Jump to content

Arnas R.

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Arnas R.

  1. Prieš 8 valandų, Išradėjas pranešimas:

    Pilnai pritariu,as skageno seklai buvau pasilikes is stipriai apsalusio ir isretejusio lauko,kitais metais seta visuomet gerai ziemojo,matyt tie kurie isliko igavo atsparuma.

    Teisingas pastebėjimas. Apšalus laukui atkrenta silpnesni/ne taip gerai žiemojantys augalai. Vyksta natūrali selekcija, dėl to išlikusių augalų grūdai ir pasižymi geresniu žiemojimu. Dažnai tą matom, kai bandom atnaujinti sėklas ir pasėjus tos pačios veislės aukštesnius atsėlius, jie daug stipriau nukenčia nuo šaltojo periodo. Sprendimo kaip ir nėra, nes sėklas dažniausiai atsinaujiname dėl silpnėjančių kitų veislės savybių.

     

  2. Prieš 13 valandų, belarusas pranešimas:

    Kolegos kada veliausei esat paseja rapsa?nes siemet su tokiais orais nusitempia seja.kaip ziemojimu veliau seto rapso?

     

    Šiais metais didžioji dalis sėjos jau atlikta. Pasėsime iki 25 dienos. Jeigu bus drėgmės, sėsim iki pat 09 01.

  3. prieš 1 minutę , kestoxs pranešimas:

    Nu va...sakyk tiesiai šviesiai, aš Arnas iš agrokoncerno, mes esme mersedeso atstovai, ir visiems bus aiškiau:-D nes kaip ir sakiau gali būti apkaltintas paslėpta reklama...

    Gerai, Kęstai :D Taip ir padarysiu, kai norėsiu reklamą padaryti.  Dėl to, dėl ko skambinai atsakysiu ryt.

  4.  

    prieš 3 minutes , JCB pranešimas:

    Iš pasisakymų kaip supratau, jei yra drėgmės, mersą galima dar sėti ir kitą savaitę. Jeigu pavyks, didžiąją dalį pasėsiu šią sav, o porą ha paliksiu kitai sav, bandymui.

    Super! Vėliausios sėjos peržiemojusį Mercedes'ą mačiau Raseiniuose. Sėja 2017 09 09-10. Galutinis derlingumas ~3,5 t/ha. Dėl šiaudų ir drėgmės stygiaus laukas nebuvo tolygus. Tas ir lėmė mažesnį derlingumą, bet augalai buvo peržiemoję padoriai.

  5. Šį pavasarį mačiau nemažai rapsų, kurie buvo pažeisti fomozės. Žydėjimo pradžioj augalai ėmė glebti. Esmė kokia, pernai metais sėja stipriai vėlavo, nereikėjo naudoti augimo reguliatoriaus. Dėl to nebuvo kontroliuojama fomozė, nes atliekamas tas pats purškimas fungicidu. To pasėkoje turėjome pažeistų laukų. Purkšti augimo reguliatoriumi tikrai rekomenduoju visada. Pridėsiu foto, kurią gal jau matei (nežinau ar Jus pažįstu, bet leisiu kreiptis familiariai :D)

    Apačioj esantis pakartojamas nebuvo purkštas augimo reguliatoriumi. KAUNO Augalų veislių tyrimų stotis. 2015/2016 metų žiema. Net jeigu bus pasėta ir vėliau, siūlau purkšti bent pusinę augimo reguliatoriaus/fungicido normą.

    Rapsai 3.JPG

  6. Šiais metais didžioji dalis sėjos jau atlikta. Pasėsime iki 25 dienos. Jeigu bus drėgmės, sėsim iki pat 09 01. Jeigu bus galimybė, po vėlyvos sėjos (08 25), bersime šiek tiek salietros. Apie 100 kg/ha. Šiaudams, ir paskatinti augimui prieš žiemą. Gali tikti ir NPK su didesniu azoto kiekiu.

     

×
×
  • Create New...