Jump to content

Thematas

Nariai
  • Pranešimai

    8
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Thematas

  1. 1 hour ago, Zim511 said:

    Ūkininkauju☺ reiktų pastebėt, kaip čia kažkas minėjo, vien iš žalių žinių naudos mažai, jei pačio netraukia būtent tas dalykas.. mano atveju mokslai tiesiog sudėjo galutinius taškus ant I. Chebra čia suminėjo perspektyvių dalykų, žiūrėk kad būtų ir prie dūšios, pasidomėk kokie konkrečiai dalykai būtų dėstomi..

    Na prie dušios kaip ir ūkininkavimas ir man būtų, bet kaip pasisuks gyvenime dėl to ūkininkavimo tai dar neaišku. Todėl ir norisi kažkokios artimos tai sričiai specialybės, kad nesigautų bergždžias mokymasis..

  2. 1 minute ago, Zim511 said:

    Čia tikriausiai viena iš paskutinių ASU studijų programu ? Šita programa atsirado kaip tik po mano baigimo.. Vien iš pavadinimo nieko negali spresti.. Baigiau ten mechanikos inžinerija, tai visom inžinerijos kryptims aukštoji matematika, fizika, pora metelių nervus gadins.. chemija kokiam pusmečiui.. specelybės dalykų be trečio kurso praktiškai nei kvapo.. paskui sužinai, kad projektuoti ir skaičiuoti apkrovas, įražas gali ne vien ant lapo ir su kokių integralų ar diferencialinių lygčių pagalba, o spakainiai pasibraižai su solid worksu ir suskaičiuoji ka reikia be didesnių bėdų.. norint žinių daug kas ir nuo dėstytojų priklauso, vienų net neatsimeni.. kiti įkrečia košės kaip reikiant, kai iš viso kurso tik tryse egza išlaikai☺ diplomas nemaišo.. o ir atsipirkt jau spėjo.

    Jei nepaslaptis ką dirbat? Grynai su mechanika ar tiesiog tos žinios kažkur pravertė? 

  3. 1 hour ago, JCB said:

    Žinau vieną vaikely, kuris su mokslais nelabai bendravo, tuo labiau matematika, įstojo į asu inžineriją-iki pirmo pusmečio ir pasibaigė. Palik tu tą žemės ūkį ramybei, ten nueisi blogiausiu atveju ir dar be išsimokslinimo, į gretas įstoti spėsi bet kada. Pradžioj galvot reikia apie švarų, gerai apmokamą darbą, kad laisvalaikį galėtum planuotis ne tada kada gali, o kada nori. O jei su žemės ūkiu nori, tai kas remontuos mūsų prabangius traktorius ir automobilius? šūdarankių pilna, o normalių nesimėto, suvirintojų nėra. O gal Mastaičiuose mokytis nori? :) ten lengva papulti. Iš dalies sutikčiau su kolega Laimonu, nes jei neesi stiprus moksluose, iš diplomo greičiausiai nepragyvensi, bet jei stiprus moksluose, tada galimybės plačios. Labai geras pavyzdys, konsultavimo tarnyba ieško agronomo ir turinčiam magistro laipsnį, siūlo minimumą, su labai miglotom perspektyvom, va tau mokslo galia!

    Nesakau kad jau mokslais iš vis ragai. Pasimokius viskas įmanoma, tik nėra didelio noro tą teoriją kalti, labiau domina praktiniai dalykai, tas kas įdomu.  Sunkiausia atsirinkt kas įdomu ir ką noriu mokytis todėl ir blaškausi..

  4. 22 minutes ago, jevgenijus said:

    Aukštasis yra ne tik diplomas, gauni ir mažiau apčiuopiamų naudingų dalykų. Visgi, nieko gero kai specialybė diplome nesutampa su specialybe gyvenime. Ne tragiška, bet kartais aplanko sugaišto laiko ir be reikalo blunkančių žinių jausmas.

    Aš pats chemijos fake atsidūriau atsitiktinai, veliau visai neplanuotai atsidūriau žemės ūkyje. Tai bent 15% įgytų žinių galiu panaudot. Nesupykit agronomai, bet agronomijoje chemijos tėra kaip cukraus pudros ant bulkutės. :D

    Thematas > inžinierius be matematikos, ....kaip eunuchas karštai damai ;).

    Na taip, todėl dėl inžinerijos ir abejoju nes ta aukštoji matematika pražudys mane. O gyvenime galvoju vistiek turbūt kažką su žemės ūkiu, bet ką čia vat ir pasiklystu

  5. 5 minutes ago, arciu555 said:

    Paciam reiktu pasidometi kas patinka ir ka patiktu dirbti. Tas yra svarbiausia. Gali baigti univiera,bet jei nepatiks darbas,tu juo nesidomesi,kiekviena rytta esi kaip i laza,nebus motyvacijos,nebus pinigu,nes atsimink- siais kaipitalizmo laikais svarbiausia yra-REZULTATAS. Nepatiks darbas,Nebus motyvacijos paciam,nebus rezultato,uz diplomo pazymius niekas nemokes algos,reikalaus REZULTATO.Jei degsi savo profesija,automatiskai domiesiesi placiau, atnaujinsii zinias,(nes tai butina ) paprasciausiai busi savo rogese,o geru specialistu visiems reikia,bet reikia ,tik geru. jei busi geras pats atlyginima nusistatysi,jei pakenciamas nustatys darbdavys.

    Šitą tai suprantu, todėl ir noriu pasirinkt kas patiktų ir būtų įdomu išgirst ką kiti mokėsi,  ką išmoko ir ar pravertė gyvenime, specialybėje 

  6. Sveiki, mokausi 12-toje klasėje. Kaip ir visi galvoju ką veikti baigus mokyklą, mokslai sekasi vidutiniškai, matematika gan sunkokai. Laikyt galvoju: matematiką, fiziką, biologiją, anglų ir lietuvių egzaminus. Tik niekaip neapsisprendžiu ką pasirinkti, kokias studijas rinktis kad paskui nereiktų nusivilti. Labiausiai vistiek linkstu į žemės ūkį ar mechaniką, inžineriją, tik dėl inžinerijos neramu jog nebūtų sausas mokslas ir ten reiks greičiausiai gerai matieka kirsti. Norėčiau jūsų patarimų ar pastebėjimų galbūt tie kuriem mokėsi panašiose srityse. Pays mąsčiau apie ASU agronomija ir inžineriją, dėl agronomijos neramu būtų nes nesimokau chemijos ir visiškai nekertu. Inžinerija gąsdina dėl matematikos ir įsivaizduoju kad turėtų būt sunkoka mokytis (suprantu kad reiks visur mokytis). Dar galvoju apie kolegijas: VK žemės ūkio technologijos, skamba įdomiai ir sudomina nes aprėpia gan plačiai tikriausiai tik neįsivaizduoju ką ten moko ir kokios po to galimybės su darbu, kokiose srityse galima kurti karjerą. Taip pat mąsčiau apie KTK automobilių techninis eksploatavimas, taip pat įdomu sužinoti ką ten moko ir kokios perspektyvos. Galbūt yra kažkokių panašių studijų kurios vertos to studijų laiko, būtų naudingos ir perspektyvios kurių nepaminėjau. Aišku suprantu kad galiausiai pats turėsiu nuspręsti, bet norisi susirinkti informaciją kuri padėtų tai padaryti. Jei mokėtės kažką panašaus būtų malonu jei pasidalintumėt patirtim ir kažką patartumėt. Dėkui išanksto :)

×
×
  • Create New...