudojimo kontrolė :icon-evil:

    Antra bėda jau perdirbimo grandyje, kad menkavertės gamybinės atliekos yra bandomos prakišti kaip natūralus mėsos gaminys :(

    taip, kad ar pašaras granuliuotas ar natūraliam savo pavidale yra tas pats ir neturi nieko bendro su produkto prastesniais ar geresniais kokybiniais rodikliais :) šersit prastu grūdu ar prastu kombinuotu pašaru turėsit prastesnį augimą ir galimai prastesnę užauginto produkto kokybę (nes ilgas auginimas dažniausia lemia prastesnius kokybinius rodiklius kalbant apie mėsą)

    Tai tu tiki kad is amebos tavo proteviai reiskia ir tu?

  2. Kukurūzai - jėga! Kei skaičiau, pagal baltymingumą jie prilygsta sojai ir jais šeriami ėriukai ten, kur tie kukurūzai pigiau už bet kokį pašarą. Jie tikriausiai ir nebus smulkiai malti, turėtų būti rupiai, kad neužsikimštų.

    Rupumas priklauso nuo malūno tipo ir sietų akučių dydžio,jei miltus perki nieko nepadarysi,nebent nusijosi smulkmę.O šiaip tiktų-2mm akutė jei malsi :icon-question:

    Ko gero mažiau nei varpinių javų :icon-cool:

    bet jie vis genetiskai modifikuoti :(

  3. Taip atsakymo ir nera del supirkimo kainu ES,as manau kas turi 100-200 galviju banda tas ir pats susiras geriausias kainas ir kur jam juos parduoti,okas turi 5-10 buliuku parduoti tam aisku tiks UM isdestitas varijantas ir LT ukininkas nemokantis uzauginti kad gautusi kokybiskas galutinis produktas(as cia turiu omenyje grynaveislius),as pabandysiu savaites begyje suzinoti Anglijoje kokiomis kainomis perka ir galesite palyginti(tik as galvoju kad reiktu liginant kainas neversti svaro i litus o liginti vienas prie vieno ir bus matyti kur ukininkam geriau moka)

  4. Vienu žodžiu sakant tai yra visiška NESAMONĖ! Viskas išgalvota pseudomokslininkų ir neturi jokio mokslinio pagrindo. Kiekvieną iš šitos pasakos faktų galima paneigti moksliškai, su akivaizdžiais įrodymais, kad tai netiesa.

    Visiskai sutinku ,visi jie atranda pseudounofautu labai panasiu i zmones tik baisiai atrodanciu,nes zmogus negali sukurti daugiau nieko kiek jam duota ,todel tokius ir stampuoja

×
×
  • Create New...