Jump to content

Dzūkas

Nariai
  • Pranešimai

    4
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Dzūkas

  1. Laba diena,nenorejau kurti naujos temos tai savo problemas parasysiu cia.pradejom dalyvauti programoje "nykstanciu veisliu issaugolimas",turime keturias vietiniu semuju karves uz kurias gausime ismokas,taciau vartydama senus ir naujus savo karviu seklinimo dokumentus pastebejau kad visos karves buvo seklintos tuo paciu vietiniu semuju bulium "rolu",tai reiskia kad tiek to buliaus dukros tiek anukes seklinamos tuo paciu buliumi,NMA agenturos darbuotojams sakeme sia problema bet jie tik numojo ranka atseit viskas gerai,bet juk tai kraujomaisa,to buliaus palikuones gims vis labiau neproduktyvios,o musu rajono seklintojai turi tik sio buliaus sekla.ka patartumete tokiu atveju,juk nesinori sulaukti gimstanciu apsigimusiu verseliu... :(

    Laba diena. Kurioj vietoj Lazdijuose gyvenat? Šiai dienai turiu bulių Etaloną, galėčiau pasėklint, jeigu netoli gyvenat :)

    Tel nr. 861271611

  2. O kaip dėl makštų kritimo.Ar laikote tokias karves ar brokuojate.Pas mane dabar po trečio veršio,bet makštys pradėjo lysti,kai buvo veršinga antru veršiu,buvo gana didelis veršis.Trečiu veršiu likus apie tris mėn. iki veršiavimo pakėliau užpakalį,bet po truputį rodėsi vistiek.Apsiveršiavo gana nesunkiai nors ir belgų mėlynais buvo sėklinta,bet veršis mažesnis negu pernai angusu.Dar galvoju laikyti.Matęs kitų tai makštys iškrisdavo pilnai,kišdavo atgal,bet kai apsiveršiavo tai pardavė mėsai.Dar apie belgų mėlynujų veršelį ar jį apsimoka auginti ar geriau parduoti mažą.

  3. Na,tai gal kas jau sėklinat karvytes?

    Aš susidūriau su tokia bėdele:sėklinimas su belgais prastesnis nei su kokiais angusais.Sėklintojui pasiūliau parduoti vieną dozę ,pasitikrinčiau spermatozoidų judrumą,tai tas išsisuko.Ar kas bandėt aiškintis tą nesisėklinimą?

    Man pasiliko iš karto. Galbūt priklauso nuo sėklintojo. Ir girdėjau, kad sperma Diuaro inde turi būti apsemta azotu. O jei azoto trūksta gali pakenkti spermai. Parašykit, ar Belgų mėlynais sėklintos sunkiai veršiuojasi.

×
×
  • Create New...