Jump to content

vitalija

Nariai
  • Pranešimai

    93
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius vitalija

  1. sveiki,jei motina su dokumentais ir sukergta su avinu kuris turi dokumentus tai ir avinukas bus su dokumentais,tik reikia kad aviu augintoju asociasija israsytu kilmes dokumenta.o jei veisline avis sukergta su paprastu (misrunu)avinu tai ir eriukai be kilmes pazymejimu.o is veislynu ir veisliniu bandu avys ir eriukai tik su kilmes pazymejimais tik seduva turi israsyti kilme.

  2. sveiki,noriu pasakyt vet.gydytojai kilmes neisraso,raso tik seduva ir turi buk aviu augintoju asociasijos nariu ar banda kontroliuojama laikyt.turi kiekvienais metais kergimo- eriavimasi dokumentus pristastyt ir kergti tik su tos pacios kilmes avinu ir kuris turetu kilmes dok.galiu pasakyt popieriu ir reikalavimu daug.pati turiu kontroliuojama banda l.juodgalviu.ir ciuo metu stoviu genefonde.

  3. sveiki,vede avis eriuka ir jo neprieme zysti,tad nuo pirmos min daviau karvies piena ir isgyveno ir uzaugo ,dabar ta avyte tapo mama ir pati maitina eriuka be problemu.uzaugo tokio pat dydzio kaip ir kitos avys.nematau jokio skirtumo

  4. sveiki,avinas sveria 95kg,cia normalu.laikau veislines lietuvos juodgalves ir mano avinas sveria 120kg,o avys 50-90kg.gime eriukai jeigu du sveria mazdaug po 4kg,o jei vienas 5-6kg.jei avys grynaveisles jos sveria daugiau ir graziau atrodo. nuotraukoje manau lt juodgalviu ir sufolku misrunas,deja jis suzenklintas ir gz formoje raso jo veisle.

  5. galiu pasakyt nesunku laikyt genefondine kontroliuojama banda.jei laikai aviu banda tai vedi apskaitas,zenklini ir avina parenki tinkama,tai ir kontroliuojamoje bandoje tas pas.tik tiek kad atvaziuoja patikrinti veislininkystes inspektorei ir nma patikrintojai.bet jei dokumentus tvarkai tvarkingai tai ko bijot ir patikru.

  6. genefondiniu aviu uztenka laikyt ir vienos,bet neapsimoka vienos augint.nes laikyt turesi 5m.geriausia laikyt nemaziau 12 eriavedziu nes tada gausi genefondo ismokas ir uz eriavedes (96.68lt +45lt uz viena avi).bet pagal genefondo salygas isipareigoji avis turet su kilmes dokumentais,islaikyt 5m,kergti tik su l,juodgalviu kilmingu ir negiminingu avinu.

  7. sveiki,l.juodgalves avis kergti galima tik nuo 12men.zinoma galima ir anksciau ,bet nepatartina nes stabdai aveliu brendima ir eriukai gimsta silpnesni.pati laikau veislines l.juodgalviu avis ir aveliu be 12men nekergiu,o senosios kergiasi pagal sezonine ruja.

  8. sveiki :) pirksiu aveles ir as noreciau pasiteirauti nuo kokio amziaus jas galeciau kergti , mat klausiau ukininkes is kurios pirksiu sake nekergtos, ir nenoriu ,kad per anksti sukergtom avelem nebutu atsiliepimas eriukams-kad nebutu silpni ir pns.

    SVEIKAS,PASIZIUKEK PUSLAPI AVIU VEISLES IR RASI APIE VISAS VEISLES IR BUS PARASYTA KADA PRADETI KERGTI.

  9. sveiki,nesakykit kad naujos el.kirpimo masineles negenda.nusipirkau nauja,garantine,firmine,bet po dvieju kirpimu masinele sugedo,tad nukirpau ~70 aviu,o sumokejau 1350lt. napatarciau niekam nuomotis avikirpiu,gerai paskaiciuok 3 ar 4 kirpimai ir gaunasi kad jau butum savo nusipirkes,o ne kazkam i kisene sudejei pinigus. eko tomai,atleisk uz parasytus zodzius nekelk saves ir savo prekiu i dangu,nunuvertink kitu zmoniu,nes visi esam pilnaverciai,lygus zmones.

  10. sveiki,del veisles aviu nustatymo irgi susiduriau,nors pati zenklinu,bet problema islindo.turiu veislines l.juodgalves ir zenklinti lengva.gavau dovanu romanovo avi kuria sukergiau su l.juodgalviu avinu,o vaika turi registruoti kaip misruna,bet tokio zenklinimo kodo nera,todel visus misrunus priskiria prie 21veisles.o 21 veisle tai vietines siukstavilnes,20 veisle l.juodgalves.bet gaunasi taip kad visi misrunai tampa siukstavilniais 21veisle. butu gerai kad ivestu kazkoki kita skaiciu veisles misrunem.pradedancius augint avis gali apmauti del veisles,o sena augintojo neapgausi.tiesa pvz:siukstavilnes pastovei kergiant su sufolk avinu 4 kartos eriukai jau taps sufolk.

×
×
  • Create New...