Jump to content

Nerijus-

Nariai
  • Pranešimai

    19
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Nerijus-

  1. prieš 6 minutes , Dzūkija pranešimas:

    Pirmiausia, kad buhalteris tokį darbą darytų, ūkininkas privalo pateikinėt duomenis. Kiek iš jūsų juos teikia? Pvz su savo klientais dar pradžioje kovojau, dabar jau ne. Arba būna variantas kai pradžioje ant sąskaitų užrašo ko, kiek ir kam, o po kelių mėnesių nustoja. Motyvas - neturiu tam laiko. Todėl skaičiuoju bent apytikslę savikainą, įvertindama, kad eko negali naudot chemikalų, grikiai taip pat netręšiami ir t.t. 

    Jei atidžiai pasižiūrėsit, tai konsultavimo tarnyba grūdų savikainą skaičiuoja "iš lempos". Nes kiek teko matyti tai ten visos kultūros viena savikaina. Nesvarbu ar tai grikiai, ar kviečiai, ekologiniai ar chemizuoti. 

    Čia klausimas prie pačio. O kiek iš jūsų sąžiningai pildote chemikalų žurnalą? Ar tik tada kai praneša dėl patikrinimo? :icon-rolleyes:

    O jei įdomu kokia tikroji auginamos kultūros savikaina, tada nepamirštam kiekvienam plotui pateikti ne tik sėklos, kuro, chemikalų sunaudojimą, bet ir kiek tam sklypui tenka žemės ar žemės nuomos mokesčio, kiek kuri technika dirbo tuose laukuose, kuris darbuotojas ir kiek laiko ten dirbo ir t.t. O su gyvulininkyste tų pateikiamų duomenų dar prisideda nemažas kiekis.

    Šitam dalykui labai gerai tinka mobili programėlė farmis, tuomet ne tik matai, ką ir kada dirbai, bet ir savikainas, bei koks darbininkas su kuriuo traktoriumi apdirbo plotus ir t.t

    Ir poto labai patogu iš jos išsitraukti ataskaita chemijos

  2. Prieš 12 valandų, ramunas.s pranešimas:

    Tai kad kauno grudai duoda 144 uz antra. Kur tokias kainas trauki?

    Prieš dvi savaites, ieskojau kam parduoti, tai antra pas juos virš kažkas apie 150 pas KG, bet tuo metu buvo pristabdytas vezimas i begos terminala, ejo tik pasariniai

    Pakolkas geriausias kaina ka radau, tai imlitex ir scandagra, ir ima i uosta nevalytus ir nedziovintus, extra prie dvi savaites buvo 167€, 1-162€ (ju transportu is mano kiemo)

    Tuo paciu metu, Linas agro virs 170€ uz ekstra buvo, bet ima tik paruostus i uosta jie

     

×
×
  • Create New...