Jump to content

Uteniokas

Nariai
  • Pranešimai

    8
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Uteniokas

  1. Laba diena

    Nemažai spaudos yra parašyta apie x mišrūnų galvijų auginimą maišant su kitomis veislėmis. Norėčiau paklausti, kam teko susidurti su x mėsinių galvijų mišrinimu, kokios veislės geriausiai tinka galvijų mišrinimui? Kokie būtų mišrinimo pliusai ir minusai?

    Dėkoju už nuomonę ir pasidalintą patirtį.

  2. nu tai va, atsiradus galimybei ir viska gerai paskaiciavus tau iseina pirkti vakarieti, tai sveikintina, o sios temos autorius irgi viska gartantija apskaiciavo ir jam isena nsipirkti 1025.5, tai nematau cia tragedijos nei kai kurie cia keverzojantys kolegos ale, as irgi noriu vazineti su ferariu, bet turiu tenkintis tik toyota, nes neiperku ferario, tai pasirodo as kolukietis arba kaimietis, nu zodziu kazkoks netoks :eusa-think:​ 

    Dėkoju Agriman už konstruktyvius patarimus ir nuomonę. Perku ruski vien dėl to, kad galėčiau kuriant ūkį nusipirkti ir naujus padargus pašarų ruošimui, kad nereikėtų klauptis prieš kitus. Žinau ne vieną atvejį kai nupirkę žmonės vakariečius, laukus dirba su kultivatoriais, pievas šienauja su senomis rotacinėmis šienapjovėmis ir supuvę vartytuvai. O šiuos padargus manau daugiau remontuoja ir remontas daugiau kainuoja nei pačio ruskio remontas ir šienapjūtės momentus yra sugaištama labai daug brangaus laiko

  3. nunu :eusa-naughty:  itariu kad nesi susidures su tuo uzsienieciu 10-15 metu senumo kuris jau pradirbe yra daugiau kaip 10 000 moto valandu...... savo laiku esu dirbes airijoje mechaniku, tai kaip tik mano darbdavys ir uzsiiminejo supirkimu, paremontavimu ir perpardavimu tokiems kaip tu visokiu traktoriu-lavonu

    Principas toks, kad nuperka lavoneli, kad ir geru metu bet jau pradirbusi nemazai motovalandu ir dar kokiose statybose, ji perdazo graziai, pakeicia jau kas visai akis drasko ir siuncia i kokia Lenkija ar Italija, o jau is ten mes lekiam ir perkam kaip super traktoriu......Rasti ir nusipirkti gera deveta traktoriu yra gryna lotereja :eusa-think: kiek esu susidures su traktoriais Airijoje ir Anglijoje tai ten jie daro taip, rimti ukininkai ar statybininkai perka nauja, atitirba 3 metus ir pridave dileriui ima vel nauja, dileris ta priduota perparduoda silpnesniems ukininkams ar statybininkam, kurie drozia dar kokis 3-4 metus, nu ir tada jau damustas atkeliauja pas mus, taip kad nestumkim ant to BIELARUSO jis vertas tu pinigu kuriuos kainuoja, aisku kas gali sau tai perka ir Fendus, bet zinau neviena kurie susiperka tuos fendus ar dzionus o paskui naktimis nemiega nes bankas ant kulnu lipa :eusa-doh:

    Tiesiai į dešimtuką Dėkoju :)

  4. Ka  jūs čia kolegos ūpa žmogui gadinat, net nežinot ar per parama ar už savus bus perkamas tas belarusas, nes jei per parama tai 110 aj traktoriaus už panašiai 20 tūkstančiu euru nepaimsi jokio kito, naujas belarusas jei su kondicionierium ir gera sėdyne tai komfortu atžvilgiu ne ka ir atsiliks nuo tu vakarietišku panašios klasės nes tie maži vakarietiški taip pat būna daugumoi atveju su mechanine pavaru dėže ir be amortizacijos jokios ir ne vienas jau čia kitose temose pasisakė kaip jie joja, o jei jau norėsis geresnės dėžės ar amortizaciju tai kaina šoka žymiai i viršu. Dėl liekamosios vertėstai kaip čia pasakius, 2002 metais pirkau nauja mtz-82.1 mokėjau kažkur apie 35 tūkstančius litu su pvm, dabar jis pradirbes apie 4500 val be didesniu gedimu ir užmečiau aki, dabar autopliuse už panašiu metu prašo beveik tiek kiek aš mokėjau. Tai parodykit man vakarieti kuris kainuoja po 15 metu tiek kiek už ji buvo sumokėta. Mano nuomone atidirba tie belarusai už savo kaina ir dar ant vakariečio uždirba.

    Kas liečia šita filmuka su tuo presu tai logiškai mastant kas turi pinigu tokiam presui nusipirkti tai kieme jau turbut turi ne viena vakarietiška traktoriu.

    P.S. Kai pasižiūriu prie grūdu kombinato kokias priekabas tampo tie belarusai tai stebiosi ju kantrumu.

     

    Jeigu be paramos perkant už 20 000 euru tai gal ir galima koki rasti iki 100aj bet jau reiktu pajieškot ilgokai ir tai neaišku kiek bus prabėges, iš savo patirties, prieš kelis metus pirkau valtra 6400 (105aj) pirkta buvo nauja lietuvoje pradirbus 3000moto val, vizualiai būklė tikrai gera buvo bet.... remontas kainavo beveik 10 000 litu su pvm ir dar apie 2 mėnesius stovėjo, tuo metu ūkyje buvo pagrindinis traktorius ir ka tokiu atveju daryt.... visa laimė išgelbėjo mtz.

    Dėkoju už nuomonę :)

×
×
  • Create New...