Jump to content

Graikiniai riešutmedžiai

Nariai
  • Pranešimai

    67
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Graikiniai riešutmedžiai

  1. On 2020-01-05 at 17:35, da-7 pranešimas:

     Info is interneto -veisle Trapezund kilusi is Turkijos . Labai gerai auga , dera Kryme , todel ja gausiai augina ,platina  Kryme ,daug reklamos , ja smarkiai propaguoja rusu mokslininkai ir kiti zmones ,todel dabar daznai vadinama Krymo Trapezund .

    Yra ir kita versija dėl šios veislės - pačiame Kryme yra Trapezund kalnynas (tokia kaip plokštikalnė) ir neva veislė būtent tose apylinkėse sukurta. Juolab patys kalbinti turkai apie Trapezund veislę nieko dorai nežinojo. 

  2. Prieš 12 valandų, vk_ pranešimas:

    Youtubėje yra video, kuriuose labai giria veislę Trapezundski. Ar pas tave ji jau derėjo, ar ji kuo nors geresnė už kitas veisles? Kokia veislė tau pačiam geriausiai pasiteisino?

    Jei nepainioji su Trapezund - tai ką lenkai vadina Trapezundski, visai kitokie riešutai. Painiava su šitom dviem veislėm kaip ir su Barselona ir Katalonija (Katalonski).

  3. On 2020-01-02 at 08:32, vk_ pranešimas:

    Jie pasodinti gal prieš kokius 5 metus. Ir jie man kasmet apšaldavo. Per vasarą jais rūpiniesi, gražiai paauga, o po pavasario dalis šakų nebesiskleidžia. Po pirmo tokio apšalimo pagalvojau, kad gal buvau per vėlai patręšęs. Bet jie man apšalo ir po antros, ir po trečios žiemų... 

    Kol kas neteko su lazdynų nušalimu susidurti, gal dar priešaky tokie siurprizai :eusa-shifty:. Tai vistiek turėtų būti susiję su nepakankamu ūglių subrendimu žiemai. Gal taip nutinka tik su jaunais sodinukais. Nebandei KP  mišiniu nupurškimo antroje vasaros pusėje, rudeniop tebeaugančių ūglių viršūnių pašalinimo?

  4. On 2019-11-12 at 22:49, Tata_02 pranešimas:

    Testavau Maskovskij rubin- nepatiko, planavau juos sodint, bet skonis šiaip sau. Turiu tarsi cosford- skanus, bet pailgi, neišlukštensi su mašina sveiku branduoliu. 

    Galimai ragautas rubinas dar nebuvo prinokęs - tuomet jis tikrai toks prėskas neišraiškingas. Pas mane medelyne šiemet prinoko spalio 1 - 2 savaitę. Šiaip jų skonis geras. Kažkur kelissyk teko matyti ir skonio vertinimo balus - aukšti.

  5. Neretai painiojami dvimečiai sodinukai su dvimetėmis sodinukų šaknimis. Ne tiek svarbu tie metai, svarbiausia, kad būtų geros šaknys (ne tik gerai atrodančios bet ir tikrai gyvos). O trumpinimas visuomet būtinas, taip pat kaip ir laistymas pasodinus.

  6. On 2019-07-01 at 20:17, modestulis pranešimas:

    Kelintais metais nuo pasodinimo pradejo dereti jusu "Ideal'ai"? Maniskis sodintas 2014 rudeni, didumo jau su lyg manim (beveik 2m bus), platus, bet dar nei zieduku nei nk nebuvo. Ir tipo raso savidulkis, kiek realiai tai tiesa? Turbut bus kaip ir visur, su kitu drauge deres (kai ateis laikas) daug geriau. 

    O jūs tikrai žinote, kad tai 'Ideal' veislė, ar jums tik pardavėjas taip papasakojo? Mugėse ir visokiuose neaiškiuose medelynuose visi 'Ideal', nes didžioji dalis pirkėjų jų kažkodėl nori. 5 metų medis jau turėtų būti bent 3 m aukščio. Turbūt neformavote, leidot augti kaip tankiam krūmui su daugybe šoninių silpnų atžalų.

  7. On 2019-03-18 at 21:11, vk_ pranešimas:

    Pasidalinkite savo patirtimi, kuo jums Barcelona nepasiteisino. As turiu viena Barcelonos krumeli, pernai jis dalinai apsalo.

    Prie Vištyčio (pietvakarių LT) praėjusiais sausringais metais pasodinti keli Barselona lazdynai (kamieninės atplėštos atžalos, buvo vos su keliom šaknelėm) gerai prigijo ir per sezoną užaugo apie 80 cm.  Peržiemojo, neapšalo (kaip ir kitų veislių lazdynai). 

  8. Jei kas pirksite "lietuviškus" graikinius riešutus iš 2-jų melagių "ūkininkų" porelės, arba moteriškės Kauno ūkininkų turguje prie pilies, arba mugėse perduokite linkėjimus nuo daugeliui žinomo J. Matelio ir dar vieno selekcininko entuziasto, kurio vardo neminėsiu. Prieš tai  nepraleiskite progos ir išklausykite įspūdingos pasakėlės apie nuostabią sodybą  JURBARKO / RASEINIŲ raj. su dideliu graikinių riešutmedžių sodu. Tuomet, tarp kitko, paklauskite kiek tokie riešutai kainuoja zlotais :) 

  9. Norint daug turėti derėjo apgalvoti priežiūros galimybes suplanuoti ir investuoti. Tvora ne tik nuo miško žvėrių, bet ir nuo kitų lankytojų, kurių jokie purškimai neatbaidys. O kaip su genėjimu, laistymu, purškimais nuo straubliukų, skydamarių, moniliozės - gal irgi nenumatyta?

  10. Prieš 15 valandų, EKOLO pranešimas:

    Apgavo. Įkišo Barseloną

    Barselona tai dar nieko, bet apskritai, galima pareikšti oficialią pretenziją dėl apgavystės, gerai paviešinti. Aš nesusilaikiau irgi šiemet įdomumo dėlei 3 stotelės "Vebas" pasodinau. Pirkimo kvito, berods, neišmečiau ir žymekliai ant augalų yra.

  11. On 2015-04-28 at 21:39, EKOLO pranešimas:

    Šiandien specialiai važiavau į Kauną, nes labai norėjau Webbos. Tik neaišku ar norimą veislę įsigijau, nes jau pats užrašas  pripainiotas.Parašyta, kad tai raudonlapis, o ir nuotraukoj būdingo šiai veislei pailgumo neįžiūrėjau. Teks laukt ir tikėtis.

    Labas Ekolo, kaip ten su Žalios stotelės Webba, ar sulaukei ko tikėjaisi? :)

×
×
  • Create New...