Jump to content

ASSIGLA

Nariai
  • Pranešimai

    14
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius ASSIGLA

  1. Sveiki, gal kas galetu patarti kaip gelbeti triusiukus. Situacija tokia: Triusiai apie 6 men. amziaus, nustoja valgyti, keliem buvo pastebeta pulinukai ant vienos akies, triusiai susiriete kampe,pasiausia keteras, kai kurie slapiu pauodegiu. Savaites begyje krenta. Papjovusi apziurejau ir pakitimu kepenyse plauciuose ir instuose neradau bet va staigmena ant zarnu didziules kraujosruvos. Kai kurie triusiai serga ilgiau kiti tiesiog is vakaro nebeeda o ryte randu jau isitiesusius. Vienam buvo labai isiputes skrandis ir stambios kraujosruvos. Salcio aukoms priskyriau ir maziukus 2 men amziaus triusiukus isgriuvo per keleta dienu visi bet itariu galejo buti tas pats. PRASAU PADEKITE KOL DAR BENT KIEK GYVU LIKE!

    Bandyk gydyti 2-4 ml 5% spiritinio jodo tirpalo 1litrui vandens. Turėtu būti truputi drungnas vanduo. Praplauk visas girdyklas kalio permanganato rožiniu tirpalu ir pripilk su jodu, tegul geria kiek nori trejetą dienų .Man pagal panašius požymius kritimai baigėsi

  2. Ar taip dažnai jau dvesia kad iš vados 2-3 nedagyvena iki pjovimo? Na per pirmą savaitę būna, bet jie per tą laiką nieko nepraėda ir tai dažniausiai gausiose 10 ir daugiau vadose. O jei neduok dieve užeina užkrečiamos ligos, tai jau visai kas kitka.

    Kai kurių augintojų samprotavimai šiek-tiek keistoki. Pasitaiko kad krinta ir visa vada , bet man atrodo normalu .Auginu aš tuos zajoncus senokai ir tik sau, be jokių kombikormų sojų ir dai kai ko,nes juk sau...Pernai iš aštuonių pateleių teko brokuoti tris nes laidė vaikus ,vados buvo nedidelės.O pašaras du kart šiėnas ,runkelis ir savo užaugintas grūdas,

  3. Vakaruose vet gydytojų paslaugos labai brangiso, kas įmanoma avių augintojai pasidaro patys. Šiai avytei vis vien ne kokia ateitis, svarbu, kad dar atisvestų, dar naudos duotų. Nebijokite bandyti. Skystis manau g.b. virintas šiltas vanduo su ūkiško arba baktericidinio muilo pamuilėm. Jeigu ir apždiūvo, aš vis vieną bandyčiua, blogiau tikriausiai jau nebus.

    Ačiū ,Loreta, kol kas vargstame su ta avyte,naudojamės patarimais.ŽEMAITIŠKAS DĖKUI.

  4. Lai gausiu tuos vaistus ir žinosiu pavadinimą, parašysiu.

    Tarpežerė šiek tiek aiškiau, Eksperimentas man kažkodėl siejosi su Matrica. :icon-confused:

    Gerb.Loreta,reikia patarimo.Mano vienai avytei kuri turi ėriuotis iškrito makštis .Kai avis atsistojo pavaikščiojo ,iškritimas atsistatė,ėriavimosi stangų nesimato.gal susidūrėte su šia problema .Algimantas

  5. Gal būt reikėjo rašyti kur nors prie statybų temos, bet pagalvojau avininkai žinos geriausiai..

    Pabandyk pastudijuoti statybos įstatymą ir tam valdininkui nusiūsk pasiskaityti.Statyk konstruok ir nesuk galvos .kad kas paskūs.Nusipieš ant lapo savo statinį,kurį įvardink kaip laikiną onieko nėra pastovesnio už laikiną

    Susiruošiau aš apsitverti ganyklą ir pastatyti gale lauko nedidelę pašiūrę/stoginę avims nuo lietaus ir vėjo pasislėpti. Bet kadangi pieva žemės ūkio paskirties, nusprendžiau pasiskambinti į savivaldybės architektūros skyrių patarimo, kaip ten su projekais ar leidimais.

    Man paaiškino, kad ant žemės ūkio paskirties žemės negali būti statomi JOKIE pastatai. Nesvarbu, nors tai būtų ir keturi kuolai į žemę susmeigti ir skersai lentom apkalta.

    Aš galvoju nejaugi iš tikrųjų niekas ganykloj nestato jokių pašiūrių, o avis, jei prireikia, gena tik ant "legalios" žemės po pastoge panakvoti.

    Kaip čia yra? Baisu, kad paskui nepasodintų :) O gal skiedžia tas valdininkas?

  6. Prašau,pasidalykit patirtimi apie kirpimą.Kokias mašinas naudojate ,kaip ir iš kur perkate ir kokiomis kainomis.Pas mus servisas bobutė ,už dešimt litų per pusvalandį vieną su rankinėm žirklėm nukramto,bet kai jau bandikė noriu surasti ir įrankį.Na o apie vilnas tai bent mūsu parapijoje vienas kolega turi kalną nuo 500 ėriavedžių .Niekam nereikalingas produktas

  7. ferma yra uzdaro tipo, noriu daryti perdengima, ta prasme lubas zemiau, su kuo patarsite apsiltinti? nes stipriai laikosi dregme, medis pradejo peleti

    Pradžiai pabandyk padaryti labai rimtą ventiliaciją,neaišku kokie gyvuliai.priklausomai nuo gyvūnų skaičiuok kiek kartų pakeisi visą patalpos orą per parą.Išsispręs gaug problemų.Išbandyta

  8. lenciuginės tai manau tos kurių veislė yra nežinoma :)

    Užkibote,pas mus lenciūginės yra tos ,kurių veislės neimanoma niekaip atsekti.Šendien viena atsivedė ,tai ėriukas tris kartus mažesnis už šaroliuką.Tas avis gavau kaip vietinį paveldą ,džiauguosi tikromis lietuvos juodgalvėmis ,nors ir be kilmės pasų.

  9. Sveiki as nauja nare.Noreciau pradeti auginti avis . Internete susipazinau su aviu veislemis . Ir kiek supratau reikia pirkti Veislines su dokumentais avis. Is aprasymu patiko Sufolkai ir Viltsyrhornai :) . Noreciau suzinoti patyrusiu augintoju nuomones :) . Jeigu kas nors galetu man patarti rasykite man zinute :) . ACIU is anksto :).

    Labas,bandau pasidalyti savo patirtimi.Jeigu yra noras turėti veislinę bandą ,ir užsiminėti šiuo bizneliu ,tai daug įvairiausių dalykų.siulyčiau pabandyti nusipirkti ne visai ,,legalių'',bet grynaveislių.Aš pabandžiau Romanovo ,avys vislios ,bet ypač rudenį negzistuoja aptvarai .Turiu LJ ,ŠAROLE,ir lietuvių lenciuginių,kurios pasirašė testamentus rudeniui,neapsimoka laikyti nes maža išeiga.Siūlyčiau jau dabar pradėti rūpintis ,pasižiūrėti kaip ėriukai pačios avys,ir tartis ,nes nuo liepos teks laukti dar metus.

  10. Labas vakaras,prašau patarimo.Vienas mano ėriukas neremia priekinėmis kojomis,vaikšto už-lenktais sąnariais.Pas veterinarus pagalbos nėra.nenori išmanyti.vitaminai,mineralai suleisti ,ėriukas ėda normaliai,per tris savaites svoris padvigubėjo.

    Mum padejo selenas leidom kas trečia diena po 1ml,3kartus

    Ačiū Nata ,seleną as leidau bet ne tiek daug kartų ,pabandysiu .Turiu be veislės pažymėjimų šarole tris avinukus

  11. Labas vakaras,prašau patarimo.Vienas mano ėriukas neremia priekinėmis kojomis,vaikšto už-lenktais sąnariais.Pas veterinarus pagalbos nėra.nenori išmanyti.vitaminai,mineralai suleisti ,ėriukas ėda normaliai,per tris savaites svoris padvigubėjo.

×
×
  • Create New...