Jump to content

nytra

Nariai
  • Pranešimai

    12
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius nytra

  1. daug žiūrėjusių, bet tik vienas pasisakymas :( Mes planuojam šiemet medetkų užsisėt apie 1ha, perskaičiau visą literatūrą apie jas, kiek tik jos radau (deja nedaug). Atrodo susiskaičiavom, kiek reiks sėklų, žmonių skynimui, vietos džiovinimui, bet vistiek dar daug klaustukų. Gal kas auginat tokias ar kitokias vaistines žoles ir galėtumėt pasidalint patirtim? Ką auginat, kiek, kam parduodat, ar išvis apsimoka jas auginti?

  2. Šiaip nemanau, kad reikėtų piktintis, jog žmogus pinigus skaičiuoja. Žemės ūkis irgi yra verslas ir norint investuoti reiktų skaičiuoti, kiek gali gauti iš ES, kiek reiks savų įdėti, kada viskas atsipirks, koks bus pelnas. Jei to neplanuosi, kam tada pradėti ūkininkauti. Vien su meile augaliukui ar gyvuliukui - neišgyvensi...

  3. o čia ir bėda, kad negalima pirma gauti paskolą, paskui su tais pinigais apmokėti pvz už traktorių. Pirmiausia tau pasako, valio, viskas tvarkoje, parama tavo, bet....pirma tu pats susimokėk už traktorių, tada teik nma mokėjimo prašymą, t.y. prašymą, kad tau grąžintų pinigus, kuriuos tu sumokėjai už traktorių. Turi, aišku, pridėti dukumentus, kad viskas apmokėta ir tada, prašom, pinigus atgauni. Būtent ATGAUNI.., t.y pirma sumoki iš savų arba skolintų ir tik tada atgauni, o iš kur paimti tuos litus, kad galėtum atgauti. Čia tvarką pakeitė šį rudenį, anksčiau galėjo (jei pardavėjas sutinka laukt), pirma gaut nma pinigus ir tada jau sumokėt už prekę, dabar jau nebeišeis,nebet yra kokių taisyklių apėjimų, kurių aš nežinau...gal kas žinot?

  4. ponai.visai nesusigaudau paskolose.

    tarkim noriu ikurti uki.kaip pvz.noriu pradeti auginti vistas,avis ar triusius.turiu 1ha zemes.reikia pasistatyti pastata ir t.t.man paprastam vargsui duotu kokia paskola ar parama?ar reiktu pasidaryti jaunu ukininku?paaiskinkit jaunam nesusiprateliui.

    Pretenduojant pagal jaunųjų ūkininkų programą, parama skiriama tik už turimą žemės ūkio naudmenų plotą, t. y. turint tik 1ha niekas nieko neduos, kuriant gyvulininkysts ūkį reik turėt 12ha. o ar bankai duotų paskolą, jau jų reiktų klaust, parašius verslo planą, gal ir duotų, bet greičiausiai užstato reikalaus

  5. Sveiki, kiek suprantu, kad dabar aišku, kad niekas neišku, dėl to, ar bus dar kvietimų teikti paraiškas, ar ne. Tikiuosi, kad bus ir turiu vieną klausimą, gal kas galėtų pakomentuoti. Turiu 16ha, norėčiau 8ha kurti spec. uogininkystės ūkį, o kituose 8ha - vaistažolininkystės. Ar įmanomas toks variantas?Ar būtinai turiu rinktis vieną specializaciją, kad gaučiau po 7tūkst (apie)už visus ha.

×
×
  • Create New...