Jump to content

Carbon

Nariai
  • Pranešimai

    83
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Carbon

  1. Gal pasakytu kas dirba su tokiu smulkintuvu, ar realu su juo nusmulkinti per sezona koki 50ha, ir ar jis siais laikais vertas demesio?

    Jau 6 metai,kaip smulkinu po 26ha zoles per sezona. Sugaistu ~7d. Pirkau nenauja, keiciau veleno guolius ir kardano kryzme. Keliose vietose teko pavirint rema. Atejo laikas keist dirzus. Gal kas zinot ismiera dirzu? Kiras 1989metu.

  2. Jei teisingai supratau, tai kitamet bus sildoma ~500m2 plotas arba 1500m3 turis?

    Ar sildoma bus radiatoriais?

    Jei taip, tai jums tiktu duju generacinis katilas Atmos DC70S. Jis, kaip ir visi duju generaciniai katilai brangokas, bet sildant dideli plota labai jausis malku ekonomija. Malkas butina laikyt dengtoje malkineje.

    Pigesnis ir netoks jautrus kuro dregnumui butu Kalvis 2-70, bet jis nebus toks ekonomiskas kaip Atmos.

    Mes gyvenama nama 400m2 (1200m3 turio) sildom Atmos DC50S. Labai patenkinti :D

  3. jiai jau nausprendei pirkti si nama ir nori kad rusis butu sausas turesi isiaiskinti koks gruntinio vandens lygis atsikasti pamatus izuoliuoti juos nuo dregmes po to irengti aplink nama drenaza drenazas tures buti zemiau rusio grindu del viso pikto rusyja irengti nusiurbimo sulini siaip pries pirkdamas toki nama psidomek perdangos virs rusio ir sienu bukle kurioja silutes vietoja namas

    Namas Juknaičiuose. Kaip matau, kad pats Šilutiškis tai gal ką konkretaus galite patarti? Gal pats esate susijęs su tokiu darbu?

    Paklotas aplink nama drenazas padetu tik tuo atveju, jei ji bus kur nuvesti, t.y. jei yra koks gatves lietaus drenazas ar pan.

    Jei salia gatves tik griovys, tai garantuotai neuzteks gylio. Drenazinis siurblys tiketina nepajegs susidorot su tokiu vandens kiekiu o ir dregme rusy bus didele.

    O kokia situacija kaimyniniuose namuose? Pasiteiraukit, kaip kaimynai issprende sia problema.

    Mano kaimynu garazu rusius uzsemdavo iki metro gylio, tai uzteko atkast pamata ir zemiau jo paklot drenaza ir vanduo dingo. Pamato nehidroizoliavo!

  4. ... nei kažkokios papildomos lauko ar vidaus apdailos nebereikalauja. Nušlifavai, nusilakavai ir gali gyvent....

    Aš tai galvoju tepti įkaitintu sėmenų aliejumi (prekiauja "Kelmolis"). Naujus medinius baldus tuo aliejumi nutepsiu. Dar yra toks tungmedžio aliejus ("Tungsoil"). Mano pažįstami architektai visa tai naudoja. Ką apie tai manote?

    Reiketu zinoti, kad naturalios medziagos, tokios, kaip ivairus aliejai, medienos nuo ivairiu infekciju ir kenkeju neapsaugo!

    Pirmiausia reiketu impregnuot kokiu nors antiseptiku(Penetrin/Boramon c30 ar panasiu) ir tik paskui dengt danga, kuri apsaugo nuo dregmes ir atmosferos poveikio, bei suteikia estetiska isvaizda.

  5. na, kad medis su zeme nekontaktuotu tai aisku, ipastas budas : lieti i zeme betonine kolonele su laikikliais, o prie ju tvirtinti kuolus, dedant tarp ju pvz. tolio tarpine. Bet sakau isradingieji lietuviai gal kokiu gudriu isradimu turi.

    Reiketu medi pakelt nuo betono ir "pakabint" ore,panasiai taip : http://img843.imageshack.us/img843/4157/dsc01214u.jpg

    Jei padesi ant ruberoido, dregme laikysis tarp ruberoido ir medzio ir medis pus.

    Teko daryt tvora panasiu budu. Mediena tepiau Asepu ir kabinau virs betono ~5cm. Jau stovi beveik 9 metus. Reiketu vel asepu nutept.

  6. sorry carbon, tai as likau nesupratusi, ar cia mano per mazai galingas ar per galingas katilas pagal tavo nuomone, sakyk lietuviskai :)

    Normalus tavo katilas :D

    Tik, jei tikiesi,kad 750l akumuliacine tau kokia para sildys nama, tai neturek tokiu iliuziju - max kelias valandas...

    Zinoma, tai dar labai priklauso ir nuo namo apsiltinimo, bet ir gerai apsiltinta nama 2000l akumuliacine sildo +- para. Bet, kad uzkraut 2000l akumuliacine, 32kw atmosas kurenasi 10h ir sudega 4 ikrovos malku - energijos tvermes desnis vis dar galioja :D

  7. Katilas 25kw - kaip sykis, bet nesitikeciau stebuklu - su viena malku ikrova ~7m3 akumuliatoriaus neuzsildysi + boileris dar...

    0,7m3. Pas mane identiška sistema - vienos įkrovos mažai - dviejų jau per daug. Nesupratau kiek išvis siurblių ji statys, bet daugiau trijų, įskaitant ladomatą, nereikia. Grindys, radiatoriai, ladomatas krauna talpą ir bolerį. Nes tiek pardavėjai, tiek meistrai kiša siurblius kur reikia ir nereikia.

    Carbon - nerašyk dviejų postų iš eilės.

    Kai rasiau "akumuliatorius 7m3 "- tai ir norejau parasyt 7m3. 90m2 grindinio = ~6m3 betono - puikus akumuliatorius, pries kuri 750l talpa - mizeris. :D

×
×
  • Create New...