Jump to content

Rokasss

Nariai
  • Pranešimai

    14
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Rokasss

  1. On 1/3/2017 at 21:20, Vanagas said:

    Yra daug pasaku, mauni maisa ant galvos aviai ir trumpai pririsi, itrini pienu, gal priims, jei ne buteliuku seri 2menesius , kas gaunasi apie 100-150 l pieno. 

    Realybej, nieko nepadarysi , ir eriukui kapiec. arba isaugs skurdukas, arba avis primus, arba pats nudves. Neverta net megint zaist , nors tuo patiket reikia poros metu auginant buteliukinius. Geriau stengtis ,kad tokiu nebutu.

    Kokia temperatura turi buti  tvarte, kai gimsta eriukai? :) 

  2. 25 minutes ago, Vanagas said:

    2/3 aviu lietuvoj eriuojasi ziema :). Kas neturi siltu patalpu ir salygu vaikus veda kada silta. Tvarte mano galva daug patogiau priimt ir isaugint eriukus. O vasara auginam grudus, gaminam siena ir atostogaujam.

    kiek avinas gali aprupinti aviu ? :) 

  3. 5 minutes ago, Vanagas said:

    Cia klausimas darbe, laike ir vietos apimtyje. Anais metais pries eriuojantis savaite kokia -dariau mazas grupeles po 10galvu , kartais ir po 1 skyriau, tai kaip ir nieko-apsieriavo ir mylejo vaikus.  Siemet turi gausiai erdves, avis paeina sonan , isveja kitas ir eriuojasi, nei vieno dar nesutrype, nors buvo pasimete dvynukai ir nebepripazino savo vaiku. Jei eina numatyt galit skirt i gardelius manau geriau, tik vargas su serimu. Nors daug turint niekas taip nedaro- eriuojasi bendran plote,o jau apsieriavus dienai kitai atskiri ,kol sustipreja eriukas, kad lengviau piena rastu.

    O kaip jus atskiriat , kad avis yra susikergusi? :) 

  4. 18 minutes ago, Vanagas said:

    Nenoriu gasdint,bet. Jei is maksties eina gleives-nezinau kaip vadinasi, bet geltonas burbulas isejusiu sklysciuIMG_4491.JPG - tai avis turi apsieriuot per pora h max, paprastai per 15min.po burbulo. Asmeniskai nezinau kas jusu aviai is maksties ten bega, bet jei jau pradeda eriuotis ir matai , kad nesieriuoja ,tai guldaisi avi sonu imi pirstine ir tikrini ar lenda eriukas, jei nesimato- ciupineji ar yra abi kojos ir galva, jei viskas tvarkoj ir avis stumia, leidi darbuotos padedant , jei ne, o eriukas jau iki maksties isejes ,tada tiesiog paimi ir istrauki uz priekiniu koju. Naudokit pirstines, turekit gimdos valymui tableciu, atibijotiku, nuo temp ir skausmo vaistu, dar saldancio tepalo perdegusiam tesmeniui. Daugiau eriavedei nelabai ko reik, na o eriukas kita istorija.

     

    o erevedes  geriau atskirti nuo bandos pries eriavimasis ? :) 

×
×
  • Create New...