Jump to content

renatele

Nariai
  • Pranešimai

    338
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius renatele

  1. Pabandziau parduot Vianco, viskas tvarkoje su jais. Beda tik ta, kad svoriai buvo per dideli, tai sveicarams atrinkau tik viena liesa mazesnio svorio. Kitus 5 didesnio svorio ir riebesnius paeme agaras. Sveicarams gavosi antra riebumo klase, o agaro tik pirma... Pirma kart pabandziau parduot pagal skerdenas, nors agarui isvaziavo didesnio svorio ir riebesni buliai, bet nusuko riebumo klase, tad gavau maziau nei buciau pardaves gyvu svoriu...

    Reikėjo samdyt nepriklausoma vertintoją ir butu nebuvę problemos

  2. Karves geriausiai pieningos mesiniu veisle, o bulius pusiau intensivios veisles. Puikus rezultatai Simentaliu karves kerkti su stambiu (gerai ivertintu) herefordu buliumi. Kiek skaiciau uzsenio tinklapuose tai auksciauses hetereforozes efektas. 

    Tai kad nemanau kad bus labai jau geras heterozes efektas šiuo atveju,nes herefordai nepasižymi nei raumenim, nei augimo sparta. Šiaip yra ir geresniu mišrinimo variantų. 

  3. O kas smulkiu kitokie,laukai tokie pat niekuo nesiskiria esu ne vienam pjoves siena ,o tu akmenu,kurmarausiu visur yra cia lietuviskas pavydas.

    Yra tokiu ukininku kurie prisiaugina gyvuliu,nebespeja verseliai perkeliami kas antra diena,telycios tai pat kudos sonkauliai matos turi melziamu apie 60,telyciu 30 dirba tik du,kam kankint gyvulius,mazink,nu svarbu daug turiu,viska daro godumas.

    Esu visa europa pervaziaves maciau kaip ten dirba,kokia tvarka,jie nesibodi rankinio darbo,ima i rankas sakes,kastuva uz tad ir turi ten nera pagaliu kaisiojimo vienas i kitus tas smulkus tas stambus.

    Daugumos smulkiu ukiu laukai papraščiausiai apleisti,neprižiurėti. ir galvoji kad stambesnis ukininkas važiuos i tokius laukus ir gadins savo technika kuria paskui reiks remontuot. O kaimo bobutei nusispjaut kad jis ta technika sugadino. Tokiu pavyzdžiu turiu ir aš kai nuvažiuoji kaimynui padėt ir paskui gryžti su sulaužyta šienapjove ar pradurta padanga. Arba kaip pažystamam ūkininkui sulaužytu kederiu naujo kombaino. Ir tu galvoji tas smulkus ukininkelis jam atmokėjo už ta kederi. O apie gyvulius tu jau nepasakok. Aš jau sočiai turiu pavyzdžių kai smulkiu gyvuliai baisus, neprižiureti. Karves perkeliamos vos per pora žingsnių. O pas stambiuosius pagrinde palaidi buna            

  4. Ko cia nuostabaus kad vaziavo kitur ten uzdarbis gali kitas padirbt o jus vietoj niekur nesidesit.Pabandyk paprasit stambaus ukininko siena nupjaut ar javus nukult,nevaziuos nors ir savo baiges,ne uz dyka prasom sumokesim o vot ne geriau nedirbsiu is pavydo uz tai ir perkam pagal isgales savo

    Europos ukininkai neraudos,jie streikuos,degins padangas,meslu pils kelius,o ka musu daris,nieko galvos kaip didint nasuma.

    Sakai šiena nupjaut ,javus nukult O kiek smulkiu ukiu iš laukų akmenis išsirinke? Ar pievas išsilygine?. Faktiškai niekas. Dažniausiai tie smulkieji savo laukus mato iš toliau arba dar kai siena tvarko. Bet ir tai tik paviršutiniškai    O apie ju sutvarkyma net minčiu neturi  :icon-geek:

  5. gal esat girdeje fraze ''pilstymas is  tuscio i kiaura ''  situacija pries n metu nupirkau pirmos kartos sarole veisles telycia  siai dienai turiu 8 vnt ,,mamasu'' po 2 menesiu  begy jei viskas gerai  bendroi sumoi turesiu 22 galvijus tiesa pries 5metus pardaviau visa uzauginta  banda tam kad galeciau nupirkti zeme ir likau vel su viena mesine karvute kadangi buvau vedes gera moteri emigravau ukio labui  emigrcijoj neti dirbau bet ir semiaus  patirties pas kapitalistinio pasaulio kurejus , kur posakis ---laikas -pinigai-- turi tiesiogine prasme  siai dienai esu'' pats sau karalius'' ir dar nesu netgi dalyvaves nei vename investicineme projekte ir sekmingai planuoju ukio ateiti       gryskim prie frazes  ''pilstymas is tuscio i kiaura'' klausimas fantazoriam kurie teigia kad pieninikai ateme dali mesininkams skirtu lesu pastudijuokit planuojamu ismoku lentele kuri buvu paskelpta 2014 saltinis   http://www.infolex.lt/ta/323036   ir patys saves paklauskit ar tuos buliukus, kuriuos paprastai butumet pardave 2014 metais kartais  nepardavet 2015 po kovo 1  ir dar klausimas ateciai  ar tuos buliukus kurius iprastai butumet pardaves2015  nepardavet 2016 po 03 01  tiesa as irgi savo buliukus kurie buvo planuoti parduoti 2014 gruodzio menesi pardviau 2015 01 09  pardaviau ir 2016 01 20 laiku prardaves gavau netik gera  kaina  bet ir sutaupiau laiko ir pasaru man laikas  netik pinigai         situacija is kapitalistinio pasaulio --svedijoj statem ferma atvaziuodavo toks  zmogelis svedas siuliu tarp betoniu plaksciu uztaisyt jis atvaziudavo ne kiekviena diena  kazkaip isinekejom  pasirodo jis kooperatyvo narys kuris turi 500 sarole veisles mesiiu galvju  kooperatyva sudare 5 ukinikai  tame tarpe ir jis  kievienas paruosia savo galvijams   pasara technika pagal poreikius poto dirba fermoj pagal   grafika    situacija  lietuvoj ----dejom fermai stoga tai pas ukininka     100 melziamu karviu --- kiekvienam padargui po traktoriu kad nereiktu perkabineti

     Toki variantą su traktoriais ir aš mates pas pienininkus čia Lietuvoj  :icon-biggrin:

  6. Tikslingai balsuot gali tada kai nori pats isitrint kazkur valdzion,kad oaciam butu nauda,kur kitus greitai uzmirsi ir rupinsies savo,giminaiciu reikalais.Partijos yra sudo kruvos kurios vienodai smirda tik pradzioj pries rinkimus kvepia,tad tiket nera prasmes, ar ka ispilde ka zadejo pries rinkimus ,darbu nematau tik pazadai graziai pasakyti

    O ko čia stebiesi kad pažadu nevykdo.Juk jie neatstovauja mums. Mes patys išrenkam tokius kuriems nusi..kt ant to žemės ūkio  

  7. Kvailas požiuris, kaip tik reikia eiti ir balsuoti už tuos kuriuos nori matyti seime, kitokiu atveju visi bambaliniai ir išrenka tokias darbo partijas, ir matom kas ganasi.

    Pritariu 100 proc. kad butinai  reikia eit balsuot, ir eit tikslingai.  O nebalsuodami ar sugadindami biuletenį mes tik padarom meškos paslaugą mūsų nevertinančiom partijom. Gaila kad ne visi ta supranta 

  8. sveiki ir patarkit, gal kam taip buvo, visa banda apie 20 melziamu karviu suviduriavo, isprazdiu viena ir susykiu visos, beveik vandeniu ir kaikurios su krauju beveik, smarve tvarte ir bjauresne. girdom tokius miltelius nuo viduriavimo, ir palikom vien ant sieno, nors nelabai noriai eda. ka dar galit patart, kas tai galetu buti? 

     Duokit kuo daugiau vandens karvėm tegul geria kiek lenda. Turit garantuotai virusinę diareja. Milteliai nuo viduriavimo čia nelabai pades. Pačiam galima gydyt verdant alksnio  konkorežiuku nuovira(išbandyta)

    Kvieskit veta kitaip karves prades krist. Dar variantas, isleist i lauką nes saule žudo tas bakterijas. Bet vistiek duokit kuo daugiau vandens,nes gyvuliai praranda skysčius viduriuodami.Beje labai greit praranda.         

  9. Na ir kaip tie Akvitanijos šviesieji laikosi?Ar pasiteisino lyginant su kitokiais mėsiniais?Beje,kuri įmonė prekiauja sperma?

    Tuo kuriuo seklinom tai nepasiteisino nes neaišku ten kokia sperma buna. Mūsų vetas buvo nusipirkes tai ir sėklino. Dabar jau kelinti metai bulius dirba ir rezultatai gerokai geresni nei seklinant. Tiek kokybe tiek kiekybe.Dabar nežinau jau kuri prekiauja tokia sperma.

  10. Gal kas žinot kaip patikrinti furgono svarstykles parduodant galvijus pvz UM . Gal kas pagavot vagiant svori? Ar visi gyvulių supirkejai tokie "Sąžiningi" ? :icon-rolleyes:

    Kiek mes tikrinom savo ir kitu galvijais, tai UM tikrai saziningai pradejo svert. Apie Biržų agara tai patylėsiu geriau, nes gyvulių svoriai kažkaip keistai sulyso ant 50kg  :icon-mrgreen: Sverta buvo jų furgone 

  11. Sveiki forumiečiai,
    Šiom dienom vyko telyčių pardavimas šveicaram per imone BA Tai toks pastebėjimas. Ju furgone gyvulių svorius suka juodai.Mums iki 50kg melavo ant 1 gyvulio.Buvo parduodama skerdena kurią prižiūrėjo irgi mūsų samdytas vertintojas, tai nuostolio nebus. 
    Bet jei parduodant taip tai nuostoliai dideli būtų. Mes prieš tai buvom pasisvėre tai žinojom jau svorius. Patariu ir jum pasisvert prieš parduodant. Svarstykles nėra brangios ir tikrai verta jas isigyt. 
    Jei ką domins firma parduodanti svarstikles rasykit i PM. Svarstykliu kaina kazkur apie 600e.    

  12. Rekomenduociau ir Echo gamini Echo CS-680 dabar labai gera kaina 555 Eur 66,8 cm³ didziausia is visu. Nu kilovatu tai maziausiai turi 3,26Kw. Na ir svoris ir gi didziausias 6,6Kg Garantija 2 metai profesonaliam naudojimaui ir 5 metai megejiskam

    Dėkui už pasiulymą bet gal nereikia. Aš labiau linkes pirkt rimtus daiktus nors ir brangiau.Nes kiek buvo išbandyta savo kailiu tai  perkant prastesni  varianta faktiskai niekada nepasiteisino Arba gerokai trumpiau laikydavo arba dar kokių nesamonių islisdavo. To visumoj gaudavai pirkt antrakart, bet jau rimta daiktą. :icon-biggrin: 

×
×
  • Create New...