Jump to content

verslininkas

Nariai
  • Pranešimai

    83
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius verslininkas

  1. Sveiki :icon-cool: Sorry, po darbo rasiau =)) Aciu, kad pataiset. Na jo siaip ant asfalto uzaugau, bet turiu tokia silpnybe gamtai :icon-cool: Ne, uz dvi stukas as jau nupirkau keleta keturkoju pieniniu, db jos atsivede dar keleta ir galvoju ar plesti banda ar parduoti sitom juokingom kainom :icon-cool: Manau reikia plesti. Tai ir idomu kiek dar reikia bapkiu ikisti? Kas ukininkauja gal zino kiek visa tai kainuos? taip grubiai + - ? Aciu uz ats. :icon-cool:

  2. Tai komisijos atstovu jau nei kvapo nebeliko :icon-eek: as net nepradejau savo bedu issipasakoti paskuj neturesite ka ponui ministrui pasakyti :D

    Skaiciau, kad Norvegija kol savo salies produkcijos neparduoda "suvartoja" is kitur neperka. Kodelgi mes pastoviai kaip kokie primatai isradinejam dvirati? Juk jis senai israstas reikia tik pasizvalgyti po stabiles valstybes :icon-cool:

    Galite tai ir pasiulyti savo ministrui butu bent gera pradzia. Mazas zingsnelis i prieki. O kalbu lietuviai jau prisiklause aciu daugiau nereikia :icon-cool:

  3. Prancuzijoje kaip dirbau skerdikloje tai atvezdavo du kartus i savaite firminei parduotuvej skersti ir visa laika kinkonges SAROLE telycios tai net nebandyk pasimaisyt ant tako bu sutrips didziausia buvo paskersta svere 1050kg. Skerdienos montstrite :eusa-dance:

    Gyvo svorio 1050 kg? Ai kalbi apie karves :D O kiek maximum Sarole karves buna kg? kas buvo uzaugines kokia uzaugines? :)

  4. Su vienu jautuku nieko nepadarysi,geriausias variantas susitarti kas pirks mėsą(pažįstami,draugai,bendradarbiai ir panašiai) ir išparduoti iš namų.Skersti aišku skerdykloje reikia.

    Mes kažkada kai buvo stipriai supirkimo kainos nukritę tai irgi išpardavėm didelį jautį bet ne stebuklai išėjo...nu bet pirkėjai buvo patenkinti.

    O kiek isejo jei ne paslaptis? Kiek jautis svere mazdaug?

  5. Jie su broliu apie 120prieauglio bet jie perkasi (verselius)nes zindeniu tai tikrai tiek nera pas juos jis man taip sake kad ir cia ira 5 skerdiklos kur kainas diktuoja o Anglijoje ir Skotijoje geriau ir kainos daug didesnes

    As kai buvau Anglijoje man vienas zmogelis pasakojo kaip nutiko jo draugeliui jis augino apie 500 mesiniu galviju. Ir nusprende dar plestis iki 1000 galvu. O kas dirbe Anglijos ukiose girdejo kad pas juos ten zeme paveldima is kartos i karta. Tai isivaizduokite kiek Anglijos karaliene turi zemiu :D Tai va tas zmogelis man pasakojo kad Anglijos Karaliene kontruoliuoja rinka ir neduoda paprastiems ukininkams labai smarkiai issipliesti. Sako ji turi daug draugu ir pazystamu valdzioje ir kai zmogelis pasieke ta 1000aja riba atvaziavo inspekcija veterinarijos tipo uzfiksavo kazkokia lyga ir visus galvijus isskerde. Zmogelis pradejo domietis kas per velnias ir gandai gandais suzinojo kad tipo Karaliene stebi ukininku galviju skaiciu ir neduoda jam kilti. Tas ukininkas suprato kad 1000 galviju yra maximumas ka jis gali auginti. Spjove i viska ir uzsieme augalininkyste. :D Tokios Anglijoje baikos sklando :icon-cool: Idomu aisku ar tiesa.. :icon-cool: Pasirodo net ir Anglijoje yra savotiskos "Maximos" :lol:

    Vaidasj o po kiek jie perka galvijus? Ir zeme po kiek ten galima issinuomoti? :icon-cool:

  6. Šiemet pasodino 235 ha .

    Jei kam idomu kviečiu atvažiuoti į seminarą :

    2009-07-24 dieną Poviliškių k.Gruzdžių sen Šiaulių r. tel .8-698 29045

    Bus : Demonstruojama palydovinė traktoriaus valdymo sistema vagų darymui .

    Lysvių formavimas , Seperavimo -akminų atskirimo technologija bulvėse , sodinimo naujausia technika ,bulvių kombainai .

    Renkasi nuo 9val. iki 10 val .technikos apžiura . 10 val .technikos demonstravimas lauke

    Tai gal jau Lietuvoje yra kas idiegti galetu palydovine traktoriaus valdymo sistema vagų darymui? :) Butu bajeris pamatyti koki Belarusa su tokia iranga laukuose :icon-cool: Jei yra kokia firma gal galima kontaktus?

  7. gal kas gali parasyt jautuku kainas mazu , noriu pora per ziema palaikyt

    iki 1000lt ziurint kokia veisle kiek jiems laiko ir kaip skubiai pardavejui reikia lt :icon-cool: Paieskok skelbimose ir dazniau juos perziurek nes geri pirkiniai su gerom kainom ilgai neuzsilaiko.

    Jaras nieko asmenisko, bet as jau puse metu neziuriu TV nes ten tik Kryze! Kryze! Realiai sitas visas meslas ir zmoniu bauginimas reikalingas tam, kad lengviau butu civilius valdyti ir mokescius didesnius rinkti. O tu net tokioje nekaltoje temoje kaip "Mesine galvininkyste" politika sugebi ikisti :icon-cool: Patarimas geriau nueik i baznycia ir uz mus visus pasimelsk, kad Grybauskaite viska istaisis ir pastatis ka reikia i vieta :lol::icon-cool:

  8. Sveiki! Man idomu kiek kartu per diena jus seriat savo grazuolius mesinius? Ir gal kas zino koki varianta kaip galima butu suzaisti, kad reiktu reciau galvijus serti? As is miesto, o galvijai kaime apie 40km dabar galvoju ar yra kokiu variantu, kad tarkim prikrovei savaitei sienainio, sieno ar kazko panasaus ir savaite laisvas? Nereikia tik iskarto kritikuoti jei visas pasaulis butu pilnas kritiku lempute dar iki siol isradinetu :lol: Gal kas uzsienije mate kazka panasaus>? :) Ar skaite? :icon-cool:

  9. Investavau belekiek per paskutiniius 2 metus tai db dar 5 metus i prieki turiu uz ka moketi, gal kaip nors pavyks nebankrutuoti :) absoliuciai visa technika nauja db, tik aisku priekabos kelios senos :)

    Zvanas oprimistas tu tikrai :icon-cool: Po velniu kam tiek investuoti, kad paskui banku kiseneje sedeti? Negalejai is gryno pelno investuoti? :) Kur taip skubeti? :D Neispirks voras visu zemiu Lietuvos nesijaudinkyt taip :lol:

  10. na nejaugi manai, kad as naktimis nemiegu ir tik kuriu planus kaip ta rajona uzvadyti, tikrai ne.

    yra kaip yra, nei vienam zemes lopineliui nepasakiau ne ir nepasakysiu, mano tikslas tureti zemes tiek, kad galeciau nusipirkti nuosavos kokius 400 ha, tada viskas man tikrai butu gana, visu nuomojamu neparankiu tikrai atsisakyciau, likciau tik ant savo ir ant tu kurie istikro patogus, dabar kai suziuri kiek per metus vien nuomai atiduodi, tai vien is to jau neblogai galetum pagyventi ar kur pakeliauti, vat todel ir noriu 1000, tik tam kad tas 1000 uzdirbtu man mano 400 :)

    logiska ar ne? :)

    Logiska. :D Galiu paklausti nuo ko pradejai? :icon-cool:

  11. zmones, gera nuomos sutartis (forma) kainuoja 4000 - 5000 lt, ir tikrai atsiperka.. nebent gauni is ko nusikopijuot :) bet, bent jau is mano patirties, "apygeres" nuomos sutartis naudoja tik keli is man zinomu ukininku, ir tai lieka niunsu, kurie ten nera aptarti, ir kuriu joks miesto (ar kaimo) teisininkas nesupras, o tos tam tikros nuostatos atsiranda is asmenines patirties, tada sodini gramanta (bet ne per gramatna) teisininka, ir priverti "teisine kalba surasyt" tai kas tau atrodo teisinga.

    dar neteko susidurt jokiu gudrocium, kuris galetu pergudraut mano sutarti.. yra bande grasinti teismais (cia jau tie supirkejai su savo gudrociais), tai as tik pasakau, kad as jiems pats asmeniskai duosiu 100 lt, kad jie nueitu pas ju paciu pasirinkta teisininka, kad jiems objektyviai isaiskintu kas ir kaip.. galu gale baigiasi dazniausiai taip, kad arba nuperku as pats, arba nusprendzia "toliau nuomot" ir neparduot. tiesa, reikia atsargiai su startinem nuomos kainom, kurios neatitinka rinkos vertes (na ten kad mokescius taupyt ir panasiai), nes jei startas zenkliai neatitiktu rinkos, tada galima gincyt kazka (bent taip man paaiskino zmogus, kuris panasius dalykus sprestu). beto - negaliu pabrezti labiau - JOKIU BUDU NEGALIMA NUOMOS VELUOT MOKET DAUGIAU KAIP 1 MENESI, nes tado kokia bebutu sutartis ja gali be vargo nutraukt, motyvuodami, kad velavimas yra esminis sutarties pazeidimas - -nesvarbu, kad sutartyje numatyta kitaip.. ta va tiek minciu :)

    Mescionis gerai sakai gal galetum atsiusti savo sutarti pasiskaityti butu idomu paziureti? Jei nespaudi atsiusk i el. pasta [email protected]

  12. Na siaip optimizmas, potraukis ir nenugalimas noras padaro daug :)

    pvz mano pavyzdys pries 3 metus technikos nulis, dabar traktorius T-40AM aisku kai kas pasakytu kad atgyvenes chlamas bet tas chlamas kol kas puikiai tarnauja ir kuro mazai eda, lenkiska sienapjove 1,65m. , lenkiskas greblys, ruloninis presas, 28 aviu bandos galvos, 2 karves o pries 3 metus galima sakyti buvo tik pora ozku ir technikos didelis nulis . :lol:

    dar pamirsau ir pluga ir kultivatoriu turiu :lol:

    Jo cia geras pvz kitiems :icon-cool: Iskart nuotaika pakelei :D

  13. O zindenes nuo gimdanciu karviu kuo skiriasi? Ta prasme turi tarkim 10 karviu ir viena buliu. Ir kurios atlieka zindeniu funkcija? Kodel ne visos 10?

    Nesupratau klausimo.Žindenė tai tokia pati karvė kaip ir melžiama,taip pat atveda veršelius tik kad jos niekas nemelžia o žindo veršelis iki 7-8 kartais iki 10 mėnesių.Tarkime turėsi 10 karviųžindenių (jos gali būti mišrūnės,svarbu kad jų tėvas būtų grynaveislis mėsinis bulius) ir grynaveislį mėsinį bulių,jų palikuoniai visi bus mėsiniai ir telyčios gaus žindenės statusą ir išmoką nuo 8 mėnesių ir taip kasmet.

    O tai ka tu savo mesines karves dar ir melzi? :) Ar laikai tik bulius?

  14. mesinis bulius ramaus budo Nors kas is to kai tu jo mesos niekam negali prakisti uz padoria kaina? Idomu kiek kg maximum pasiekia tie bizonai ir stumbrai?

    Dėl ramumo/ saugumo, manau galima tuos bizonus ar bifalus nuraginti jauname amžiuje, kartu atliekant kokią kitą būtiną procedūrą. Tada galima saugiau jaustis tarp neraguotų. Dėl pasiekiamo svorio tai reikėtų pačių augintojų klausti arba tardyti senają gerają google... Dėl to jog vokiečiai patys pasiima, tai kažkodėl labai nesistebiu, greičiausiai jų šalyje tokia mėsa labai populiari/madinga.

    Jo girdejau, kad labai populiari mesa ten. Bet tik dabar klausimas ar Lietuvoje isvis galima stumbrus auginti? Gal kas augina ar ka girdejo apie tai?????

  15. Visai šalia manęs pardavinėjamas 30ha sklypas, prašo po 10 000 Lt. už ha (Pakruojo r.). Jau kelis mėnesius neperka niekas, bet kainos nemažina.

    Aplinkui laisvų žemių nebėra, tai galvoju apsimokėtų imt paskolą ir pirkt už tokią kainą ar nelabai. :eusa-think:

    Nepirk!!!!! Pamatis kiti, kad nusipirkai taigi sakes vel kainos kils :D badas paspaus zmones isparduos uz centus..

×
×
  • Create New...