Jump to content

dzeus

Nariai
  • Pranešimai

    21
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius dzeus

  1. Tas "truputį" labai įdomus dalykėlis.... o kokie pas tau pašarai?

    Pas mane buvo atveju kai veršis palei tešmenį karvės trinas trinas. Na rodos tikrai žindo, karvė stovi. O va po poros dienų plumt ir randi gulintį - nusilpęs. Ir ką nebėra veršio. Pradėjau atidžiau stebėt ir ką - nė velnio jis nežido pasirodo, maklinėja maklinėja, o spenio ir nepagauna. Kitas atvejis, veršis tik spenį čiupt, karvė žengt žingsnį.... taip veršis po poros dienų ir guli...

    Visos raguotos, kalasi kartais neblogai, bet tfu tfu tfu aborto dar nė vieno

    yprastai zalia mase, versiavimosi metu vien siena.

    Nu gerai, o tai jeigu nezindzia tai ka darai? nes kiek esam bande girdyt, tai dar nepasiteisino. isvis prie karves tada nebeeina. nebent veskis namo ta versi ir atskirai augink

  2. Tai pas tave šiuo metu veršiuojasi karvės?

    Dėl kritimo....tai ar žindo karvę tik gimes veršis ? Viduriuoja? Ir ką sako vet gydytojas...juk didelis nuostolis, reikia jieškoti priežasčių :icon-rolleyes:

    nu dar nesiveda. vasari tik prades.

    tik gimusi nevisada as matau. kartais iskart matau kad tikrai zindzia ir padvesia, kartais ilgai stebiu ir napamatau, bet isgyvena. o paviduriuot tai visi truputi paviduriuoja.

    pas mane tai sene karve buvo kuri 2 metus is eiles nepripazino savo versio. tai teko isbrokuoti

  3. jo, kaip sake bumeris kaime, tai darbo daug maziau. pas melziamas kelis kartus per diena reiktu eiti, o mano atveju vasaros laike kartais ir kelias savaites nenuvaziuoji pasiziuret.

    kadangi pats dirbantis, tai pas mane yra zmogus kuris kasdien pagirdo (ijungia siurbli ir isjungia), o paciam lieka vasaros metu kas kelias sav pervaryti i kita aptvara, o ziema karta per sav privest pasaro ir karta per menesi ar du isvest mesla.

    su melziamom pelningiau, bet jau turi tik tuom ir uzsiimt

  4. pas mane apie 40 karviu plius prieauglis ir metines telycios. Veisles tai simentalai ir galovejai, bet po truputi pereinu vien prie simentalu.

    pas vokiecius netgi mazesnis procentas negu 90 nurodomas (jei sudet susikergima, apsiversiavima, isgyvenima).

    Ricardaas pas tave gal risami galvijai kad 100% pasieki?

  5. pas mus tai nedideliose voniose girdom, su siurbliu du kartus per diena prileidi. kadangi nedidelis kiekis tai nespeja ir uzsalt, isgeria
    nu as kaip joms pripilu vonia, (vonia buitine) tai kazkaip negeria iskarto, jauciu ateina veliau, ir jei buna uzsales, tenka sniega esti :) , dabar inesiau i tvarta (salto laikymo), tai biski maziau sala, o pripilu viena karta per para.

    pas tave gal maziau galviju. pas mane tai prie vienos tokios buitines koks 20 karviu, tai visas girdymas vyksta kol leidi vandeni.baigia gert, tai dar pilna pabaigi prileist ir palieki. bet ilgai neuzsistovi.

    Seniau buvom pastate tokia didele vonia, keliu kubu, bet perejom prie tokiu, paprasciau

×
×
  • Create New...