Jump to content

usai

Nariai
  • Pranešimai

    5
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius usai

  1. Sveiki mieli aviu augintojai, perskaiciau visa jusu foruma ir vistiek liko klausimu. tevukai paliko man su zeme kovoti nes patiem su sveikata problemu iskilo. Zodziu turiu 15ha. zemes. Zeme prie derlingesniu, galima taip ivardint, taciau per mazas plotas kad kazka rimciau uzsiimt, todel manau taip, jeigu avim uzveist? Zodziu planas toks, aptveri, paleidi avis, vandens kokia backa paorganizuoji ir tegu sau bludija avys, tegu grazina pievas, ziemai koki tvartuka suresciau medini, lentos-5cm vata(porostirolas)- ir vel lentos, manau nesusaltu. Ziemai irgi kokias edzias ir pasildoma girdykla kad kasdien nereiktu lakstyt pas jas. Kaip manot su tokiu planu labai i minusa nueiciau. Mano tikslas tik kad zeme neapzeltu ir paciam mesos, nes aviena dievinu, prie avienos plovo (ne ryziu koses) katilo tai galeciau para sedet ir kabinciau, kabinciau, kabinciau.. Zodziu ar galima tilpt i savikaina, kad nereiktu dakisinet savo bapkiu, biznio nesiruosiu is to daryt. Ziemai galvoju pasarus pasamdyt kad i rulonus susuktu:) Kaip manot kiek aviu reiktu, jei tokiam plote ir ganyt ir pasarus ruost? ir kokios avys labiausiai tiktu, manau gal romanovo? ir kiek mazdaug darbo reiktu idet i toki laukini aviu auginima? is anksto dekui uz atsakymus. Visiems sekmes ukininkaujant (avininkaujant:)

    o triusininkavima jau uzmetei?:)

  2. Ziuriu jau krypstam vel nuo sio forumo esmes, butu smagu isgirst jusu bent vizijas apie savo triusininkystes perspektyvas, ka mastot, ka planuojat ir pan. As tai planuoju eit link to, kad laikyt 200-600 pateliu. dar nezinau kaip pavyks, bet mintis tokia. grynai mesine triusininkyste. todel ir bandau su hibridais.

    pritariu tomeliss nuomonei, nes rezultate ar veislinis triusis ar nevisai, jis galu gale patenka ant stalo mesytes pavidalu ir reikia stengtis, kad savikaina butu kuo mazesne..

  3. Aciu dievui, pasirodo yra ir Lietuvoj teisingai mastanciu, o tai galvojau kad as cia vienas balta varna. Jonai del to HYLA rinkausi, o ne HYPLUS: pagrindinis kriterijus mikroklimatas jiems auginti. Hyplus reik dirbtinio kondicionavimo-vedinimo, o Hyla kuriant i tai kreiptas demesys buvo, kad nereiketu dirbtinio vedinimo ir jei buciau pats nemates, netikeciau, deja pats maciau ir galiu patvirtint kad fermose jokio priverstinio oro judejimo nera, grynai naturali ventiliacija.

    Be to gerai istvere kelione, vis del to 1000 km su virs, nes beveik nuo Austrijos sienos veziau.

    del pasaru Jonai teisus, lietuvoj sunku, bet gavau kontaktus is kur cekai ima ir pigiau nei lietuvoj ir sake tikrai geri pasarai, kazkokia belgu-olandu firma stumdo, visoj europoj turi padalinius, kaina nuo 60 iki 80 ct/kg, manau radus bendraminciu galima kazka galvot, furos pustustes juk laksto, manau galima uz lietuvisku pasaru kaina atsivezt geresniu. Siaip jie ima 3-ju rusiu: startini, baigiamaji ir veisliniam. o gamina gal 5 ar 6 rusiu. galvoju kita savaite bandyt susirasinet ir aiskintis kada ir uz kiek. Siaip sie hibridai 75 dienu buna 2.8kg svorio ir mesos sake apie 1.8kg. Siaip pateles netokios, bet patina uz sprando labai suiimt sunku, kazkoks labai mesingas, o ju palikuoniu 98% buna kaip patinas. Tai tiek ziniu tam kartui. O tu jonai kaip suprantu jau nemazai laikai ir dabar. Ka laikai jei ne paslaptis? Ir ar priimsit mane i zemaiciu organizacija, nes cia vidurio leituvoj nieks nenori su manim vienytis:). But smagu, daznaiu svogerius aplankyciau pas jus vykdamas:)). But faina pas tamsta i svecius uzsukt pasiziuret kaip tvarkaisi. o del kainos tai pateles uz kokia 150 lt, o patinus po kokia 220. Pigiau neiseina, pats brangiai mokejau.

    tomeliss, o kur gaut smulkiau pasiskaityt apie HYLA ir HYPLUS? turiu didziuli nora pradet triusininkaut, smulkesne informacija apie siuos triusius padetu apsisprest..

×
×
  • Create New...