Jump to content

Staahl

Nariai
  • Pranešimai

    38
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Staahl

  1. to staahl> su visa pagarba, bet tamsta nieko geresnio nepasiūlei:

    1. Pinigus administruoja NMA, taigi ir tikrina NMA, kodėl čia turėtų kištis seniūnija?

    2. Dabar pirma teikiama paraiška, tada paskirstomi pinigai, o tada dengiamas stogas ir teikiamas mokėjimo prašymas su sąskaitom faktūrom, pavedimais ir utilizavimo pažymom. Tamsta gi siūlai dengt stogą nežinant ar iš viso gausi paramą.

    3. Bent jau žemės ir miškų ūkiu užsiimantiems paramos sistema aiški. Ji analogiška kitom KPP priemonėm, tai kam dviratį išradinėt?

    4. Kadangi parama nedidelė, tai galima vartojimo paskolą imt, o ne lizinguot ir būtent tada kada esi patvirtintas paramos gavėju.

    Pagal mane šitos paramos pagrindiniai trūkumai yra netinkamos finansuoti išlaidos - vinys, varžtai, statybos darbai, senos dangos utilizavimas (kur priima nemokamai, pažymų neduoda).

    as parasiau, kaip eilinim zmgui butu paprasciau, o seniunija iveliu, kad butu kazkokia kontrole, juk jie arciau objekto. kontrole reikalinga, kad nebutu piknaudziavimo, kad is kompensuojamo stogo neliktu ukiniam :))

    Lizinga pasiuliau, kaip viena is finansavimo saltiniu.

    Asbesta vistiek reikes pasikeisti, manau tokiu programu bus ir velesniais metais, todel ir siulau, jei simet pinigu neuzteks, ta paraiska galiotu ir veliau, svarbu tureti dokumentus.

  2. Susidaro įspūdis, kad viskas daroma, kad tik žmonėms būtu sudėtingiau pasikeisti tą nuodingą ir kiaurą stogą: kažkokios paraiškos, projektai, formos ir kitos biurokratinės kliūtys... Juk žymiai paprasčiau asbestinio stogo savininkui pateikti savo objekto stogo matmenis stogų gamintojui ar pardavėjui, kuris apskaičiuos, kiek reikės stogo dangos, priedų ir paruoš sąmatą. Jei susitartų su pirkėju, tai pagamins stogo dangą, išrašys PVM sąskaitą faktūrą, atitikties deklaraciją (kad stogo danga atitinka ES standartą ). Savininkas nuima seną asbestinę dangą, pristatęs utilizavimui, gauna tai patvirtinantį dokumentą, o užsidengęs stogą ir pasiėmęs įrodančius dokumentus ( kad šiferį utilizavo, kad įsigijo ir užsidengė naują kokybišką stogo dangą) keliauja į seniūniją, pagal gyvenamą vietą. Juk asbestiniai stogai inventorizuoti seniūnijose ir žinomi kiekvieno objekto matmenys, todėl seniūnijos darbuotojai patikrina, ar savininkas nenusipirko daugiau dangos nei reikia namui (pvz. ūkiniam pastatui), ar nenusipirko dangos neatitinkančios biudžeto ( pvz. kokybiškos plieninės dangos, priklausomai nuo skardos storio, padengimų formos, kuri kainuoja nuo 20 iki 70 Lt už kv/m.), teikia paraišką mokėjimo agentūrai. Atsitinka taip, kad tų 60 milijonų, skirtų 2012 m. neužtenka ir pinigų kompensavimą perkelia kitiems metams. Kad stogo savininkui nebūtų per didelė našta, (už darbus, medžiagas, statybas, utilizavimą) jei asmeninės lėšos to neleidžia, ko gero reikėtų pasinaudoti bankų ar lizingo bendrovių paslaugomis, su viltimi, kad 50 procentų išlaidų ES kompensuos... Pagarbiai, UAB PLIENITAS, Direktorius Egidijus Laurinavičius.

  3. na tada iskart atpjovus su bulgarke reiketu uzdazyti iskarto kad ne taip greitai rudyt pradetu... bet vistiek prekaitintas metalas ir rudyti prades :)

    mes tai mažiau atpjaudavom ir su žirklėm, bet čia jei per lapo vidurį kur su žirklem nepatogu iš karto

    o pjaunam iš vidinės pusės, mažiau aptaško kibirkštim

    jei nusipirkot stogo danga, jau jus esate jos seimininkai, o su savo daiktu galite elgtis, kaip tik norite , tik jei skarda pjaustysit su netinkamais irankiais, neteksit teisiu i garantija.Prisiklause pasaku, kad puraline skarda i nerudijancio :D

  4. Jei skarda pjaustysi bulgarke, ji rudys, nepriklausomai ar ji dengta poliesteriu, plastizoliu ar puralu, juk skardos pagrindas tas pats. , skardos ilgaamziskumas priklauso pirmiausiau nuo cinko kiekio, lt jo turi butu ne maiau kaip 200 g i kv /m , bet save gerbencios imones gamina is 275 g. nuo padengimu, plieno storio ir kainos svyravimai. tiesa- dangos storis skaiciuojamas plieno serdis +cinkas. Jei mikrometru poliestereine skarda matuojat matot 0,5 mm ir pardavejas jums teigia, kad danga 0,5 mm iskarto aisku, kad pardavejas meluoja , isorineje puseje yra 25 ir vidineje minimum 5 µm , tuomet danga 0, 47

  5. Siai dienai net alucinkas, legaliai nekainuoja maziau 20 lt su pvm, poliesteris nuo 22, pigesnes buna pagamintos is antraruses skardos, arba is plieno, kurio paskirtis tikrai ne stogo danga. pilni skelbimai su kaina zemiau nei 20 lt, bet juk perkat ir dengiat stogus sau, o ne savo priesui,isitikinkite ka perkate ir nesileiskite mulkinami. pridedu foto, 2010 ziema dengtas stogas, o seiminikas jau tos firmos neberanda, ir tai yra masine problema

  6. Nu apie skardas tikrai nieko neismanau, bet jos juk turbut gruntuotos ir dazytos buna? Kaip isvis atskiriat gera nuo prastos? Zinau kad brangesnes buna gana storos.

    va siuo metu turiu ant stalo tris vienos spalvos ir panasaus storio ( 0,45 - 0,48 ) skardos gabaliukus. Jie visi cinkuoti ir gruntuoti, bet tik vienas is ju , atitinka parametrus , tinkamus stogu dangai , gabalelius atnese ne kas kitas, o nauju stogu savininkai, kurie pirko "stogo danga"

  7. Petras teisus, reklama cia ir tiek, tereikia tik kreiptis i Staahl ir busit suvystyti. Nelabai kelia pasitikejima tas skardos kokybes vertinimas, nes pardavejas savo prekiaujama skarda atskirs uzsimerkes. Zinoma pagal kaina ir kokybe, bet galima parduoti pigia skarda brangiai ir sakyti kad ji kokybiska, arba kitaip pasakysiu:

    galima parduoti kokybiska skarda brangiau negu brangiai, tik reikia irodyti kad ta kita brangi skarda pinigu ismetimas i bala.

    del vystymo, lai staahl paciam ir atsakineja, neadvokatausiu. manau pirmas pozymis, kad skarda bloga yra pigi, o brangiasnes reikia tikrintis. pries du metus man irgi priskiede , kad visos skardos yra tokios pacios, tik kainos skirtingos, nusipirkau pigiausia, dabar rudys ir baltos demes sviecia is tolo , o pardavejas bankrutaves

    jei per toki trumpa laika atsirado oksidas ir rudys, matyt danga neturi pasivacinio sluoksnio, mazas cinko padengimas ir jos paskirtis - vidaus darbai.

    bent 2007-2009 metalo bazes pilnos tokios skardos buvo

  8. skardos buna padengtos skiringa danga, skirtingi skardos storiai, bet cia paprastas zmogus neatskirs, vienu zodziu pardavejai gali meluoti kad ji pati geriausia, jei nori zinoti kokia skarda is tikruju tai pirk is metalo baziu ir profiliuokis

    nu jo skardos neatsikasi... :) pirkti manau reik ne is pries menesi atsiradusios firmeles, tai cia vienas dalykas, aisku turi buti garantija... kazkiek apie skardos kokybe galima spresti vizualiai kaip padaryta ar krasteliai grazus, ar dazais padengta visur ir t.t. o geriausias dalykas - draugu, kaimynu rekomendacijos, dbr nemazai kas keicia stogus, tai galima pasiklausinet is kur, uz kiek ir t.t. :)

    tiesa, geriausia rekomendacija draugas, kaimynas ar siaip vaziuoji, pamatei gerai atrodanti stoga, nepatingek sustoti ir paklausti is kur pirko ?

  9. Petras teisus, reklama cia ir tiek, tereikia tik kreiptis i Staahl ir busit suvystyti. Nelabai kelia pasitikejima tas skardos kokybes vertinimas, nes pardavejas savo prekiaujama skarda atskirs uzsimerkes. Zinoma pagal kaina ir kokybe, bet galima parduoti pigia skarda brangiai ir sakyti kad ji kokybiska, arba kitaip pasakysiu:

    galima parduoti kokybiska skarda brangiau negu brangiai, tik reikia irodyti kad ta kita brangi skarda pinigu ismetimas i bala.

    del vystymo, lai staahl paciam ir atsakineja, neadvokatausiu. manau pirmas pozymis, kad skarda bloga yra pigi, o brangiasnes reikia tikrintis. pries du metus man irgi priskiede , kad visos skardos yra tokios pacios, tik kainos skirtingos, nusipirkau pigiausia, dabar rudys ir baltos demes sviecia is tolo , o pardavejas bankrutaves

    gerai, kai zmones mokosi is savo klaidu, manau pradejo mastyti teisingai, gaila, kad prarades pinigus

  10. Petras teisus, reklama cia ir tiek, tereikia tik kreiptis i Staahl ir busit suvystyti. Nelabai kelia pasitikejima tas skardos kokybes vertinimas, nes pardavejas savo prekiaujama skarda atskirs uzsimerkes. Zinoma pagal kaina ir kokybe, bet galima parduoti pigia skarda brangiai ir sakyti kad ji kokybiska, arba kitaip pasakysiu:

    galima parduoti kokybiska skarda brangiau negu brangiai, tik reikia irodyti kad ta kita brangi skarda pinigu ismetimas i bala.

    taip, galima parduoti ir dvesialena, uz geros mesos kaina, man gal ir ikistu, tikram ukinininkui ne.lygiai tas pats su skardom, be prietaisu neatskirsi, ji geru parametru ar ne, o savos , nuo kitos skardos atskirti neimanoma, gali buti to pacio gamintojo, tik kitu parametru skarda.

    kad nereiketu pigia ar brangia mesti i bala, pirkdami is karto reikalaukite atitikties deklaraciju, issitirkite, ir jei nusipirkote ne tai, ka norejote pirkti, parodysiu kelius, kaip susigrazinti pinigus.

    ir kur cia reklama ?

  11. Staahl teisingai tema iskelia , reikia dziaugtis , kad kazkas uzsiima tyrimais. pries kelis metus pirkau cinkuota skarda , pardavejas patikino, kad stogas tarnaus N metu ir, taciau siandien pardavejo nera , o pardavejo kvapas atauses.

    panarsius nete , pilna skelbimu siulanciu stogo dangas , bet pirkti vien su pardavejo garantijom , manau neverta. tikrai reikia reikalauti atitikties deklaraciju ir nepatingeti nuvezti patikrinti, ar parduoda gera daikta. juk tai kainuoja ne kelis tukstancius Lt. , juk dar darbai kiek kainuoja .

    Tai dabar Staahl susikure dar viena anketa,ir gina save apsimesdamas kitu :D baikit vyrai juokaut,kas cia sitam forume predejo darytis, ypac prie statybu skilties, anketas tik naujas kuria, visokias firmas tik reklamuoja, atseit kazka gerai padare ir pan.

    as juk nereklamoju

  12. Tai blogas verslininkas esi, jei net nenurodai kas per vienas esi, kontaktus tik i privata siunti, nei pavadinimo, zodziu, tik liezuvis :D Kas rimtai siulo, diskutuoja, reklamuoja savo prekes, bent jau kontaktus nurodo, imones rekvizitus, nuotrauku ideda, ne siaip sau, o cia tik snekta ir daugiau nieko :D

    Gal ir blogas, bet prisilaikau saziningos konkurencijos pagrindu, nesmeiziu nei kitu , nei iskeliu saves. Siame forume patariu patariu , kokios skardos nepirkti , kaip ja patikrinti. Laboratorijose sis tyrimas kainuoja per 800 Lt., as jums ji padarysiu uz dyka, nesvarbu ar danga pirkote pas mane. Gal kyla abejones del esalisko tyrimo? juk visada galite pakisti is manes pirkra danga, sakydami, kad pirkote kitur. :D

×
×
  • Create New...